题目内容

【题目】 Do you have the similar experiences? Your parents often feel stressed and sometimes have difficulty controlling their temper (脾气); you study 7 days a week and find it difficult to make progress no matter how hard you try. Life always seems to be tiring.

Is there any way out of the tiring life? Believe it or not, the solution is you may need time for your hobbies. Research has shown that people who have hobbies are generally healthier, and feel much happier. Having a hobby may be even more important to people who lead very full and busy lives.

Many people say a sport as a hobby keeps them fitter, helps them manage their anger, and puts them in a much better mood. As a result, this influences their quality (质量) of life, work and family time Hobbies provide us with a chance to get social. Getting social can make us feel more supported. Hobbies can also bring pleasure. Think about the simple joy you get from travelling to new places. Further, hobbies may actually improve our work performance as they improve our decision-making skills, creativity and confidence.

What if you are too busy to have a hobby? Finding the time for your hobby is really important. You may have to give up watching TV, force yourself to turn off the computer, or even let your homework wait for a while. Make your hobby a priority (优先). Set a goal and get a friend to help you stay with a hobby.

“All work and no play makes Jack a dull boy” is a famous saying. This may be quite true, so make sure you find time for yourself to relax. Pick up a hobby — especially if you are depressed (沮丧的), stressed or going through a tough (艰难的) time. You will thank yourself for it, and so will your family and co-workers.

1According to this passage, the solution to the tiring life is that ________.

A. we should spend time with friends

B. we need to have time for hobbies

C. we should travel to new places

D. we need to control our temper

2From paragraph 3, we can learn ________.

A. how we can keep on hobbies

B. what benefits hobbies bring us

C. why doing sports is a great hobby

D. when we can develop our hobbies

3Why does the writer mention the saying “All work and no play makes Jack a dull boy”?

A. To complain about the busy life.

B. To describe Jack’s terrible work.

C. To explain how to pick up a hobby.

D. To encourage people to find time to relax.

【答案】

1B

2B

3D

【解析】

本文介绍了当你的父母感到有压力;你很难取得进步的时候,生活似乎总是很累。解决方法是你可能需要时间来满足你的爱好。有爱好的人通常更健康,更快乐。对于那些过着充实而忙碌的生活的人来说,有一个爱好可能更重要。这可能是真的,所以一定要有时间让自己放松。养成一种爱好-尤其是当你情绪低落、压力很大或经历了一段艰难的时期时。你会为此感谢自己,你的家人和同事也会感谢你。

1细节理解题。通过题干的“the solution to the tiring life is that”可以回原文定位到第二段第二句话“Believe it or not, the solution is you may need time for your hobbies.”,译为无论相信与否,解决方法是你可能需要给爱好一些时间。选项A译为我们需要花时间和朋友一起;选项B译为我们应该给爱好一些时间。;选项C译为我们应该去新的地方旅行。;选项D译为我们需要控制我们的脾气。故正确答案为选项B

2段落大意题。本题我们需要根据文章第三段的内容总结找答案。选项A译为我们如何能坚持爱好。文章的第三段没有提到如何坚持爱好。故选项A不正确。选项B译为爱好带给我们的益处。文章第三段,首先写运动作为爱好带给人的益处,其次爱好给我们提供机会去社会交际以及社会交际的益处,最后写爱好带来快乐和爱好提高工作表现等,这与选项B相符合;选项C译为为什么做运动是一个好的爱好。本选项只表达了第三段的一部分内容;选项D译为什么时候我们能够发展爱好,第三段内容没有提及。故正确答案为选项B

3推理判断题。根据题干中“All work and no play makes Jack a dull boy.”回原文定位到最后一段第一句话。再根据最后一段第二句话“This may be quite true, so make sure you find time for yourself to relax.”,译为这可能相当正确,所以确保你找到时间给你自己去放松。选项A译为去抱怨繁忙的生活。;选项B译为去描述Jack的糟糕的工作。;选项C译为去解释如何发展一个爱好。;选项D译为鼓励人们找时间去放松。,故正确答案为选项D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Our words may influence people for years and even for a lifetimeThey provide them _courage to go on or one more reason to give up

My family moved to __ city when I was fourteen Junior high was always a __time for meand the move made my ninthgrade year even harder

I remember walking into the dining hall for the first timeThe other __had good friends with them but I didn't know anyone I felt___ and went to the nearest seat after getting some food The kids beside me looked at me up and down and then laughed I could feel my face turning red at that momentThen one of the kids broke the___

"Man ! You have one big nose"

