题目内容

1.Everyone has a hobby.My hobby is keeping a diary in English.When I was nine years old.I began to have my hobby.At first it seemed(好像) hard for me,but now it is easy.I know it's possible to learn English well.After school I often go to the school library to read English stories or articles.Sometimes my English teacher introduces(介绍) some interesting things to me.I collect information for my diary by doing these.
After finishing my diary every day,I always try to correct mistakes with the help of the dictionary.Now my English is very good.I love my hobby.It helps me a lot to learn English well.
46.I began to keep a diaryA.
A.when I was nine years old    
B.before I was nine
C.when I was eight years old   
D.for nine years
47.How do I collect information for my diary?D
A.I often read English stories or articles   
B.My teacher sometimes introduces some interesting things to me.
C.I often go to the cinema.
D.Both A and B.
48.Does the writer always correct mistakes by himself?A
A.Yes,he does.
B.We don't know.
C.Yes,he do.
D.No,he doesn't.
49.According to the passage,which is TRUE,the following sentences.C
A.It's impossible to learn English well.
B.It's not good for English to keeping a diary.
C.Reading is helpful to learn English well.
D.My hobby is keeping a diary in Chinese.
50.From the passage we knowAis one of the best ways to learn English well.
A.keeping a diary  
B.more reading  
C.more speaking  
D.more listening.

分析 文章大意:
文中提到的是作者学习英语的过程.作者通过写英文日记来学习英语,并且还会去图书馆看英文故事.除此之外,还会阅读老师推荐的英文书籍.最后,自己的英语水平有了很大的提高.

解答 46.A,推理判断题,文中提到"When I was nine years old.I began to have my hobby"当我9岁的时候,我开始有了自己的爱好,那就是写英语日记,选择A.
47.D,推理判断题,文中提到"After school I often go to the school library to read English stories or articles.Sometimes my English teacher introduces(介绍) some interesting things to me"放学之后去图书馆读英语故事,或者读老师推荐的英语书籍,由此确定选择D.
48.A,推理判断题,文中提到"I always try to correct mistakes with the help of the dictionary"通过字典来判断自己书写的正确性,由此确定是自己更改错误,选择A.
49.C,推理判断题,文中提到"After school I often go to the school library to read English stories or articles"放学之后去图书馆读故事,还看老师推荐的书籍,由此推测靠读书来学英语是一个很好的方法,选择C.
50.A,推理判断题,文中主要讲述的是我写英语日记的事情,由此可以推测作者想要说明的是利用写英语日记来学习英语是一个很好的办法,选择A.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关题目
6.My mother only had one eye.I never wanted her to show up at my school.One day during my primary school,I was terribly ill and my mother came."Your mom has only one eye!"Some of my classmates yelled.I wished my mother would have just appeared (消失)."If you embarrass me,why don't you die?"I shouted at her,taking no notice of the sad look on her face.My mother just handed me some medicine and left without saying anything.
At that time,I didn't think I had hurt her feelings very much.That night I saw my mom crying in her room.Even so,I hated her tears from one eye.I made a decision:I must study hard and leave my mother.
Years later my dream came true.It was quite successful.I never thought of going back to see my"ugly"mother until one day I got a letter.
"My son,I'm sorry to have have only one eye.When you were little,you had an accident and lost your eye.As a mom,I couldn't stand watching you live with only one eye.So I gave mine to you.I was never angry with you and I never regretted it because I love you.
I cried out aloud.Only then did I realize how beautiful my mom was!
71.Why did the writer never want his mother to show up at his school?Because his mother only had one eye.
72.What did the boy's mother take to his school?His mother handed him some medicine.
73.What happened to mom's eye?She gave it to her son.
74.Does the writer think his mom's eye is beautiful now?Yes,he does..
13.When the new term came,I had a new classmate,a little old lady with a warm smile.She said,"Hi,handsome!I'm Rose.I'm 87years old.Can I give you a hug?"
I said heartily (热情的),"Of course!"
"Why are you in college at such an age?"I asked.
She joked,"I'm here to meet a rich husband,get married,have children,and then travel around…"
"No,seriously,"I asked.
"I always dreamed of having a college education.Now I'm getting one!"She told me.
Over the year,Rose became an icon (偶像).She easily made friends wherever she went.She loved to dress up and she enjoyed the attention from other students.
At the end of the term we invited Rose to speak at our banquet (宴会).I'll never forget what she taught us.
"We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing.Here are the secrets of staying young.You have to laugh and find humor every day.You've got to have a dream.When you lose your dreams,you die!"She said.
"There is a big difference between growing old and growing up.Anybody can grow old.That doesn't take any talent or ability,"she added."But to grow up,you have to find the chances in change.Have no regrets.We usually don't have regrets (后悔)for what we did,but rather for things we did not do."
One week after graduation,Rose dies peacefully in her sleep.She taught us by example that it's never too late to be all you can possible be.

75.How old is Rose?She is 87 years old
76.What did she always dream?She always dreamed of having a college education
77.Did Rose make friends easily wherever she went?Yes,she did.
78.According to Rose,how do we stay young,to laugh or to cry?To laugh
79.What did she teach us by example?It is never too late to be all you can possible be
80.What have you learnt after reading this story?It's never too late to be all you can possible be.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网