题目内容

【题目】Paper is one of the most important products ever invented by man. The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed. Paper provided an important way to communicate with knowledge.

Paper was first made in China about 2,000 years ago. In Egypt and the West, paper was not very commonly used before the year 1400. Paper was not made in Southern Europe until about the year 1100. After that, the forestry countries of Canada, Sweden, Norway, Finland, and the United States became the most important in paper-making. Today Finland makes the best paper in the world. And it has the biggest paper industry in the world.

When we think of paper, we think of newspapers, books, letters, envelops, and writing paper. So paper plays an important role in our lives.

Paper is very good for keeping you warm. Houses are often insulated(隔热)with paper. You perhaps have seen homeless men sleep on a large number of newspapers. They are insulating themselves from the cold. In Finland, in winter it is sometimes 40 degrees below zero. The farmers wear paper boots in the snow. Nothing could be warmer.

1What did the invention of paper mean?

A. It meant more people could be educated.

B. It meant more books could be printed.

C. It meant paper is one of the most important products.

D. It meant paper was invented by man.

2When was paper made in Southern Europe?

A. Before 1100 B. After 1400 C. After 1100 D. Before 1400

3Which country makes the best paper?

A. Norway B. Canada C. The United States D. Finland

4What’s the meaning of the sentence “Nothing could be warmer.”?

A. Books are warmer. B. Newspapers are warmer.

C. Paper is the warmest. D. Houses are the warmest.

5What’s the main idea of the passage?

A. The invention of paper B. The best paper

C. The paper making D. The uses of paper

【答案】

1A

2C

3D

4C

5D

【解析】

短文大意:本文是一篇说明文,介绍了造纸术的发展和纸的用途

1题意:纸的发明意味着什么?考查细节理解题。根据The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed. 纸的发明意味着更多的人可以接受教育,可知选A。

2题意:纸是什么时候在南欧制造的?考查细节理解题。根据Paper was not made in Southern Europe until about the year 1100. 欧洲南部直到大约公元1100年才造纸,可知选C。

3题意:哪个国家的报纸最好?考查细节理解题。根据Today Finland makes the best paper in the world.,可知芬兰的最好,故选D。

4题意:“Nothing could be warmer”这句话是什么意思?考查句意理解题。A. Books are warmer. 书更暖和。B. Newspapers are warmer.报纸比较暖和。C. Paper is the warmest.报纸最暖和。D. Houses are the warmest.房子是最温暖的。根据Paper is very good for keeping you warm.,结合本句nothing表完全否定,可知报纸是最暖和的,故选C。

5题意:这篇文章的主旨是什么?考查主旨理解题。根据主题句Paper is very good for keeping you warm.,结合短文内容,可知介绍了造纸术的发展和纸的用途,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you know why different animals or pests (昆虫) have their special colors? Colors in them seem to be used mainly to protect themselves.

Some birds like eating locusts (蝗虫), but birds cannot easily catch them. Why? It is because locusts change their colors together with the change of the colors of crops. When crops are green, locusts look green. But as the harvest(丰收) time comes, locusts change to the same brown color as crops have. Some other pests with different colors from plants are easily found and eaten by others. So they have to hide themselves for lives and appear only at night.

If you study the animal life, you’ll find the main use of coloring is to protect themselves. Bears, lions and other animals move quietly through forests. They cannot be easily seen by hunters(猎人). This is because they have the colors much like the trees.

Have you ever noticed an even stranger act? A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid(液体)when it faces danger. While the liquid spreads over(散开), its enemies(敌人)cannot find it. And it immediately(立刻)swims away. So it has lived up to now though it is not strong at all.

1From the passage we learn that locusts________.

A. are small animals B. change their colors to protect themselves

C. are dangerous to their enemies

2How can pests with different colors from plants keep out of danger?

A. They run away quickly. B. They have the colors much like their enemies.

C. They hide themselves by day and appear at night.

3Bears and lions can keep safe because _________.

A. they have the colors much like the trees B. they move quietly

C. they like brown and gray colors

4Why can the kind of fish live up to now?

A. Because it is very and strong.

B. Because the liquid it sends out can help it escape from its enemies.

C. Because the liquid it sends out can kill its enemies.

5Which is the best title for this passage?

A. The Change of Colors for Animals and Pests B. Colors of Different Animals and Pests

C. The Main Use of Colors for Animals and Pests

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网