题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
I love listening to music and will try to do it as much as I can. Whether I'm driving my car or walking somewhere I always have a CD or my iPod playing because I feel music can greatly influence my mood (情绪). I can listen to music to cheer me up or relax me or remind me about a certain time and a certain place where I last listened to that song.
I feel the best way to listen to music is live! I love going to concerts to watch and hear my favorite artist or band perform. The last concert I went to was a Mumford and Son's concert in Newcastle, a country-folk style band from the UK. All of the lights and sound effects not only sounded good but also looked good.
I always feel that people come together at concerts. I can easily talk to people I might never have talked to before, just because they share an interest in a certain music artist.
I also find that at concerts many artists or bands may speed their song up or slow it down. Sometimes they might cover someone else's song so I feel that the live performances really show me a new way to listen to music.
I enjoy concerts because I always discover something new and different because of the way it is played live.
(1)Mumford and Son is ______.
A.a song
B.a band
C. a singer
D.a concert
(2)Where does the writer like best to listen to music?
A.In her car.
B.On the road.
C.At concerts.
D.In her office.
(3)Why can the writer easily talk to people she might never have talked to before at concerts?
A.Because they are friendly.
B.Because they like talking.
C.Because they want to ask the writer some questions.
D.Because they share an interest in a certain music artist with the writer.
(4)According to this passage, which of the following is NOT TRUE?
A.Listening to music can cheer the writer up.
B.Music can greatly influence the writer's mood.
C.The writer enjoys concerts because she always discovers something old.
D.Many artists or bands may speed their song up or slow it down at concerts

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)C
【解析】文章大意:我喜欢听音乐,随时随地能听就听,但是我认为最好的方式还是去音乐会现场听。听音乐会有很多好处。
(1)细节里解题。根据The last concert I went to was a Mumford and Son's concert in Newcastle, a country-folk style band from the UK. 可知Mumford and Son 是一个乐队的名字,故选B。
(2)推理判断题。根据 I love going to concerts to watch and hear my favorite artist or band perform. 可知作者喜欢去音乐会上听音乐,故选C。
(3)细节理解题。根据 I can easily talk to people I might never have talked to before, just because they share an interest in a certain music artist.可知作者能够很容易与一些从来没有交谈过得人说话,只是因为能够分享对某个音乐家的兴趣,故选D。
(4)细节理解题。根据 I enjoy concerts because I always discover something new and different because of the way it is played live.可知作者喜欢音乐会因为他总是能在现场演奏中发现一些不同的新东西,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In Germany, there are different kinds of high schools. Some students will become workers and others will go to college after they leave high school. All schools are great places for making friends and learning German.

2

Most high schools in Germany begin at about 8:00 a. m. and end at 3:30 p. m. on weekdays. That is to say, your morning will be busy with classes. You will have time to do your homework and join private clubs after school.

Getting to school

Most students take public transport to school or ride a bicycle. Some areas have school buses. It is not common for parents to drive students to school.

Private clubs

In many countries, schools offer different after-school activities. This is less common in Germany. They are usually organized through private clubs. There are clubs for things like football, dance, theatre and almost everything else. Once you are in Germany, ask around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interests.

Different states, different school systems(系统)

Each of Germany’s 16 states has its own different school systems. The school system in Brandenburg will be a little different from the one in Bavaria for example. Wherever you live, your knowledge level and your age will decide which school you can attend.

1Some students in Germany will ______ after leaving high school.

A.become workersB.go to another high school

C.stay at home onlyD.do a lot of housework

2Which one best suits the “______” in Line 4?

A.Less homeworkB.Short daysC.Happy weekendsD.Busy afternoon

3It is NOT common for students to go to school ______.

A.by bicycleB.by undergroundC.in parents’ carsD.in school buses

4In Line 13, the underlined word “They” refers to ______.

A.German schoolsB.After-school activitiesC.Many countriesD.Private clubs

5From the last paragraph, we can infer that _______.

A.the school systems of sixteen states are just the same

B.all the high schools are at the same level in Germany

C.each state has right to make its own school systems

D.the school systems of sixteen states will be totally different

6The passage is mainly about German __________

A.public transportB.private clubsC.high schoolsD.college system

【题目】先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
You might be surprised to learn that India produces about 800 movies a year, and that number continues to grow. Just as the center of the American film industry is Hollywood, the movie center of India is Mumbai, known 1 Bombay. “Bollywood” is a combination (结合) of the 2 “Bombay” and “Hollywood”.
Bollywood is not a physical place. Some people 3 the name, saying that it makes the industry look like a poor cousin to Hollywood. 4, Bollywood is one of the largest centers of film production in the world.
No Bollywood movie is thought complete 5 a few songs and dances. In fact, music is an important part of Bollywood movies. Even a bad movie can still be 6 if the music is good. Because of this, music directors are sometimes more popular than actors. A Bollywood movie has five to six songs in it, often explaining what the dances mean. A film's success often 7 on the quality of such musical numbers. In some ways, Bollywood has been influencing 8 films in the western world since the 2000s.
Bollywood may be different from Hollywood when it comes to musical style, but it is very 9 to Hollywood in several ways. Bollywood hero Shark Khan uses a gun just like Hollywood star Tom Cruise. News reporters follow Bollywood stars just as often as Hollywood stars. The personal lives of Indian actors and actresses catch the headlines, just as 10 do in the United States.
(1)A.for B.to C.as D.at
(2)A.cities B.words C.films D.factories
(3)A.like B.dislike C.agree D.disagree
(4)A.But B.However C.Though D.Otherwise
(5)A.with B.without C.except D.besides
(6)A.successful B.necessary C.serious D.worse
(7)A.decides B.divides C.depends D.dreams
(8)A.romantic B.action C.funny D.musical
(9)A.different B.difficult C.similar D.same
(10)A.we B.they C.you D.them

【题目】 People like different colors. Girls like pink or purple. Boys usually like blue or brown. Why do people like different colors? Do you want to know the secrets of colors?

People like different colors because of their cultures and countries. For the Egyptians (埃及人) green is the color that shows the hope and joy of spring. For Muslims (穆斯林), green means heaven (天堂). Red is a symbol of good luck in many cultures. In China, children are given money in a red envelope. Chinese people think red can bring good luck to them in the New Year. In some countries, blue is a symbol of protection. Greek people often wear blue necklaces in order to protect themselves.

Choosing colors also has something to with their bodies’ reaction toward them. Green is said to be the most relaxing color. It can help people feel relaxed. Red can make a person’s blood pressure (血压) go up and improve people’s appetites (胃口). Many restaurant owners will decorate(装饰)their restaurants with red things. Red is also a color that can catch a person’s eye easily. That is why some shopping websites always have red “BUY NOW” buttons (按键). Blue is another calming color. Unlike red, blue can make people eat less. So if you want to lose weight, using blue bowls and plates may be helpful.

1Why do many restaurant owners like to use red things to decorate their restaurants?

A.Because red can bring hope and joy.

B.Because red and bring them good luck.

C.Because red and make people cat more.

D.Because red can catch people’s eye easily.

2If you want to eat less, you can use ________ bowls and plates.

A.blueB.greenC.pinkD.red

3Which of the following is mentioned (提及) in the text?

A.Why the Egyptians like red and blue.

B.What Chinese people think of black.

C.Why shopping websites have red “BUY NOW buttons.

D.What the most popular colors for young people are.

4What’s the best title for the text?

A.Teenagers’ favorite colors.B.Colors and their symbols.

C.Colors and cultures.D.The secrets of colors.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网