题目内容

【题目】In the countryside of China, many people are moving to cities to find work. They move because often there isnt much work in the countryside. Services like hospitals and schools are usually not very nice there.

But in the big cities like London, New York, Paris, people are moving out. They want to live a quiet life. They dont like the city because the city is noisy and dirty(脏的). The traffic is heavy. Living in the cities costs too much. They want a house with a garden and clean air. So they move to the countryside with clean water and green trees. There, they begin new lives and try to make new friends.

根据短文内容,完成任务。

任务一:判断正(T)误(F)。

【1】There is often much work to do in the countryside.

任务二:完成句子。(每空一词)

2In China, many people are moving from the countryside to the cities ______ ______.

3The cost of living in the cities is _______.

任务三:翻译画线句子。

4_______________________________________________________

任务四:回答问题。

5Why are some people moving from the cities to the countryside?

_______________________________________________________

【答案】

【1】F

【2】for/to work

【3】high

【4】他们想要带有花园的房子和洁净的空气。

【5】Because the city is noisy and dirty and they want to live a quiet life. / Because the traffic is heavy and living in the cities costs too much.

【解析】

试题分析:本文描述的是中、西国家,人口游动的不同情况。在中国,很多农村人搬到城市里去找工作;而在伦敦、纽约、巴黎等大城市里,人们搬到农村,去过安静的生活。

【1】F细节理解题。句意:在农村,通常有许多工作做。由第一段第二句:They move because often there isnt much work in the countryside.可知,在农村人们找不到许多工作做。故本句错误。

【2】细节理解题。题意:在中国为什么许多人从农村搬到城市去?由短文第一句:In the countryside of China, many people are moving to cities to find work.可知,在中国农村,许多人搬到城市去是为了找工作。故填:for/to work

【3】细节理解题。题意:城市的生活成本怎样?由第二段里的:Living in the cities costs too much.可知,生活在大城市里的花费太多,生活成本高。故填:high

【4】翻译题。Want要,想要;with带有,具有。故译成:他们想要带有花园的房子和洁净的空气。

【5】细节理解题。题意:为什么一些人从城市里搬到农村?由短文第二段可知:因为人们不喜欢城市的吵闹和脏乱,交通拥挤,生活成本高。所以他们搬到农村。故回答:Because the city is noisy and dirty and they want to live a quiet life. / Because the traffic is heavy and living in the cities costs too much.

练习册系列答案
相关题目

【题目】In Junior High School in America, kids study English, writing, math, science, biology, music and art.

At 12 oclock, the students eat lunch at school. They have meat, vegetables, fruit, bread and a drink, but they like hot dogs and hamburgers best. American kids like sugar (糖), and after the meal they can have a small piece of cake.

Students sleep (睡觉) for a short time after lunch. They begin classes at 1:30 in the afternoon. They go to school on weekdays and have classes for six hours every day and then return home.

Parents let their kids play or watch TV until dinner at 6:00 p. m. After dinner, they do their homework. Sometimes kids and their parents have a family activity after dinner.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】What do the students like best for lunch at school?

A. Meat and fruit. B. Hot dogs and hamburgers.

C. Hot dogs and sugar. D. Bread and hamburgers.

【2】In America, students go to school __________ days a week.

A. 4 B. 5 C. 6 D. 7

【3】The American kids usually have dinner_____ in the evening.

A. at five oclock B. at six thirty

C. at six oclock D. at five thirty

【4】Which of the following is NOT true?

A. American students like hot dogs and hamburgers best.

B. After lunch students sleep for a short time.

C. The classes begin at 2:00 p. m.

D. Sometimes students have a family activity with their parents.

【5】The best title(标题)for the passage (短文) is ______.

A. Favorite food B. Junior high school

C. Outdoor activities D. School life in America

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网