题目内容
【题目】用所给词的适当形式填空
【1】Teenagers should ______(not allow)to work at night.
【2】Do you need ______(talk) about it with your parents?
【3】It is easy ______(say) but difficult ______(do).
【4】When do you usually practice ______ (swim)in summer?
【5】When I was sad, my mother always ______ (hug) me and cheered me up.
【答案】
【1】not be allowed
【2】to talk
【3】to sayto do
【4】swimming
【5】hug
【解析】
【1】should应该,否定式直接+not。根据句意,teenagers是动词allow的受动者,需用被动式,故填not be allowed。
【2】need需要,在此是实义动词,后面需接不定式结构;根据句意和英语提示,可知填to talk。
【3】本句it是形式主语,后面的不定式才是真正主语,而but连接的是并列结构,前后须一致;根据句意和英语提示,可知填(1). to say??? (2). to do。
【4】practice doing sth.练习做某事;根据句意和英语提示,可知填swimming。
【5】本句是时间状语从句,and连接的是并列结构,根据其后的cheered me up,结合句意和英语提示,可知填hug。
【题目】Environmental Problems in Britain
In common with many countries, Britain has serious environmental problems. In 1952, more than 4,000 people died in London because of the smog. The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.
Today, London is much cleaner but there is a new problem: smog from cars. In December 1991, there was very little wind in London and pollution increased a lot. As a result, about 160 people died from pollution in just four days.
Part of the problem is the new ‘out of town’ shopping centres. In the past, people often walked to shops near their home or went by bus. Now, many people drive to the new shopping centres. As a result, the small shops have disappeared and more people have to travel to do their shopping.
Critics say that Britain needs better and cheaper public transport. Transport in Britain is very expensive. An early morning train trip from Glasgow to London (about 600km) can cost about £100, for example. A short 15-minute bus trip can cost over £1.00.
Many people are trying to reduce the use of cars in Britain. Some cities now have special bicycle paths and many people ride bicycles to work. Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost.
Environmental Problems in Britain
Time | Causes(起因) | Problems | Solutions(解决方法) |
? ? In 1952 | Smog from coal fires and 【1】. | 【2】 4,000 people died in 1952. | ? ? New laws were introduced. |
? Today | ? Smog caused by ?【3】. | ? About 160 people die in a few days in 1991. | ★ Provide better and cheaper public【4】. ★ Build special paths for 【5】. ★ Travel to work together in one car. |
?
?
?
?
?
?