题目内容
1.Everyone has a hobby.My hobby is keeping a diary in English.When I was nine years old.I began to have my hobby.At first it seemed(好像) hard for me,but now it is easy.I know it's possible to learn English well.After school I often go to the school library to read English stories or articles.Sometimes my English teacher introduces(介绍) some interesting things to me.I collect information for my diary by doing these.After finishing my diary every day,I always try to correct mistakes with the help of the dictionary.Now my English is very good.I love my hobby.It helps me a lot to learn English well.
46.I began to keep a diaryA.
A.when I was nine years old
B.before I was nine
C.when I was eight years old
D.for nine years
47.How do I collect information for my diary?D
A.I often read English stories or articles
B.My teacher sometimes introduces some interesting things to me.
C.I often go to the cinema.
D.Both A and B.
48.Does the writer always correct mistakes by himself?A
A.Yes,he does.
B.We don't know.
C.Yes,he do.
D.No,he doesn't.
49.According to the passage,which is TRUE,the following sentences.C
A.It's impossible to learn English well.
B.It's not good for English to keeping a diary.
C.Reading is helpful to learn English well.
D.My hobby is keeping a diary in Chinese.
50.From the passage we knowAis one of the best ways to learn English well.
A.keeping a diary
B.more reading
C.more speaking
D.more listening.
分析 文章大意:
文中提到的是作者学习英语的过程.作者通过写英文日记来学习英语,并且还会去图书馆看英文故事.除此之外,还会阅读老师推荐的英文书籍.最后,自己的英语水平有了很大的提高.
解答 46.A,推理判断题,文中提到"When I was nine years old.I began to have my hobby"当我9岁的时候,我开始有了自己的爱好,那就是写英语日记,选择A.
47.D,推理判断题,文中提到"After school I often go to the school library to read English stories or articles.Sometimes my English teacher introduces(介绍) some interesting things to me"放学之后去图书馆读英语故事,或者读老师推荐的英语书籍,由此确定选择D.
48.A,推理判断题,文中提到"I always try to correct mistakes with the help of the dictionary"通过字典来判断自己书写的正确性,由此确定是自己更改错误,选择A.
49.C,推理判断题,文中提到"After school I often go to the school library to read English stories or articles"放学之后去图书馆读故事,还看老师推荐的书籍,由此推测靠读书来学英语是一个很好的方法,选择C.
50.A,推理判断题,文中主要讲述的是我写英语日记的事情,由此可以推测作者想要说明的是利用写英语日记来学习英语是一个很好的办法,选择A.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
| A. | to go; to play | B. | go; play | C. | to go; play | D. | go; to play |
| A. | Because | B. | If | C. | Instead of | D. | As a result |