题目内容

【题目】句型转换

1They will go back to England next week.(改为一般疑问句)

________ they________ back to England next week?

2We'll enjoy ourselves during the holiday.(改为同义句)

We'll ________ ________ ________ ________ during the holiday.

3His grandma is too old to look after herself.(改为同义句)

His grandma is ________ old ________ she can't look after herself.

4The river is about 4 kilometres wide.(对画线部分提问)

________ ________ is the river?

5He said,“I'm afraid to go there.”(改为间接引语)

He said ________ ________ ________ afraid to go there.

【答案】

1Will go

2have a good/great/wonderful time

3so that

4How wide

5that he was

【解析】

1句意:他们下周将回英国。

根据句意理解及句子结构可知,原句是一般将来时,所以变成疑问句应该直接把will提前,will提前之后后面的动词原形不变,故答案为Willgo

2句意:我们在假期过得很愉快。

根据句意理解可知,这里需要转换的是enjoy ourselves,英语中enjoy oneself 表示“玩的开心”,英语中还可以用have a good time或者have fun来表示,再由题目中的空格可知,这里应该用have a good time,而本句是一般将来时,前面已经有will,所以这里应该用动词原形,故答案为have a good time

3句意:他奶奶太老了,不能照顾自己。

根据句意理解可知,这里表达的是“太……而不能”,英语中除了用too … to的结构,还可以用so that引导的结果状语从句或者adj+enough to do sth的结构,再由句中的she can’t look after herself.可知,这是一个句子,所以应该用so … that连词,故答案为sothat

4句意:这条河宽约4千米。

根据划线部分about 4 kilometers可知,这是对于宽度的提问,题目中表达的是“河有……宽”,所以这里提问就应该提问“多宽”,英语结构是“how+adj”,“宽的”是wide,所以这里表示“多宽”就应该是how wide,故答案为How wide

5句意:他说:“我不敢去那儿。”

根据句意理解及句子结构分析可知,这里是直接引语转换成间接引语,也就是宾语从句,根据直引转间引的人称规则“一从主,二从宾,三不变”可知,直接引语中第一人称在转换成间接引语时人称要跟随主句的主语变化,而主句主语是He,所以这里从句主语也用he,而间接引语中动词是is,而变成宾语从句时,主语是过去时,所以从句也要用过去时,所以要把is改成was,而原句是陈述句,所以变成宾语从句应该用that引导,故答案为that he was

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
When the final bell rang I left the school. But 45 minutes later, I didn't know where I was. I couldn't call Thomas became he was at work, and my mom wouldn't be any help. I finally decided to knock (敲) at a door.
"How may I help you, dear?" an old woman asked.
"I'm new to town and I was walking home and I got lost. Could you please tell me the right direction? I live on Shay Street."
"Oh, you went the wrong way. Shay Street is about five miles in the other direction."
"Thank you very much." I turned to leave, but the old woman called out to me.
"You aren't planning on walking home, are you? Let me get my grandson to drive you home." She turned to call into the house. A few minutes later, a boy appeared at the door.
"Kale, bring this sweet girl home. She lives on Shay Street. And bring back some bread and cheese."
"Sure," he smiled.
The boy drove me home and left before I said "thank you". When I opened the door, Thomas was singing and making dinner in the kitchen. He was never home for dinner because of work.
"Hey, Thomas," I said happily, "what's the occasion (场合)?"
"Well, I wanted to hear all about your first day of the school."
(1)Why did the writer knock at the door?
A.To ask for some food.
B.To ask for the direction.
C.To meet her new friend.
(2)How did the writer go home at last?
A.On foot.
B.By bus.
C.By car.
(3)Who might Thomas probably be?
A.The writer's brother.
B.The writer's teacher.
C.The writer's father.
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Kale was the old woman's son.
B.It was the writer's first day at school.
C.Thomas was usually busy at his work.
(5)Which is the best title for the passage?
A.An Old Woman and a Nice Boy
B.My First Day at School
C.A Great Day for Me

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网