题目内容

【题目】 Do you believe that you arent smarter than 3-year-old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa? Preschooler (学龄前的) Alexiss IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawkings. Doctors say the average IQ of a person is about 100.

She learned to read at the age of 2. She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish on her parents iPad! Now, she is a member of the Mensa Club, which only accepts people with an IQ within the top two per cent of people in the world!

Alexis father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories. Wed be driving around in the car and she would recite her bedtime stories from the night before. She didnt just recite them, and she recited them exactly.Alexis father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him. Most 12-month-old children take their first steps on their own and most 18-month-olds can only name a small number of objects and body parts, and follow simple two-step questions.

Even though Alexis is a genius (天才), her parents are faced with lots of challenges like how to teach her to make friends of her own age.

Will she go into kindergarten early? We are kind of hesitant (迟疑的) because we do want her to get to that social world, Ian said.

【1】 Alexis Martin is a girl who _____________.

A. has many hobbies B. has a high IQ

C. is good at telling stories D. likes reading

2 According to the report, Stephen Hawkings IQ is as high as ___________.

A. 158 B. 159 C. 160 D. 101

3Alexis Martin could recite bedtime stories at ____________.

A. the age of 2 B. the age of 1

C. one and a half years old D. the age of 3

4What would Alexis do when her father said her bedtime stories went a different way?

A. She would refuse to listen.

B. She would try to recite it.

C. She would correct him.

D. She would laugh at it.

5Which of the following statements about Alexis is NOT true?

A. She is accepted by the Mensa Club.

B. She has made a lot of friends.

C. She learned to read at the age of 2.

D. She learned a foreign language by herself.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】B

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文作者给我们介绍了Alexis Martin的事情,她是门萨高智商俱乐部最年轻的成员之一。在学龄前Alexiss智商是159,两岁时她就学着读书了Alexis father,说在她十二个月的时候,就意识到Alexis很特殊。尽管Alexis是天才但是他的父母亲面对许多挑战。

【1】B 细节理解题。根据短文第一段可知,one of the youngest members of the high IQ club Mensa她是门萨高智商俱乐部最年轻的成员之一。故应选B。

【2】C细节理解题。根据短文意思可知,Preschooler (学龄前的) Alexiss IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawkings.,学龄前Alexiss的IQ是159,比Stephen Hawkings IQ低1点,故应选C。

【3】B 细节理解题。根据短文第三段可知,Alexis father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories.十二个月她就能背诵睡前故事,十二个月正好是一年,故应选B

【4】C 推理判断题。根据短文第三段可知,Alexis father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him.,Alexis的父亲骗她说,她的故事朝着不同方向去了,但是Alexis总是纠正他。故应选C。

【5】B 主旨理解题。根据one of the youngest members of the high IQ club Mensa,她是门萨高智商俱乐部最年轻的成员之一,故A正确。She learned to read at the age of 2.,故C正确She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish on her parents iPad!,故D正确。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

When you’re not at home, many worries may start to crowd your mind. Did I turn the coffee maker off? Did I lock the door? Are the kids doing their homework or watching television? With a smart home, you can quiet all of these worries.

A smart home is a home with a communication network. This network connects devices(装置), such as lights and TV sets, and allows them to be controlled from far away through electrical wiring, mobile phone communication or WiFi over the Internet.

More and more people may start to consider owning a smart home, because it makes life much more convenient. It can help keep your room at a certain temperature. It can record what happens inside the home and send the video to your phone. When you are on vacation abroad, you can use a smart home controller to switch on or off the electricity when necessary. Some smart homes can receive a visitor, allowing him to come in and offering him a drink. They can even feed the cat and water the plants.

Besides, smart homes are easy to fix. Most smart home technology and devices are wireless and can be set up with a minimum of tools, using only the guiding information. When a problem appears, you can deal with it yourself without paying a professional.

However, for home-users, the smart home technology is far from perfect. It can be rather expensive to own the technology and the devices. Also, because the smart home system(系统)allows its owner to get home information from anywhere, it leaves the home easy to be attacked by hackers(黑客), who may secretly use or change the information in the system.

Now, many scientists are excited at the future of smart home technology. Imagine being able to get fashion advice from your mirror, or receive food shopping suggestions from your refrigerator. While there are others who worry that those smart devices will make people lazier and lonelier. Whatever it is, one thing is for sure—smart home technology will change the way we live and work.

【1】According to the passage, nowadays a smart home can lock the door through .

A. electric lights B. mirror technologies

C. mobile phones D. shopping programs

【2】The third paragraph of the passage is mainly about .

A. the steps to use smart systems

B. the prices of smart programs

C. the advantages of a smart home

D. the tools for setting up smart devices

【3】Which of the following is TRUE about a smart home according to the passage?

A. Smart homes can’t help feed pets nowadays.

B. Smart homes cost a lot of money at present.

C. You can’t control your smart home in other countries.

D. It’s hard for hackers to get information from smart homes.

【4】 What’s the writer’s opinion according to the passage?

A. People will become less happy in the future.

B. People’s life style will be different in the future.

C. Mobile phones are the most important in smart homes.

D. Smart homes are much better than other smart systems.

【题目】Have you ever ridden a Ferris wheel lately? Can you imagine the flying feeling as you are pulled up to the top and then moved down to the bottom quickly again?

Today a Ferris wheel is usually 40 to 60 feet tall. That seems very high when you are on the top looking down. But the first Ferris wheel was 264 feet high taller than a twenty-story building! Can you imagine the view from the top of that?

The first Ferris wheel was built for the 1893 World’s Fair in Chicago. The people who planned the fair were looking for an attraction that would bring people to Chicago. George Ferris handed a drawing of a giant wheel that people could ride on. At first everyone laughed at his strange idea. But Mr. Ferris did not give up and finally the idea was accepted. The ride opened in June of 1893.

Today’s Ferris wheels have 12 to 16 seats which each carry 2 or 3 people. But that first one had 36 enclosed cars each holding 60 passengers. When filled it carried 2160 people. During that summer in Chicago about 1.5 million people rode the Ferris wheel.

After the fair the ride was moved to a nearby amusement park built especially to show off the wheel. In 1904 it was moved again to St. Louis for the Louisiana Purchase Exposition. After the fair there the wheel stood unused. In 1906 it was finally sold to a company for scrap metal (废铁).

Luckily a Chicago bridge builder W.E. Sullivan figured out how to make a smaller Ferris wheel that could easily be taken apart and put together. In 1906 he started the company that still makes many of the Ferris wheels used today.

But whenever you ride one remember that it all began with George Ferris’s strange idea!

【1】How tall is a Ferris wheel today?

_______________________________________________________________________________________

【2】What was the first Ferris wheel built for?

_______________________________________________________________________________________

【3】What did people think of Ferris’s idea at first?

_______________________________________________________________________________________

【4】How many people rode the first Ferris wheel during the summer in 1893?

_______________________________________________________________________________________

【5】Compared with today’s Ferris wheels what was the first Ferris wheel like?

_______________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网