题目内容

【题目】A: Tina and I went to Lao She Teahouse yesterday evening.

B: How was it?

A: It was great! I wanted to watch a play, so she took me there.1

B: Wow! The play is well-known. You are so lucky! Why is the play named Teahouse?

A: The play is about a story which took place in a teahouse in old Beijing. 2

B: Who's the writer of the play?

A: Lao She. 3.He was named “people’s Artist”.

B:He was a really great writer. Can we do anything more there?

A: Of course!4If you like Beijing Opera,folk music or magic shows, you can enjoy them there.

B: 5

A: We planned to watch for an hour, but in the end, we stayed for three hours.

B: Do you want to go there again?

A: Of course. I want to watch a Beijing opera next time!

A. How long did you stay?

B. He wrote many plays, novels and short stories.

C. We drank tea and watched the play Teahouse.

D.It describes the changes in Chinese society over fifty years.

E. Waiters bring tea to the customers and sell them delicious Chinese food.

【答案】

1C

2D

3B

4E

5A

【解析】

文章是AB的一段对话,ATina昨晚去了老舍茶馆,BA感觉怎么样。

1细节理解题。根据前文的句子It was great! I wanted to watch a play, so she took me there. 太棒了!我想看一场戏,所以她带我去了那里。可知,此处是介绍他们在老舍茶馆做了什么。结合所给的选项可知,选择We drank tea and watched the play Teahouse. 我们喝茶,看戏剧《茶馆》。符合语境。故选C

2细节理解题。根据前文的句子The play is about a story which took place in a teahouse in old Beijing. 这出戏讲的是一个发生在老北京一家茶馆的故事。可知,此处是介绍《茶馆》描述了什么。结合所给的选项可知,选择It describes the changes in Chinese society over fifty years. 它描述了50多年来中国社会的变化。符合语境。故选D

3细节理解题。根据下文的句子He was named “people’s Artist”. 他被命名为人民艺术家。可知,前文应该是介绍老舍的作品有哪些。结合所给的选项可知,选择He wrote many plays, novels and short stories. 他写了许多戏剧、小说和短篇小说。符合语境。故选B

4细节理解题。根据上文的句子Can we do anything more there? 我们还能在那里做些什么吗?可知,下文应该介绍在那里能做的事情。结合所给的选项可知,选择Waiters bring tea to the customers and sell them delicious Chinese food. 服务员端茶给顾客,并向他们出售美味的中国菜。符合语境。故选E

5细节理解题。根据下文的句子We planned to watch for an hour, but in the end, we stayed for three hours. 我们计划看一个小时,但最后,我们呆了三个小时。可知,上文应该问在那里呆了多久?结合所给的选项可知,选择How long did you stay? 你呆了多久?符合语境。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Television is one of the greatest technological inventions of the twentieth century. A Scottish man called John Logie Baird invented it. Inventors in the USA and Europe were working on electronic television systems (系统) but Baird used a mechanical (机械的) system. In 1925, he was able to send the first black and white picture — of the head of a doll — from one end of his flat (公寓) to the other. He then used a local office boy, not the doll, and this teenager was the first person ever to appear on TV. Baird made the first television programmes for the BBC in 1929. These programmes had sound, not just pictures.

However, Baird’s system was very limited and basic. A totally electronic system was more popular and practical (实用的). The inventor of this electronic system was an American, Philo Farnsworth. In 1936, the BBC started using Farnsworth’s system because the picture was better than Baird’s.

Colour TV began in the USA in the 1940s but only a small number of people had colour televisions in their houses. They were very expensive. In Britain and the USA, the first regular (有规律的) colour TV programmes only began in 1967.

Now in the 21st century, we have digital (数字的) television. TV has changed a lot since the face of a boy appeared on TV in John Logie Baird’s flat!

