题目内容
【题目】 Sometimes finding jobs for high school students is not an easy task(任务)Here are some choices for high school students:
Babysitting: Perhaps the easiest and funniest way of earning money is t【1】 babysitting. Neighborhood parents are always looking for babysitters. This job will be the easiest to find and will surely give you flexibility(灵活性)so that you don't miss your schoolwork. Taking care of children is, however, a serious r【2】.
Restaurant and Food Service: The classic part-time job for high school students is working in the fast food service industry. Part-time jobs in fast food restaurants for high school students are always l【3】 in newspapers, so make sure to look for them there.
Tutoring(家教): If you do well in your study tutoring younger students in your spare time who need help with their schoolwork is a great way to earn some cash. If you are good at a particular(特殊的)sport, you can also teach o【4】 in your neighborhood for a fee.
Summer Jobs: If you don't feel that jobs on regular schooldays are feasible(可行的), then there are tons of summer jobs for students a【5】 camp counselors(顾问)or lifeguards. These jobs allow you to enjoy summer along with learning responsibility and, of course earning some money! And the best part of summer jobs is that they do not influence your schoolwork in any way.
Getting a part-time job at a young age will c【6】 teach you the “ways of the real world” and the value of money, which is m【7】 for high school students.
【答案】
【1】through
【2】responsibility
【3】listed
【4】others
【5】as
【6】certainly
【7】meaningful
【解析】
本文主要谈论高中生兼职的事情。作者谈论了几种职业,作者认为年轻时找一份兼职工作,会教会你“真实世界的生活方式”和金钱的价值,这对高中生来说很有意义。
【1】句意:保姆:也许最简单和最有趣的挣钱方式是通过当保姆。through:通过……方式,凭借,介词;结合句意可知答案为through。
【2】句意:然而,照顾孩子是一项重要的责任。根据a可知填可数名词单数;根据常识和语境可知“照顾孩子是一项重要的责任。”故答案为responsibility(责任)。
【3】句意:高中生在快餐店的兼职工作总是登在报纸上,所以一定要在那里找。本句是一般现在时的被动语态,主语和动词list是被动关系,其结构是“be+动词的过去分词”;list:把…列表,列清单,登记,过去分词是listed;故答案为listed。
【4】句意:如果你擅长某项运动,你也可以在你的邻居家免费教别人。本词做动词teach的宾语,可知填代词或名词,结合语境可知是“教别人”,others:别人,代词,泛指;故答案为others。
【5】句意:如果你认为在上学的时候不适合工作,那么就有很多适合学生的暑期工作,比如夏令营辅导员或救生员。介词as:作为,以……身份,表示一种职业、身份或用途;故答案为as。
【6】句意:年轻时找一份兼职工作,肯定会教会你“现实世界的方式”和金钱的价值,这对高中生来说很有意义。本词位置在助动词will和实意动词teach之间,可知填副词;certainly:确定,肯定,副词;结合句意可知答案为certainly。
【7】句意:年轻时找一份兼职工作,肯定会教会你“现实世界的方式”和金钱的价值,这对高中生来说很有意义。此句是非限制性定语从句,此定语从句是主系表结构,可知填形容词作表语;根据上文“肯定会教会你‘现实世界的方式’和金钱的价值”可知“这对高中生来说很有意义”,meaningful:有意义的,形容词,故答案为meaningful。
【题目】任务型阅读
The first World Cup was held in Uruguay in 1930.This World Cup has a different meaning,1930,exactly 100 years of independence of Uruguay.In the final,Uruguay beat Argentina 4-2 in front of a crowd of 93,000 people,and became the first winner of the World Cup.
The 2018 World Cup in Russia takes place on June 14.It is the first time the tournament(锦标赛)has been held in Eastern Europe.
The 32 qualified teams were divided into eight groups of four teams each.Host Russia were naturally the top seed in Group A. A group of death in a multistage tournament is a group which is unusually competitive,because the number of strong competitors in the group is greater than the number of qualifying places available for the next phase of the tournament.
The World Cup is a gold trophy that is awarded to the winners of the FIFA World Cup association football tournament.
阅读短文,完成下面表格,每空一词。
【1】On the World Cup | |
the first World Cup | 【2】 became the first nation to win a World Cup. |
the 2018World Cup | Russia is the first to【3】the tournament in Eastern Europe. |
common sense of the World Cup | The 【4】 qualified teams were divided into eight groups of four teams each. A group of death is a group which is unusually competitive,【5】of too many strong competitors in the same group. |