题目内容

【题目】 People think that youth (青春时期) is the ______(good) time in one’s life, but teenagers don’t think so, because they have some problems in______(they) lives.

An _______ /ɑtkl/ in a newspaper says that teenagers are under great pressure (压力) mainly __________(因为) their studies. They have many lessons every day and w________ about their subjects. Besides this, some girls want__________(get) slim (苗条的), so they eat less food. They often fall ill because they don’t eat ___ (足够的) food. Another problem for them _______(be) making friends. They have problems __________(get) along with friends. Having friends____ (make) them feel safe.

So ________ should teenagers do to solve (解决) their problems? Most teenagers can talk to their parents and friends. They will feel ___ (good) after _______ ( have) a talk. But what can they do if they have______ /'srs/ problems? They can also ask the school teachers for help.

Here is my advice for teenagers: Don’t be afraid of _______(some) problems, boys and girls. You can get help in many ways.

1__________

2__________

3__________

4__________

5__________

6__________

7__________

8___________

9 __________

10__________

11__________

12__________

13__________

14 __________

15___________

【答案】

1best

2their

3article

4because of

5worry

6to get

7enough

8is

9getting

10makes

11what

12better

13having

14serious

15any

【解析】

文章大意:本文讲述了青少年在学习、外貌、交朋友等事情上所面临的烦恼,并提出了解决的建议,作者希望青少年不要害怕任何困难,他们可以通过很多方式得到帮助。

1考查形容词的最高级。根据People think that youth (青春时期) is the __1__(good) time in one’s life,可知句意为“人们认为青春是一生中最好的时光”,根据前面的定冠词the,以及后面的in one’s life,可知此处用good的最高级形式,故答案填best

2考查代词。根据because they have some problems in__2__(they) lives. 可知句意为“因为他们在生活中有一些问题”,they人称代词主格,在句中作主语,设空处修饰后面的名词lives,所以这里用其形容词性的物主代词,故答案填their

3考查名词。根据音标提示/ɑtkl/,英文表达是article文章,可数名词,结合An __3__ /ɑtkl/ in a newspaper says,可知句意为“报纸上的一篇文章说”,前面有不定冠词an修饰,这里用其单数形式,故答案填article

4考查介词短语。根据teenagers are under great pressure (压力) mainly __4__(因为) their studies.可知句意为“青少年承受很大的压力主要是因为他们的学习。”their studies他们的研究,为名词短语,所以这里用because of,而because是连词后面接原因状语从句,故答案填because of

5考查动词。联系上文,结合They have many lessons every day and w__5__ about their subjects.及首字母提示,可知句意为“他们每天有很多课,担心他们的科目。”worry about担心,句子时态为一般现在时,主语是they,所以用动词原形,故答案填worry

6考查动词不定式。根据Besides this, some girls want__6__(get) slim (苗条的),可知句意为“除此之外,一些女孩想要变苗条。”get slim变得苗条,want to do sth.想要去做某事,故答案填to get

7考查形容词。根据They often fall ill because they don’t eat _7_ (足够的) food.可知句意为“他们经常生病,因为他们没有吃足够的食物。”足够的enough,形容词,在句中作定语修饰后面的名词food,故答案填enough

8考查系动词。根据Another problem for them __8__(be) making friends.可知句意为“他们的另一个问题是交朋友。”主语为单数,所以这里be动词用is,故答案填is

9考查动词。根据They have problems __9__(get) along with friends.可知句意为“他们与朋友相处有困难。”get along with与…和睦相处,have problem doing sth.做某事有困难,相当于have trouble doing sth.故答案填getting

10考查动词。根据Having friends__10__ (make) them feel safe.可知句意为“有朋友让他们感到安全。”本句为动名词作主语,谓语动词用单数,故答案填makes

11考查疑问词。根据下文Most teenagers can talk to their parents and friends. 大多数青少年可以和他们的父母和朋友聊天。结合So __11__should teenagers do to solve (解决) their problems?可知句意为“那么青少年应该做什么来解决他们的问题呢?what什么,故答案填what

12考查比较级。联系上文语境,结合They will feel __12__ (good) after __13__ ( have) a talk.可知句意为“他们交谈后会感觉好些。”由语境可知这里暗含比较级,所以用good的比较级形式better,故答案填better

