题目内容
【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。
Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee, they do not all have the same coffee culture. In Europe for example, coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee. On the other hand, locations(地点)like this were not as common in North America in the past. 【1】 The coffee culture in the USA changed when Starbucks coffee shops spread across the country.
【2】 It was a small coffee shop that roasted (烘烤)its own coffee beans. The coffee shop's business did well, and by 1981 there were three more Starbucks stores in Seattle.
In 1982, the original Starbucks owners hired Schultz as the company's head of marketing. In 1983, Schultz traveled to Italy. The atmosphere(气氛) of the espresso(浓咖啡) bars there caught his eye. Back in the USA, Schultz created an atmosphere for Starbucks coffee shops that was comfortable, and customers everywhere seemed to like it. 【3】 Then the company opened coffee shops in other countries as well. Today, there are more than 16,000 Starbucks coffee shops worldwide.
【4】 As a matter of fact, many Starbucks locations have closed over the past few years. In some cases, this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area. In other cases, locations in some countries closed because the coffee culture there did not match with the "feel the same everywhere" atmosphere offered by Starbucks.
A.The first Starbucks coffee shop opened in 1971 in downtown Seattle, Washington, in the USA
B.However, that does not mean Starbucks has not had problems
C.Schultz made Starbucks popular all over the world
D.Starbucks began opening more locations across the USA
E.Instead, people in North America preferred to drink coffee in their homes with their friends
【答案】
【1】E
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】
这篇文章主要讲了人们都喜欢喝咖啡,他们并不都有同样的咖啡文化。
【1】根据前一句“On the other hand, locations(地点)like this were not as common in North America in the past. 另一方面,像这样的地点在北美过去并不常见。”,可推断下一句应为“Instead, people in North America preferred to drink coffee in their homes with their friends相反,北美的人们更喜欢和朋友在家里喝咖啡。”,故选E。
【2】根据后一句“It was a small coffee shop that roasted (烘烤)its own coffee beans. 那是一家小咖啡店,自己烤咖啡豆。”,可推断上一句应为“The first Starbucks coffee shop opened in 1971 in downtown Seattle, Washington, in the USA.第一家星巴克咖啡店于1971年在美国华盛顿州西雅图市中心开业。”,故选A。
【3】根据后一句“Then the company opened coffee shops in other countries as well. Today, there are more than 16,000 Starbucks coffee shops worldwide. 随后,该公司还在其他国家开设了咖啡店。如今,星巴克咖啡店在全球有16000多家。”,可推断上一句应为“Starbucks began opening more locations across the USA星巴克开始在美国开设更多的分店。”,故选D。
【4】根据后一句“As a matter of fact, many Starbucks locations have closed over the past few years. 事实上,在过去几年里,星巴克的许多分店都关门了。”,可推断上一句应为“However, that does not mean Starbucks has not had problems.不过,这并不意味着星巴克没有问题。”,故选B。