题目内容

【题目】书面表达(本大题15分)

假设你是李阳,你北京的笔友方舟听说你现在与过去比有很大变化,他写信询问你。请根据以下信息,写一封回信。

1、五年不见,自己的变化很大(身高、体型、性格等);

2、过去不喜欢英语,现在的对英语很感兴趣,而且考试中取得好的成绩;

3、问方舟能否告诉你如何与同学相处得融洽;

4、很想去北京玩,想知道哪里有吃北京烤鸭(Beijing Duck)的好地方;

5、邀请李阳到你家玩,简单介绍乘车路线。

关键词:used to, become interested in , get on well with ;

要求:字数80字左右。

Dear Fang Zhou,

I am looking forward to seeing you again!

Yours

Li Yang

【答案】

Dear Fang Zhou,

How are you doing?I haven’t seen you for five years.Have you changed a lot?I am taller and stronger than before.I didn’t use to like English,but now I become interested in it.So I have got good grades in the exams.I used to be quiet,now I’m more outgoing.But I don’t know how to get on well with classmates.Could you tell me what I should do.I want to go to Beijing.I want to know which is the place to eat Beijing Duck.Do you want to come to my home?Now let me tell you the way to my home.You can take NO.301 bus to Xinji Station.Then take NO.205 bus to Renmin Hospital.My home is near the hospital.I will wait for you at the hospital.

I am looking forward to seeing you again!

Yours

Li Yang

【解析】

试题分析:这是一篇材料作文。所给材料内容比较详细,条理清楚,我们要做的就是用英语把这些内容表达出来。动笔前要认真审题,深入挖掘题材内涵,不可遗漏要点,并适当发挥。行文时要注意人称、时态的搭配及主谓一致问题,同时注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。

写作亮点: 这篇短文涵盖了题目要求的所有要点内容,表达准确,意思连贯,符合逻辑。在文章的结构组织上多用简单句,文章脉络清晰,自然流畅。同时,文章还使用了一些常用的句式和短语,如:use to dobe interested inget on well with,以及比较级的使用,这为文章增色不少。

练习册系列答案
相关题目

【题目】What is your favorite color? Do you like yellow, orange and red? You do, you must be a person full of hopeful(充满希望的) happy feelings about life. Do you like gray and blue? Then maybe you are quiet, and you would rather go after than go before. And sometimes you feel unhappy. If you love green, you are strong-minded. 43You wish to do everything well and want other people to see you are successful. At least this is what psychologists (心理学者) tell us. They tell us that we don’t choose our favorite color as we grow up. If you happen to love brown, you did so as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly.

A yellow room makes us feel happier and more comfortable(舒适)than a dark green one; and a red dress brings warmth and gladness to the saddest winter day.44Light and bright colors make people not only happier but more active. It is a fact that factory workers work better, harder, and have few accidents when their machines are painted (漆) orange rather than black or dark gray. Remember, then, that if you feel low, you can brighten your day or your life with a new shirt or new colorful things. Remember also that you will know your friends better when you find out what colors they like or dislike. And don’t forget that anyone can guess a lot about your character (性格) when you choose something in different colors.

根据短文内容,完成任务。

任务一: 根据短文内容简要回答问题。

【1】If a person like red, what’s the person like?

_____________________________________________________________________

2What can you do if you feel low?

_____________________________________________________________________

任务二:将短文中画线的句子译成汉语。

3_____________________________________________________________________

4_______________________________________________________________________

任务三:请给短文拟一个适当的英文标题。

5_______________________________________________________________________

【题目】 On April 14th at 749 am the town of Jyekundo in Kham was struck (打击) by a 6.9 magnitude earthquake. My family and I were in our 3rd floor apartment building when the earthquake hit. There was a smaller earthquake (around 4.7) that happened around 4 am and neither my wife nor I could get back to sleep. When the big earthquake hit my wife was using her computer while our younger son Norbu (18 months old) was playing in the living room. Tsering our older son who is 3 years old was still asleep in the back bedroom of the 3 bedroom apartment we were living in.

Norbu flew across the room when the earthquake hit. My wife was also thrown to the ground. Everything in our apartment began to be tossed (摇动) around breaking when it hit the walls or floor. I ran to the back bedroom and grabbed (抓住) Tsering as my wife grabbed Norbu off the floor. Together we ran to the door. I stopped long enough to grab my shoes coat and a bit of money. I opened the door and one of our neighbors helped us carry Tsering down to the ground floor. I was the only one of my family who managed to get shoes.

After the earthquake we were able to see that this was a major earthquake. We began to hear people crying for help badly injured people crawling (爬) to the road and people weeping (哭泣) for loved ones who had died.

【1】 What was Tsering /span>doing when the big earthquake hit?

A. He was using the computer.

B. He was playing in the living room.

C. He was sleeping in the back bedroom.

D. He was crying for help.

【2】What didn't the writer do in the earthquake?

A. He ran to the back bedroom and grabbed Tsering.

B. He grabbed Norbu off the floor.

C. He stopped to grab his shoes coat and a little money.

D. He went down to the ground floor.

【3】When did the smaller earthquake happen?

A. At 749 am. B. At 609 am.

C. At 300 am. D. At 400 am.

【4】 What did NOT people do after the earthquake?

A. People were able to have a rest.

B. People cried for help.

C. Injured people were crawling to the road.

D. People were weeping for dead loved ones.

【5】Which is the best title for this article?

A. My Family

B. A Major Earthquake

C. What to Do in an Earthquake

D. My Good Neighbors

【题目】 Everyone likes living in a clean and comfortable environment.If the environment is bad, it will affect our bodies, and make us not feel well.Sometimes we may be terribly ill.At that time we don’t want to work, and we have to stay in bed and rest at home.So the environment is very important to us.

It’s germ that makes us ill.There are germs everywhere, They are very small and you can’t find them with your own eyes, but you can see them with a microscope(显微镜).They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing, Germs can always be found in the dirty water.When we look at dirty water under the microscope, we shall see them in it.Germs can also be found in air and dust.If you cut your finger, some of the dust from the floor may go into it, and you will have much pain in it.Sometimes the germs will go into all of your body, and you will have pain everywhere.

To keep us healthy, we should try to our best to make our environment become cleaner and tidier.This needs us to act together.

【1】The writer tell us that________.

A.germs can’t live in the water.

B.we should rest at home if the environment is bad

C.we feel well when the environment is good.

D.germs like comfortable environment

【2】Germs are________.

A.very small things that you can’t see with your eyes.

B.just living in a clean and comfortable environment

C.either big or small depending on where they are

D.clean when they are found in clean water

【3】Germs can be found in_________.

A.dirty water B. air C.dust D.A.B and C

【4】How will you feel if germs go into the finger that is cut?

A.I will feel nothing. B.I will feel painful.

C.I will feel nervous. D.I will feel frightened .

【5】From the passage we know that________

A.environment doesn’t affect our life.

B.germs may make us ill.

C.we don’t need to improve our environment.

D.if the environment is better, germs will be more.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网