13考查动词。联系上文语境,结合They will feel __12__ (good) after __13__ ( have) a talk.可知句意为“他们交谈后会感觉好些。”have a talk交谈,after为介词后跟动词的ing形式,故答案填having

14考查形容词。根据音标提示/'srs/,英文表达是serious严重的,形容词,结合But what can they do if they have__14__ /'srs/ problems?可知句意为“但是如果他们有严重的问题,他们能做什么呢?serious在句中作定语修饰后面的名词复数problems,故答案填serious

15考查形容词。根据Don’t be afraid of __15__(some) problems,可知句意为“不要害怕任何问题”,本句为否定句祈使句,所以应用any,而some一般用于肯定句,故答案填any

本题为短文填空,首先要快速浏览全文,理解短文的大致意思,再精读短文注意所填的词在句中的词性、时态等等。然后根据句意、上下文联系、语境及所给出的首字母选择合适的词语。如,第6小题,根据Besides this, some girls want__6__(get) slim (苗条的),可知句意为“除此之外,一些女孩想要变苗条。”get slim变得苗条,want to do sth.想要去做某事,故答案填to get。第10小题,根据Having friends__10__ (make) them feel safe.可知句意为“有朋友让他们感到安全。”本句为动名词作主语,谓语动词用单数,故答案填makes

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Children are amazing! They pick up languages so naturally and easily. Have you ever wondered why? It’s not because they have great natural language abilities. In fact, studies s1that an adult’s potential to learn language is just as good as a child’s .

So why do children still seem to acquire(学到) language more quickly than the rest of us? Its because of the way they learn. Children learn by simply doing what comes naturallythey listen, c 2 and communicate. Lets take a c 3look at how children acquire language. Perhaps we can d 4a better, more “natural” way to learn English.

Children dont practice grammar drills, but u 5 language to talk about things that interest them. This helps them learn to express themselves. They dont worry about inadequate vocabulary or poor grammar. They find ways to e 6 themselves, and they do it successfully.Students of English should also pay more attention to genuine(真实的) communication. Look for c7to talk with people in English. If you cant find a foreigner to talk to, talk with other English students i 8 . Start an English discussion group and chat about music, movies or whatever interests you.

Dont worry about m 9 mistakes. The aim is to learn how to communicate easily and comfortably. Remember that you can communicate successfully even with a small v10.Trust your own natural abilities to learn English. Youve got more potential than you probably realize!

【题目】根据短文内容,完成下列问题。
Almost every kid in this country has ever eaten Hershey chocolate. But do you know that the Hershey chocolate factory is more than one hundred years old? And do you know that the father of Hershey Chocolate, Milton Hershey, had many failures in business before he started his famous company?
Milton Hershey grew up in Pennsylvania. Before he became interested in making chocolate, he worked as a printer for a small newspaper at first, and then decided that printing was not the right job for him.
Then he worked at a candy factory in Lancaster. After working a few years there, he decided to open his own little candy business near Philadelphia. His first business failed because it was not making money. After that, he went to Denver to learn how to make caramels(焦糖). He took his new skills back to New York and worked selling candies on the street. But his second business also failed.
Finally, Milton Hershey moved back to Pennsylvania where he grew up. He then experimented with all sorts of different candies and chocolate. By 1893 he was selling a million dollars worth of caramel candy each year. Since his chocolate-flavored(巧克力味的) caramels were the best selling, he decided to make chocolate himself.
By experimenting, Milton Hershey discovered how to make delicious chocolate. The area where he lived had a large and easy suppl y of milk and sugar, which helped him succeed in his c hocolate business. In 1903, Milton Hershey built a huge chocolate factory and a town to go with it.
Today, the town of Hershey is still the home if the factory that Milton Hershey built. And if you ever visit, you can smell delicious chocolate smells just but driving through the town.
The factory is not so hard to find, Just travel down Cocoa Avenue until you get to East Chocolate Avenue. Turn right at the traffic lights and just follow your nose.
(1)Who is the father of Hershey Chocolate?
(2)Where did he grow up?
(3)Why did he go to Denver?
(4)Why did he decide to make chocolate himself?
(5)What might be the reasons for Hershey’s success in his chocolate business?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网