题目内容

20.There was a girl whose parents died years ago.She had no sisters or brothers.She felt sad and lonely.(56)D.
One day,when she was walking in a forest,she saw a butterfly caught in a bush.No matter how hard it tried to free itself,it failed every time.The little girl was very sorry for it.She ran to set it free at once.(57)C.And it changed into a beautiful fairy(仙女) instead.
The beautiful fairy said to the girl,"I must die without your help.Because of your kindness,you can get whatever you want from me."You may not believe that the girl wanted neither gold nor houses.She just wanted to be happy most.The fairy said something in a low voice in her ear.(58)A
 From then on,the little girl was happy every day.She was kind to everyone around her.When other people asked her the secret of her happiness,she smiled and said,"(59)B."
(60)E,all her neighbors stood around her bed and asked her why she was so happy.They were afraid that the secret would die with her.The lovely old lady smiled and said,"The good fairy told me that you needed me,no matter who you are."
 
A.Then she disappeared
B.The secret of my happiness is that I listened to a good fairy
C.But to her great surprise,the butterfly didn't fly away
D.So she wanted to be loved very much
E.When she was very old and dying

分析 短文讲述了一个小女孩从小失去双亲,感到非常的悲伤和孤独,因此她非常想被别人关爱.后来她遇到了一位蝴蝶变成的仙女,仙女的话让小女孩从此快乐起来.人们纷纷询问小女孩福、快乐的秘诀.

解答 56.D.推理判断题.根据上文There was a girl whose parents died years ago.She had no sisters or brothers.She felt sad and lonely.可知小女孩已经没有了亲人,感到悲伤和孤独,缺少关爱.所以她非常想被别人关爱.故选D.
57.C.推理判断题.根据下文And it changed into a beautiful fairy(仙女) instead.可知蝴蝶变成了一个漂亮的仙女,前面说的应该是让她大为吃惊的是,蝴蝶没有飞走,故选C.
58.A.推理判断题.依据上句The fairy said something in a low voice in her ear,可知仙女在她耳边低声说了些什么.然后她消失了.切合题意.故选A.
59.B.推理判断题.根据When other people asked her the secret of her happiness,可知这里提到许多人问小女孩幸福、快乐的秘诀是什么,此句我快乐的秘决是我听从了一个漂亮的仙女的话是对上个问题进行的回答.故选B.
60.E.推理判断题.依据下文all her neighbors stood around her bed and asked her why she was so happy.They were afraid that the secret would die with her可知多年后,小女孩已经变成了老太太,快要死了.所以这里说的是当她非常老将要死亡的时候.故选E.

点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关题目
8.Street art is spreading quickly all over the world.You can find it on building,sidewalks and street signs from Tokyo to Paris.
It is said that the movement(运动) began in New York in the 1960s.Young adults would use paint in special cans to put their words and other pictures on walls and train cars around the city.One well-known street artist(艺术家) is Swoon.She cuts out paper pictures of people and puts them on walls.Swoon didn't start her career(生涯) as a street artist.She studied art but,as time went on,got bored with the works she saw in museums and galleries(美术馆).The people enjoyed Swoon's strong and interesting style.
Street artists do their work for a reason.Some of them choose street art because it is closer to the people.Some artists try to express their political opinions in their works.Advertising companies also use street art in their advertisements.The New York department store Saks Fifth Avenue recently used a street artist's design for their shop windows and shopping bags.
In today's world,artists can show their pictures to the people all over the world on the Internet.Many people,however,say that seeing a picture on the Internet is never as good as seeing it live.Street art lives with the energy and life of a big city.There it will continue to change and grow.

64.Did street art start from Paris?No,it didn't.
65.Where did the street artists paint at the beginning?On walls and train cars
66.What did people think of Swoon's street art?Strong and interesting
67.How did the department store use street art?It used/painted street art in/for the shop windows and shopping bags
68.What does the writer mainly talk about in the last paragraph?Street art is developing and changing all the time.
15.Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body,then you can surely be healthy.That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,genes(基因) and aging(变老).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.If you work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.If this happens,you'd better clean your eyes with cold water.You must also try your best to protect your eyes from harmful things.For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy foods will do good to your eyesight.Remember that vitamins A,C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
ProblemsMany of us have poor eyesight because of paying(56)little attention to eye care.
CausesSolutions
◆Not enough food,genes and aging can(57)lead topoor eyesight.◆Eating healthy foods which are
(58)rich in vitamins A,C and E will do good to our eyesight.
◆Televisions and computers are the causes of poor eyesight as (59)well as reading.◆It's best to take a break now and then.
◆Do eye exercises (60)regularly.
◆Something dirty can make your eyes (61)red
and they will make you feel uncomfortable.
◆Clean your eyes by(62)using cold water.
◆UV rays can do(63)harm to our eyes.◆You'd better wear(64)sunglassesto protect your eyesight from UV rays.
ConclusionsAll in all,it's very important for us to (65)
care for our eyes.
9.Albert Einstein was born in 1879.As a boy he was not happy in school.He seemed to be slower than others and he often failed in his exams.Most of his teachers did not like him.His parents,however,loved him very much.They often said to the teachers,"Albert is a bright boy.He failed in some of the exams because he had no interest in those subjects."They believed their son would do something great.One day,the Einsteins and their friends were having a picnic by the riverside.Someone said,"See how the other children play and laugh,but not Albert.He just sits and looks off across the river."Albert's mother heard this and said,"Albert is quiet,because he's thinking.Let's wait and see.He'll become a great scientist,I believe."
She was right.Later,Albert became one of the greatest scientists in the world.He won the Nobel Prize for physics in 1921.

81.When was Albert Einstein born?(根据短文内容回答问题)In 1879.
82.What did Albert Einstein's parents think of him?(根据短文内容回答问题)Albert is a bright boy
83.Did  Alber's teacher like him?根据短文内容回答问题)No,he doesn't.
84.Why do you think Albert Einstein'is a great scientist?根据短文内容回答问题)Because he won the Nobel Prize for physics in 1921.
85.Tom didn't pass the test.(从短文中找出与下面句子画线部分意思最相近的单词)He failed in some of the exams.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网