题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
C
Annie, a neighbor's daughter, is a sweet girl but just a bit shy. Her birthday's coming, but she felt lonely and was not happy. Her family is quite small and poor, so there wouldn't be any birthday visitors.
I wanted to send her a special gift to make her happy. I got an idea! I bought some balloons, streamers(彩带), birthday hats, and so on at a store.
I took a small recorder(录音机) and asked three friends to sing Happy Birthday and send some birthday wishes to her. It was funny! When other people found out what we were doing, they added their voices, so it really sounded like we had a party going on!
Then I put a card, some mini balloons and streamers in a beautiful box. When I arranged(布置) everything, it was like opening a mini birthday party!
Finally, I added a pack of cupcakes and a box of birthday candles and then sent it to Annie.
I got a call a few days later. Annie said her roommate and one of their neighbors in the dorm all liked the gift. She sounded so happy and I was so glad that she had some friends to share with her. And Annie told me it was the funniest birthday she can remember.
(1)What did the writer want to do according to the passage?
A.She wanted to visit Annie.
B.She wanted to sing for Annie.
C.She wanted to send Annie a special birthday gift to make her happy.
D.She wanted to introduce(介绍) some new friends to Annie.
(2)Which of the following did NOT belong to the gift according to the passage?
A.Cupcakes.
B.Candy.
C.Balloons.
D.A birthday card.
(3)When Annie got the special gift from the author, she was .
A.excited
B.disappointed(失望的)
C.angry
D.sad
(4)We can infer(推断) that the writer is a(n) person.
A.helpful
B.interesting
C.clever
D.funny

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)A
【解析】1.文章第三行I wanted to send her a special gift to make her happy. 我想送她一件特别的礼物使她高兴。故选C。2.文章第三行I bought some balloons, streamers(彩带), birthday hats, and so on at a store.我在一家商店买了一些气球、彩带(彩带)、生日帽子等等。文章倒数第五行Then I put a card, some mini balloons and streamers in a beautiful box. 然后我在一个漂亮的盒子里放了一张卡片,一些迷你气球和飘带。文章倒数第三行Finally, I added a pack of cupcakes and a box of birthday candles and then sent it to Annie最后,我加了一包蛋糕和一盒生日蜡烛,然后寄给安妮。文章没有提到candy糖果,故选B。3.文章最后 She sounded so happy and I was so glad that she had some friends to share with her. And Annie told me it was the funniest birthday she can remember.她听起来很高兴,我很高兴她有一些朋友和她分享。安妮告诉我这是她能记住的最有趣的生日。excited感到兴奋,disappointed(失望的),angry生气,sad难过。故选A。4.helpful乐于助人的,给予帮助的,interesting有趣的,clever聪明的,funny有趣的。从文章开头Annie, a neighbor's daughter, is a sweet girl but just a bit shy. Her birthday's coming, but she felt lonely and was not happy. Her family is quite small and poor, so there wouldn't be any birthday visitors. I wanted to send her a special gift to make her happy.安妮,邻居的女儿,是个可爱的女孩,但只是有点害羞。她的生日即将来临,但她感到孤独,不高兴。她的家庭很小,很穷,所以不会有任何生日来访。我想送她一件特别的礼物使她高兴。可看出她是作者是一位乐于助人的人,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
B
In Singapore, many middle school students spend a lot of time on their studies. People think good schooling is a ticket to success in their future. So, many of these students try their best to get good marks in their exams. They have a lot of homework every day and exams are usually difficult. Sometimes, some of them have to go to remedial classes after school.
There are many after-school activities: sports and games, music and dance, hiking and rock-climbing, etc. They are also very happy to do community service (社区服务).
In their free time, most students like to listen to pop music. Hollywood blockbusters (好莱坞大片), Hong Kong and Singapore movies are very popular among them. Some of them also spend their free time surfing the Internet, e-mailing their friends and playing computer games.
They sometimes go to cafes, fast-food restaurants, shopping centers and big bookstores.
So, it looks like the life as a middle school student in Singapore is not easy but it is rich and colorful.
(1)Students in Singapore think if they want to have a good future they will .
A.get good schooling
B.do after-class activities
C.do much homework
D.surf the Internet
(2)The underlined word "remedial" means in Chinese.
A.额外的
B.补习的
C.业余的
D.专业的
(3)Which of the following is NOT an activity the students do in their free time?
A.Listening to pop music.
B.Watching movies.
C.Going to shopping centers.
D.Doing their homework.
(4)Which of the following is RIGHT?
A.All of the students go to remedial classes after school in Singapore.
B.The middle school students' life in Singapore is hard but interesting.
C.Only a few students like to surf the Internet in their free time.
D.In Singapore, students have to study hard to get good grades
(5)The best title for the text is .
A.How to Get Good Marks in Singapore
B.The Free Time Activities in Singapore
C.The Students' Studying in Singapore
D.The Afterschool Activities in Singapore

