题目内容

【题目】

June 8,2020

Dear Betty,

We are planning a dinner party to celebrate our baby Jim's birth and we would like you and your son Nick to come. It's at 6:00 p.m.

next Sunday, June 14, at Moonlight Hotel. We do hope you can make it, as we are looking forward with great pleasure to seeing you.

Sincerely yours

Mary

1The material might be a (an) .

A.ticketB.advertisementC.invitationD.poster

2Whose birthday is it?

A.Betty’s.B.Jim’s.C.Nick’s.D.Mary’s.

3What day is it today according to the card?

A.Monday.B.Tuesday.C.Saturday.D.Sunday.

【答案】

1C

2B

3A

【解析】

短文大意:本文是玛丽写给贝蒂的邀请函,希望贝蒂和儿子尼克能来参加下星期天下午6点举办的她儿子吉姆的生日晚宴。

1

题意:这份材料可能是一份邀请函。考查来源判断。ticket门票;advertisement广告;invitation邀请函;poster海报。根据“We are planning a dinner party to celebrate our baby Jim's birth and we would like you and your son Nick to come我们计划举办一个晚宴来庆祝我们的宝贝吉姆的出生,希望你和你儿子尼克能来参加”,结合短文的格式是书信体,可知这是玛丽写给贝蒂的邀请函,故选C

2

题意:是谁的生日?考查细节理解。根据“We are planning a dinner party to celebrate our baby Jim's birth我们计划举办一个晚宴来庆祝我们的宝贝吉姆的出生”,可知是玛丽的儿子吉姆过生日,故选B

3

题意:根据卡片今天是星期几?考查推理判断。根据“It's at 6:00 p.m. next Sunday, June 14, 时间是614日,下星期天下午6点”,可知67日也是星期天;结合开头的发函日期June 8,2020202068日),可知8日是星期一,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

In January, 2016, a three-episode TV documentary, Masters in Forbidden City, was broadcast on China Central Television. It soon became popular – the first episode alone has been watched nearly 1 million times so far on the video website bilibili.com.

Now the documentary has been made into a film, and came out on Dec 16, 2016. It is about how professional antiquity restorers (文物修复者) in the Forbidden City repair ancient paintings, calligraphy, clocks and bronze pieces. It may not sound exciting, but the restorers’ patience and their 100 percent focus on even the smallest things is enough to impress people.

In fact, many of the restorers are young people. It has also made the documentary popular among their peers(同龄人), as it has shown them possibility of a different lifestyle. After Masters in Forbidden City was broadcast, about 20,000 people applied to work in the Forbidden City. Most of them were new college graduates.

The job has become popular. So have the restorers. But was it difficult to be part of a documentary? “It was only supposed to be difficult for the director, not for us. We simply did our jobs, paying no attention to anyone else around.” said Shi Liancang, one of the restorers, when asked during the film’s premiere(首映) in Shanghai. To make the documentary, the production team also did five years of pre-research and four months of uninterrupted(连续的) filming in the Forbidden City.

Indeed, these restorers keep this peaceful state of mind and devote themselves to doing the same thing they deeply love day after day. As the poster for the documentary says, “Choose a career and do it for a lifetime.”

1What does the documentary Masters in Forbidden City mainly talk about?

A.Detailed introductions of things in the Forbidden City.

B.How restorers in the Forbidden City repair things.

C.Life of professional antiquity restorers in the Forbidden City.

D.Different kinds of workers working in the Forbidden City.

2FromwhatShiLiancangsaid in paragraph 4,themostimportantquality of the restorers shouldbe _______.

A.curiosityB.creativityC.imaginationD.attention

3What does the documentary want to tell people?

A.Choose a job you love and do it well.

B.Working as an antiquity restorer is great.

C.Young people should live a different life.

D.Shooting a film in the Forbidden City requires hard work.

【题目】 Every day there is less and less space on Earth for rubbish. Yet every day we make more and more rubbish. What can we do? We can recycle some of our rubbish. Recycling means that the rubbish will be made into something that can be used again.

Recycling helps Earth. And it saves space in rubbish dumps. Half of everything that we put into landfills could be recycled instead. In fact, most things made of paper, metal, glass and plastic can be recycled.

Paper can be broken into small pieces and made into new paper. Steel and aluminum cans(金属雄)can be melted down(熔化)and made into new cans. The same is true of glass bottles. This can be done aver and over again. Recycling doesn't take as much energy as making these things the first time. So we can use less of Earth's fuel resources.

Plastic can be melted down, too. Then it can be formed into park benches, playgrounds and so on. Some people call plastic the "wood" of the future. Things made of plastic will last about 400 years-even if they stay outside in the weather. No wood can do that!

1The underlined word "landfills" in Paragraph 2 probably means _____________.

A. bench factoriesB. places for rubbish

C. green mountainsD. recycling centres

2According to the passage, what happens last to the can?

A. The can is put into a recycling bin.B. The can is melted down and reused.

C. A steel can gets filled with corn.D. A person uses the corn in the can.

3What is the main idea of the passage?

A. Cans should be melted down.

B. Old newspapers can be reused.

C. We can build benches that last 400 years.

D. We should recycle everything that we can.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网