题目内容
【题目】 Playing video games can be a fun way to relax or spend time with friends. In some schools, teachers use games like Minecraft to encourage teamwork and communication.
But for some players, gaming is an unhealthy habit. They stay up late playing games. They do little or no homework. They give up other hobbies and pay little attention to their families and friends. The video-game world seems a friendlier place than the real one.
Mental health experts have taken notice of this problem. The WHO added game disorder (障碍) to its list of health condition. A person may have the disorder if games have done harm to his relationship with families and friends, or if it has influenced his daily activities. Clifford Sussman treats games addiction (瘾).He says that children who have the game disorder often get angry when a parent stops them from playing games.
Then what makes video games addictive? Here is the answer. Playing video games makes players excited. After a while, the players become numb (麻木的).Then they lose control of themselves, so they play even more. Clifford says that players should take at least an-hour-long break after playing video games for an hour. Their brains need time to recover. Clifford advises young players should answer a simple question: “Are you in control, or is the game in control?”
【1】The writer develops his idea in Paragraph 2 by .
A.using an expert’s opinionB.describing his personal habits
C.giving some examplesD.introducing the result of a survey
【2】What may Clifford Sussman be?
A.A teacher.B.A driver.C.A worker.D.A doctor.
【3】Who will probably have the game disorder?
A.Emily who is tired of playing the same video games.
B.Bob who plays video games until 4:00 a.m. almost every day.
C.Alice who likes using her smart phone to listen to music sometimes.
D.Simon who plays online games with his classmates only on weekends.
【4】By answering Sussman’s question, we may know .
A.how to fight gaming addictionB.why to fight gaming addiction
C.what gaming addiction isD.if we have gaming addiction
【5】What is the best title for this passage?
A.Game AddictionB.Game and Study
C.Difficult SchoolworkD.Smarter Game Players
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
文章大意:文章报道了世界卫生组织将沉溺游戏定为游戏瘾,并介绍患有此症状的人的表现和一些注意事项。
【1】主旨大意题。根据文章第二段第一、二行“But for some players, gaming is an unhealthy habit. They stay up late playing games. They do little or no homework”“但对一些玩家来说,游戏是一种不健康的习惯。他们熬夜玩游戏。他们很少或根本不做家庭作业”可知,第二段通过列举一些例子来引出观点,故选C。
【2】细节理解题。根据文章第三段倒数第一、二、三行“Clifford Sussman treats games addiction (瘾).He says that children who have the game disorder often get angry when a parent stops them from playing games”“Clifford Sussman治疗游戏成瘾(瘾),他说,当父母阻止孩子玩游戏时,他们经常会生气”可推知,Clifford Sussman是一名医生,故选D。
【3】细节理解题。根据文章第二段“But for some players…… place than the real one”“但对一些玩家来说,游戏是一种不健康的习惯。他们熬夜玩游戏。他们很少或根本不做家庭作业。他们放弃了其他爱好,很少关注家人和朋友。电子游戏世界似乎比现实世界更友好”可知,A 项Emily who is tired of playing the same video games艾米丽厌倦了玩同样的电子游戏;B项Bob who plays video games until 4:00 a.m. almost every day他几乎每天玩电子游戏到凌晨四点;C项Alice who likes using her smart phone to listen to music sometimes爱丽丝有时喜欢用她的智能手机听音乐;D项西蒙只在周末和同学们玩网络游戏,可知,B项Bob有游戏瘾,故选B。
【4】细节理解题。根据文章最后一行Are you in control, or is the game in control?“你在控制,还是游戏在控制?”可知,通过回答这个问题,我们可以知道我们是否有游戏瘾,故选D。
【5】主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲的是游戏瘾,故选A。
【题目】 假设你是Lin Tao,根据表格中提供的信息写一封e-mail向你的笔友Kitty 介绍一下你的两位好朋友的过去与现在。80-120个单词。
Name | In the past | Now |
David | short, shy, play basketball | tall, outgoing , play football |
Yu Mei | Straight black hair, glasses | Curly brown hair, contact lenses(隐形眼镜) |
Dear Kitty,
I have two friends. One is David, and the other is Yu Mei.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Lin Tao