题目内容
【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。 Steve Jobs was born on 24th February 1955 in San Francisco, California. As a child, he often worked with his father or electronics.
In high school, he met Bill Fernandez and Steve Wozniak(or “Woz”). Woz and Bill showed Jobs a computer board that they were building at the time. Jobs was very interested in it.
After high school, Jobs went to one of the best colleges in Oregon. However, he dropped out only after a few months. In the meantime, Woz worked for Hewlett-Packard, but found time to build his own computer. When Jobs saw what Woz had done, he could imagine that people would need it very much.
Together, they set up a company called Apple. Apple Computer became a big success, and this made Jobs a rich man. Unfortunately, Jobs's personality(性格) made him very difficult to work with. He left Apple to set up another company. Soon, Apple started to do badly. Jobs returned to Apple and helped make the company successful again.
Back at Apple, Jobs was responsible (负责) for the development of the iMac, iTunes, iPod, iPhone and iPad.
In 2003, Jobs got very ill and died on 5th October 2011.
(1)When Jobs was in high school, Woz and Bill showed him that they were building.
(2)When Woz worked for Hewlett-Packard, he found time to .
(3)Jobs and Woz set up called Apple.
(4)Jobs left Apple because he .
(5)In 2003, Jobs and died on 5th October 2011.
【答案】
(1)a computer board
(2)build his own computer
(3)a company
(4)was very difficult to work with
(5)got very ill
【解析】文章大意:本文讲述的是苹果创始人史蒂芬乔布斯的故事。他生于1955年2月24日,中学时,他接触到了电脑版,并对此很感兴趣,中学毕业后,他上了最好的大学,但是不久他就退学了。后来,他们一些电脑爱好才成立了苹果公司。他一生致力于iMac, iTunes, iPod, iPhone及 iPad的发展。于2011年10月因病离世。
(1)细节理解题。题意:当乔布斯中学时,Woz和Bill给他看了他们正在建的什么?由第二段第二句:Woz and Bill showed Jobs a computer board that they were building at the time.可知他们给乔布斯看了正在建的电脑板。故填:a computer board。
(2)细节理解题。题意:当Woz为Hewlett-Packard工作时,他找时间做什么?由第三段中的:In the meantime, Woz worked for Hewlett-Packard, but found time to build his own computer. 可知他找时间建自己的电脑。故填:build his own computer。
(3)细节理解题。题意:乔布斯和Woz成立了一个叫苹果的什么?由第四段第一句:Together, they set up a company called Apple可知,他们建了一个叫苹果的公司。故填:a company。
(4)细节理解题。题意:为什么乔布斯离开了苹果公司?由第四段里的:Unfortunately, Jobs's personality(性格) made him very difficult to work with. He left Apple to set up another company. 可知,乔布斯由于个人的性格原因,使得他难以协同工作。故填:was very difficult to work with。
(5)细节理解题。题意:在2003年,乔布斯怎么啦?并于2011年十月去世?根据最后一段:In 2003, Jobs got very ill and died on 5th October 2011.可知,乔布斯得了重病。故填:got very ill。
【题目】根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)
A. I usually play computer games late at night. |
A: Can I help you?
B:
A: How long have you been like this?
B: Since two weeks ago.
A: Let me have a look.
B: I work in an office.
A: Do you play computer games?
B: Yes, a lot.
A: Mm, that's it.
B:
A: Nothing serious. You spend too much time in front of the computer.
B: What can I do?
A: Don't play computer games too much.
B: OK, I'll take your advice. Thank you.
【题目】任务型阅读:配对阅读,从A—E选项中找到解决问题的方法,填入71-75 题的空格中。(本题有5小题,
【1】My son always confines (禁闭) himself in his bedroom. I don’t know what he is doing with his computer. |
|
E.You can make some rules and be prepared to stop Internet privileges (网络使用权) if your child has broken your rules.