题目内容

【题目】 Besides the spelling of the word, there are clearly many differences between American and British humor.

There is a common belief (信念) in the UK that Americans don’t understand irony (讽刺). This is of course not true. But what is true is that Americans don’t use it all the time. Irony may show up in American comedies, but people there don’t use it as much as the British do in daily life. However, irony is common in British culture. It actually runs in the blood of the British people. They use it as a way of playing with their friends and laughing at their enemies as well as themselves in everyday conversations. This may sometimes make people unhappy if the listeners are not used to it. They may also feel embarrassed.

Things are different in America. After American people use irony, they feel the need to make a joke clearer so that it will not make other people uncomfortable. Humor is tied so much to culture. American jokes are clearer and more forward. British jokes, on the other hand, are more subtle and usually with a hidden meaning. This may result from the fact that British culture is more reserved (矜持的)than American culture. However, we still find that certain American comedies have made huge success in Britain.

Therefore, although there are differences between both comic styles, there is still an appreciation (欣赏)and understanding of the other’s sense of humor.

1What do British people think of American humor?

A.They think irony isn’t popular in America.

B.They think American jokes are clearer.

C.They think it is tied to American culture.

D.They think Americans don’t understand irony.

2American people use ______ British people in daily life.

A.as much irony asB.less irony than

C.as little irony asD.more irony than

3When talking in everyday lifeBritish people use irony to ______.

A.laugh at themselvesB.fight with their enemies

C.make friends with othersD.make other people unhappy

4According to the passagewhich of the following statements is true

A.There is usually a dark hidden meaning in American jokes.

B.British comedies have not made any success in America yet.

C.American and British people understand each other's sense of humor.

D.Americans don't use irony in their daily life because they don't understand it.

5The best title for the passage is_____ .

A.American people VS. (与比较)British people

B.American humor VS. British humor

C.American culture VS. British culture

D.American word spelling VS. British word spelling.

【答案】

1D

2B

3A

4C

5B

【解析】

文章大意:本文主要介绍英国幽默与美国幽默的区别。

1细节理解题。根据第二段第一行There is a common belief (信念) in the UK that Americans don’t understand irony (讽刺).“在英国,人们普遍认为美国人不懂讽刺。”故答案选D

2细节理解题。根据第二段第二、三行But what is true is that Americans don’t use it all the time. Irony may show up in American comedies, but people there don’t use it as much as the British do in daily life.“但事实是,美国人并不总是使用它。讽刺可能会出现在美国的喜剧中,但那里的人们在日常生活中并不像英国人那样使用它。”可知美国人不经常使用讽刺,故答案选B

3细节理解题。根据第二段第四、五、六行They use it as a way of playing with their friends and laughing at their enemies as well as themselves in everyday conversations.“他们用它来和朋友们玩,在日常对话中嘲笑敌人和自己。”可知嘲笑自己和敌人,故答案选A

4细节理解题。根据最后一段第一、二行Therefore, although there are differences between both comic styles, there is still an appreciation (欣赏)and understanding of the other’s sense of humor.“因此,尽管两种喜剧风格存在差异,但对对方幽默感的欣赏和理解仍然存在。”可知英国和美国对幽默都相互理解,故答案选C

5主旨大意题。通读全文后,本文主要介绍英国幽默与美国幽默的区别,故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】The world has many beautiful sounds. We can hear the songs of birds and the laugh of people. We can listen to the cool music and news reports. And it’s all because of our ears! They bring us a world of sounds.

But some people can’t hear any sound at all. Some are born deaf. Others can hear well in their childhood, but too many loud sounds hurt their ears later on.

Many people in China can’t hear ordinary sounds clearly. A large number of them are children. Most of them are born with good hearing. But six children of every 1,000 have hearing problems when they are born. And if a child has hearing problems, he or she usually will also have some learning problems at school.

A lot of things can cause hearing problems. For example, too much earwax is not good for our hearing. And noise louder than 85 decibels (分贝) can hurt our ears and make us lose our hearing for a short time or even for ever.

Hearing is important for all of us. So we should do our best to give our ears special care. Don’t forget to do the following:

● Try to stay away from places with too much noise. If you have to go, wear earplugs. A pair of good earplugs can cut the noise by 30 decibels.

● When swimming, remember to put earplugs into your ears to stop water from getting in.

● Never put anything sharp into your ears. If you think you have too much earwax, ask your mum or dad to help you clean it out.

Keep these things in mind! Then you won’t be saying “WHAT? WHAT?” when you are older.

1What does the underlined word “earwax” mean in the passage?

A.耳膜B.耳鸣C.耳垢D.耳疾

2In the first paragraph, the writer wants to ___________.

A.tell us many beautiful sounds

B.describe the uses of ears

C.explain the kinds

D.show the importance of ears

3Which of the following is NOT mentioned by the writer?

A.Hearing problems caused by diseases.

B.People with hearing problems.

C.Ways to protect our ears.

D.Danger of loud noise.

4Hearing problems may be caused by _________.

A.a little earwax

B.learning problems at school

C.noise louder than 85 decibels

D.earplugs that can only cut noise by 15 decibels

5The underlined sentence means ________. .

A.when you get older, you know it’s not polite to ask “What?”

B.when you get older, you still have good hearing

C.when you get older, you won’t ask questions

D.the older you are, the fewer questions you’ll have

【题目】 I did something wrong today.

While at the beach this afternoon, I met a boy called Bob. We talked a lot. He said that it was fun playing on the cliffs. I told him that I was not allowed to go near that place. Mum and Dad had always told me it was dangerous. He called me a coward. I wanted to prove to him that I was just as brave, so I agreed to go with him.

We wanted to make our way down to explore the area, so Bob started to climb down and I followed him. Unluckily, some rocks came down after us. One of them nearly hit my head. We could not get back up. We shouted and shouted for help, but for a long time no help came. I was really scared. I wanted to cry. Then, we heard some sounds. Someone had heard us. A woman tied a rope around herself while a man at the cliff top held the rope. She made her way down to save us.

My parents were relieved that I was unhurt, but they were angry that I had done such a risky thing. I apologized and promised that I would not do anything like that again.

1Where did the writer meet Bob?

A.At school.B.In the park.C.At the beach.

2The underlined word "a coward" in paragraph 2 means .

A.a person who is not braveB.a person who is not clever

C.a person who is not strong

3What had the writer's parents always warned him about?

A.The wind was very strong.

B.The beach was too far away.

C.The cliffs were not a safe place.

4What is the right order of the sentences according to the passage?

a. Some rocks came down.

b. The writer followed Bob.

c. The writer wanted to cry.

d. A man and a woman saved them.

e. The writer and Bob heard some sounds.

A.a-b-c-d-eB.b-a-c-e-dC.a-c-b-e-d

5How did the writer feel about what he had done?

A.Proud.B.Excited.C.Sorry.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网