1Is television a great technological invention of the 20th century?(根据短文内容回答问题)

2When did Baird make the first television programmes with sounds?(根据短文内容回答问题)

3Who invented the totally electronic system? (根据短文内容回答问题)

4从短文中找出与下列句子划线部分意思相近的短语或单词。

In 1936, the BBC started using Farnsworth’s system. _____________________

5In this passage, the underlined(划线) word “they” refers to(指的是)____________

【题目】 A successful experiment (实验) in the deserts of Dubai (迪拜) may deal with hunger around the world. A team of Chinese scientists has tried to develop a kind of rice that grows in salt water. Not only that, it produces far more rice than you can imagine.

Back in January, 2018, the researchers were invited to plant some of the saltwater rice in different areas of the desert. Usual water is too expensive to waste on rice in those desert areas. After five months of growth, they produce up to 7.8 tons of rice a hectare (公顷). At the same time, the world average (平均数) stands at 3.3 tons a hectare.

The researchers from China are continuing the experiment by setting up a 100-hectare salt-water rice farm in 2019. It will show the costs of production and different farming skills. They hope to plant saltwater rice on more farms in 2020.

Their dream is to cover up to 10% of the country with the saltwater rice fieldsand if the skills are successful in Dubai’s bad farming weather, then the farms could “feed the whole Arab world and they help to ensure (确保) food security (安全)”.

Yuan Longping is the “father of hybrid rice” and leader of the research group. He says that there are over l million square kilometers of land in China that is not used because there is too much salt in the soil. By planting saltwater rice on just one-tenth of this land, we hope it will feed over 200 million more people.

1What kind of water do the researchers use to grow rice?

A.Usual water.B.Salt water.C.Hot water.D.Cold water.

2What can we learn from Paragraph 3?

A.The researchers from China won’t plant saltwater rice on farms in 2020.

B.The experiment of setting up saltwater rice farm will cost much money.

C.Chinese researchers hope to plant saltwater rice on more farms by doing experiments.

D.The experiment won’t show any different farming skills.

3What does the underlined word “they” refer to?

A.The farms.B.The skills.C.The scientists.D.The Arab world.

4What does Yuan Longping think of saltwater rice?

A.It’s terrible.B.It’s impossible.C.It’s unnecessary.D.It’s hopeful.

【题目】 Playing video games can be a fun way to relax or spend time with friends. In some schools, teachers use games like Minecraft to encourage teamwork and communication.

But for some players, gaming is an unhealthy habit. They stay up late playing games. They do little or no homework. They give up other hobbies and pay little attention to their families and friends. The video-game world seems a friendlier place than the real one.

Mental health experts have taken notice of this problem. The WHO added game disorder (障碍) to its list of health condition. A person may have the disorder if games have done harm to his relationship with families and friends, or if it has influenced his daily activities. Clifford Sussman treats games addiction ().He says that children who have the game disorder often get angry when a parent stops them from playing games.

Then what makes video games addictive? Here is the answer. Playing video games makes players excited. After a while, the players become numb (麻木的).Then they lose control of themselves, so they play even more. Clifford says that players should take at least an-hour-long break after playing video games for an hour. Their brains need time to recover. Clifford advises young players should answer a simple question: “Are you in control, or is the game in control?”

1The writer develops his idea in Paragraph 2 by .

A.using an expert’s opinionB.describing his personal habits

C.giving some examplesD.introducing the result of a survey

2What may Clifford Sussman be?

A.A teacher.B.A driver.C.A worker.D.A doctor.

3Who will probably have the game disorder?

A.Emily who is tired of playing the same video games.

B.Bob who plays video games until 4:00 a.m. almost every day.

C.Alice who likes using her smart phone to listen to music sometimes.

D.Simon who plays online games with his classmates only on weekends.

4By answering Sussman’s question, we may know .

A.how to fight gaming addictionB.why to fight gaming addiction

C.what gaming addiction isD.if we have gaming addiction

5What is the best title for this passage?

A.Game AddictionB.Game and Study

C.Difficult SchoolworkD.Smarter Game Players

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网