【题目】阅读短文,根据短文内容完成表格内容,并将答案填写在答题卡上指定的位置。

Steve Jobs was famous for starting Apple Computers. In a speech to graduating students at Stanford University, Jobs told students about some of life-changing experiences. Jobs believed these experiences helped him achieve success.

Job’s biological mother was a college student. As a young mother, she felt unable to bring Jobs up so she put him up for adoption. Job’s adopted parents were simple working-class people. When Jobs was 17, his parents used their saving to send him to college.

After six months of college, Jobs decided it was not for him. Around that time, he had read a quotation that went something like,“If you live each day as if it was your last, someday you’ll most certainly be right.”The quotation made him think about his life and his future. He started to question if he should stay in college. Was he doing what he really wanted to do? Eventually, he decided he had to change something; he decided to drop out of college.

Jobs was lucky because he knew what he loved to do. He started Apple Computers in his parents’ garage with a friend when he was 20. In just ten years, Apple grew into a $2 billion company. However in 1985, Jobs was fired from the company.

Jobs was shocked. He lost everything at once. He quickly realized that he still loved what he did, and over the next five years, he started two highly successful companies. next and Pixar. Jobs also met his future wife, Laurence. Jobs was happily married with a famly, working for Apple again and living every day as if it were his last.

Paragraph 1

Steve Jobs was famous for starting Apple Company. He believed that 【1】_______ helped him achieve success.

Paragraph 2

Jobs’ adopted parents were simple working-class people. They 2______ that they could only use their savings for Jobs’ college education.

Paragraph 3

A quotation made Jobs think about his life and his future. After six months of college, Jobs didn’t think 3________ and he decided to leave college.

Paragraph 4-5

After4_____ of firing from Apple, quickly Jobs realized he still loved what he did and started two highly successful companies.

Conclusion

According to Jobs’ story, if we want to achieve success, we should make a right decision, do what we love, never give up and5_______

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
A
At 9:30, my parents and I are driving a car to my grandparents' home. Today is the Dragon Boat Festival. Everyone wants to be with his or her family this day.
At 10:40, at my grandparents' home, my grandfather and grandmother are making zongzi. They are happy to see us visit them.
At 11:30, we are sitting in the yard(院子). My father and uncle are helping my mother and aunt cook lunch. They are preparing some chicken, fish and fruit. How delicious the food is!
At 12:15, we are sitting at the table. Before lunch, we say something good to my grandparents. We wish them to live a happy and healthy life. They are so happy to hear that.
At 13:10, my mother and aunt are doing the dishes. My father and uncle are watching a basketball game on TV. My grandparents are talking with my cousin and me. We really have fun. It's so good to be with our family.
(1)What's the writer's grandparents making?
A.Soup.
B.Fish.
C.Zongzi.
D.Mooncakes.
(2)When may the writer's uncle get to his grandparents' home?
A.At twenty past eleven.
B.At a quarter to twelve.
C.At half past twelve.
D.At twelve o'clock.
(3)They can't eat .
A.fish
B.chicken
C.zongzi
D.salad
(4)Who is talking with my cousin and me at 13:10?
A.My father.
B.My uncle.
C.My aunt.
D.My grandparents.
(5)Which of the following statements is TRUE?
A.The writer goes to his grandparents' home by bus.
B.At 10:40, the writer's father is reading in the living room.
C.The writer's grandmother is washing the dishes at 13:10.
D.The writer has a good time that day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网