题目内容

【题目】 Have you ever been afraid? Do thunder and lightning make your heart beat faster? Maybe your mouth goes dry when your teacher says you will be given a test, or your palms(手掌)sweat when it’s your turn to give your report in front of the class. Perhaps you get butterflies in your stomach when you see the bully (欺负人的人) who chooses you.

We all have fears sometimes. That’s true no matter how big we are or how brave we can be. Fear of getting too close to a campfire may save you from a bad burn. And fear of getting a bad grade on a test may make you study hard. Being nervous can also sharpen your senses and help you perform better during a track meet. Some people even enjoy being a little scared. That’s why they like to watch scary movies.

Usually, our bodies go into fight only when there is something to fear. However, sometimes this happens when there doesn’t seem to be anything to be frightened about. When you feel scared but there doesn’t seem to be a clear reason, that’s called anxiety. For some kids, the feeling of anxiety or worry can happen at any time. For others, it might appear only at certain times, like when they are leaving their home or family to go somewhere. For some people, this feeling of anxiety happens almost all the time and gets in the way of what they want to do.

Tell your parents if your anxiety becomes strong and is getting in the way of what you want to do. Your parents can take you to a doctor, who can help to find out if a medical problem is making you feel anxious. But you can also try these ways to kill the feeling yourself.

1What does the underlined phrase “get butterflies in your stomach” (Paragraph 1) probably mean?

A.Get angry.B.Get nervous.C.Get hurt.D.Get excited.

2What does the writer want to show in the second paragraph?

A.Brave people won’t feel fear whatever happens.B.Children are easier to show fear than adults.

C.Fear is a sign of being sick and unhealthy.D.Fear can be good to people sometimes.

3According to the passage, we can learn that anxiety _________.

A.often appears before an important examB.appears when people face some frightening things

C.can’t be treated once it beginsD.sometimes doesn’t seem to have a clear reason

4What would be talked about in the next paragraph?

A.The great harm fear does to people’s health.B.Who to turn to for help when people feel anxious.

C.Some good ways to help people deal with fear.D.What kind of people can easily feel anxious.

【答案】

1B

2D

3D

4C

【解析】

本文介绍了你是否曾经害怕过?雷电会让你的心跳得更快吗?当你的老师说你会被给予测试,或者你的就有掌心汗水,当轮到你在课前做报告时,你的嘴就会变干。当你看到仗势欺人者的时候,也许你就会紧张不安。本文以此展开谈论,主要谈论了恐惧及其影响。

1词义猜测题。根据上下文可知“Perhaps you get butterflies in your stomach when you see the bully(仗势欺人者)who chooses you.”句意为:当你看到仗势欺人者选择你时,也许你会不安。故get butterflies in your stomach意为“感到紧张不安”。故选B

2推理判断题。根据“Fear of getting too close to a campfire may save you from a bad burn. And fear of getting a bad grade on a test may make you study hard. Being nervous can also sharpen your senses and help you perform better during a track meet. Some people even enjoy being a little scared. That’s why they like to watch scary movies.”可知,害怕离营火太近可能会使你免于严重烧伤。害怕考试成绩不好可能会使你努力学习。紧张也能使你的感官敏锐,帮助你在田径比赛中表现得更好。有些人甚至喜欢被吓到。所以他们喜欢看恐怖电影。故此段告诉了我们:恐惧有时会对人有好处。故选D

3细节理解题。根据“When you feel scared but there doesn’t seem to be a clear reason, that’s called anxiety.”可知,当你感到害怕,但似乎没有一个明确的原因,这就是焦虑。故选D

4推理判断题。根据“But you can also try these ways to kill the feeling yourself.”可以推测出,下文会讲述处理恐惧的一些方法。故选C

本题的第1小题是词义猜测题。词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。本题可以利用上下文语境来猜测词意。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Making friends is a skill. Like most skills, it_______patience(耐心). If you want to meet people and make friends, you must be willing totakesome action. You must first go where there are people. You won’t make friends staying home_______.

Joining a club or group, talking to those who like the same things_______you do is much easier. Or join someone in some activity.

Many people are _______when talking to new people._______meeting strangers means seeing the unknown. And it’s human nature to feel a bit _______about the unknown. Most of fears about_______new people come from doubts (怀疑) about_______. We imagine other people arejudgingus — finding us too tall or too short, too this or too that. But don’t forget that they must be feeling the same way. Try to accept yourselfasyou are, and try to put the other at ease. You’ll both feel more comfortable.

Try to act self-confident(自信) _______you don’t feel that way when you________a room full of strangers. Walk tall and straight, look at other people directly and ________.

If you see someone you’d like to________, say something. Don’t wait for________person to start a talk.

Just meeting someonenewdoes not mean that you’ll make friends with that person. ________is based on mutual(相互的) likings and “give and take”. It takes time to ________ friendship.

1A.costsB.needsC.spendsD.wants

2A.lonelyB.yourselfC.aloneD.with you

3A.asB.thatC.whichD.what

4A.shyB.excitedC.afraidD.worried

5A.At allB.For allC.In allD.After all

6A.unhappyB.usualC.worriedD.unlucky

7A.meetingB.talkingC.visitingD.speaking

8A.yourselfB.himselfC.yourselvesD.ourselves

9A.even whenB.even ifC.as ifD.what if

10A.comeB.goC.enterD.step to

11A.laughB.smileC.cryD.jump

12A.speak toB.talk aboutC.say toD.call up

13A.otherB.the otherC.anotherD.others

14A.RelationB.FriendshipC.ConnectionD.Feeling

15A.developB.startC.keepD.change

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从以下选项(ABCDEF)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。

5 Tips for Language Learning Success

Learning a foreign language can be difficult but if you follow certain techniques, soon you’ll be able to learn any language. Although there’s no easy way to go about it, the following tips will increase your ability to succeed in language learning.

1.

It is natural to feel uncomfortable in a language class. A language course is different from most other courses you will ever take. Not understanding and making mistakes are a very natural part of the language learning process. Accept the fact that you will not understand everything. In fact, at the very beginning, you will not understand much at all.

2.

Research shows that language students learn more effectively when they study more often and for shorter periods of time than study less often and for longer periods of time. Try to study each day, and whenever possible, several times a day.

3.

Whenever possible, speak the language aloud rather than reciting it silently to yourself. Say vocabulary words out aloud, read passages in the text aloud, do pronunciation activities aloud and not just silently. The process of using language from your mind to your mouth is a skill that requires a great deal of practice.

4.

Meet regularly with classmates to work together on homework assignments, to learn vocabulary, to study for tests, or just to practice speaking the language. Communication does not only happen between the teacher and students but more among you and your classmates.

5.

There is no “best” way to learn a language, because everyone learns a bit differently. Find your own personal strengths and let them help you in your learning process. It is more important for you to learn, to think in the language than to know the meaning of every word.

A. Be always confident of yourself.

B. Discover your own way to learn the language.

C. Set possible expectations.

D. Break study time into smaller parts.

E. Practice language actively.

F. Make study groups.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网