I felt hurt and didn't know_ to say I wanted to cry but I managed a little smile as if it didn't hurt me at all But it did

From then on I would often look at__in the mirror It seemed that I was just living for my nose Thankfully I grew out of this influence finally But it really ___ me twenty years

I also remember going through a terrible business failure I called my dad for help and what he said gave me courage and confidence to go on with my ___

Encouraging words can really help people a lot So encourage others more and try to help them out when they are in need

1A. withB. toC. for

2A. otherB. anotherC. the other

3A. easyB. happyC. difficult

4A. kidsB. teachersC. workers

5A. livelyB. friendlyC. lonely

6A. iceB. deskC. glass

7A. howB. whyC. what

8A. myselfB. yourselfC. himself

9A. paidB. tookC. spent

10A. studyB. businessC. exam

【题目】It was time for a holiday! Dalia wanted to go to the beach, ____ her mum, dad and brother had other ideas. Where would Dalia’s family go on holiday?

Suddenly, a golden envelope fell through the letter box. On the front it said “You’ve won!” “_______ it!” shouted Mum, Dalia and Ahmed. Dad opened it. They had ______ a free holiday.

“I hope it’s to the seaside,” said Dalia. “I can swim in the sea and make sand castles.”

“No, I hope it’s a camping holiday,” said Dad. “I can sleep in a tent and get lots of __ .”

“No, I’d like to go on a cruise (乘船游览),” said Ahmed. “I can watch the dolphins and eat lots of nice food.”

“Well, I’d like to go to a big city,” said Mum. “I can go shopping in the shopping mall and go to the theatre.”

Then they started to argue. They couldn’t decide. Beach! Camping! Cruise! City! They argued _______ it was dark outside. Then the phone rang. Dalia answered it. “Hello, this is Lucky Holidays. You’ve won a holiday to sunny Alexandria. ” “That is ______ my grandmother lives.”

“This is your grandma!” said Dalia’s grandma.

“Oh my dear grandma, you _____ us!” replied Dalia. “You are all invited to spend your summer holiday with_____ ,” said her grandma.

They packed their suitcases and spent two _______ weeks at the grandma’s home. Ahmed got his nice _______ . Dad got his fresh air. Mum went shopping and Dalia swam in the sea. Everyone was happy.

1A. soB. orC. ifD. but

2A. OpenB. CloseC. ThrowD. Burn

3A. lostB. wonC. discoveredD. found

4A. fresh fruitB. clean waterC. fresh airD. beautiful clothes

5A. whileB. afterC. beforeD. until

6A. whereB. whenC. howD. who

7A. staredB. heardC. fooledD. cancelled

8A. themB. youC. herD. me

9A. sadB. happyC. believableD. unexpected

10A. jacketB. tentC. foodD. method

【题目】 I have five children, so our house is always noisy. ____, I love gardening and my garden helps me relax.

For a long time, I guarded the garden of peace and quiet. When the children followed me into the garden, I would expect ____ to be out of sight. And I would hand out tasks.

“Here: you ____ the onions, you dig the holes, and...” Soon they would be ____ or their arms would be sore, and they would leave me to myself.

But during a recent spring, ____ I was working in the garden, my 13-year-old son, Josiah noticed me. He ____ a tool and began helping. Working as a team, we finished the job in no time at all. I thanked Josiah, realizing that I’d enjoyed working with him.

The same thing happened—one or two of the ____ would appear and join in the gardening from time to time. Each time, I would feel ____ that the work was lighter because of their help.

One day, when I was picking the peas (豌豆) and having a taste alone, Abby saw me and ran over. I put several peas into her mouth. She just loved how tasty they were.

“Mama, I want the others to try them too.”

Suddenly, I realized I had been wrong for long, I’d tried to keep the ____ of gardening to myself, and here was a child who couldn’t wait to ____ with others, “Sure, honey, let’s pick some. We’ll make a wonderful supper.”

Now I enjoy all of the garden’s beauties with the children. We bring the fruits back home, preparing and cooking the produce together, because we know that everything is better when shared.

1A. FinallyB. QuicklyC. LuckilyD. Immediately

2A. itB. himC. heD. them

3A. waterB. eatC. sellD. cook

4A. hotB. shyC. sorryD. nervous

5A. soB. ifC. whileD. unless

6A. waited forB. picked upC. pointed atD. looked after

7A. friendsB. childrenC. visitorsD. neighbors

8A. boredB. sillyC. afraidD. surprised

9A. traditionB. standardC. happinessD. background

10A. shareB. agreeC. workD. live

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网