题目内容

【题目】 One day, when I was a boy, my classmates and I were going to pick berries. Before I was going out of the gate, my father called me back and said, “Harry, I want to tell you one thing. When you find a good bush (灌木), don’t leave it to try to find a better one. The other kids will run about, picking one or two berries here, and one or two there, and getting very few in the end. If you want to get more berries, stick to your bush!”

I went with my classmates and we had a good time. But it was just as my father had said. Once one of my classmates found a good bush, he called to the others, and they would leave their places and run off to see what he had found.

But I remembered my father’s words, and I stuck to my bush. When I had done with one I went to another. When night came, I had a large basketful of nice berries, more than all the others put together. Compared with my classmates, I felt more relaxed. I went home happily that night.

Now I have worked for 6 years, but I never forget the lesson my father taught me. I always stick to my bush. When I had a good place and was getting on well, I wouldn’t leave it and spend days or weeks trying to find a better place. When my friends said, “Come with us, and we will find you something better to do.” I shook my head, and stuck to my bush. Now I’m running a big company. I owe (归功于) all I have to the lesson my father taught me when he said, “Stick to your bush.”

1What does “one” mean in Paragraph 1?

A.Bush.B.Berry.C.Classmate.D.Day.

2What did Harry think of that day’s berry picking?

A.Boring.B.Surprising.C.Painful.D.Great.

3When that day’s berry picking finished, ________.

A.Harry had got the most berriesB.Harry’s father came to pick him up

C.Harry was as relaxed as his classmatesD.Harry shared his berries with his classmates

4From the last paragraph we can know that Harry________.

A.accepted his friends’ helpB.works in a big company

C.is not satisfied with his jobD.spent weeks finding his job

5What does the writer mainly tell us?

A.Keep on doing one thing.B.Who laughs last laughs best.

C.Always keep parents’ words in heart.D.A good beginning makes a good ending.

【答案】

1A

2D

3A

4B

5A

【解析】

文章通过作者摘浆果的故事,告诉我们做事情要持之以恒。

1细节理解题。根据“When you find a good bush (灌木), don’t leave it to try to find a better one.”当你找到一个好的灌木时,不要离开它去寻找一个更好的。可以推知句中的one指代上文提到的bush。故选A

2推理判断题。根据“I went with my classmates and we had a good time.”我和我的同学一起去,我们玩得很开心。可知,Harry觉得那天采浆果是快乐的。故选D

3细节理解题。根据“When night came, I had a large basketful of nice berries, more than all the others put together.”到了晚上,我有一大篮子的好浆果,比所有其他人的浆果加起来还要多。可知,那天采完浆果后,哈利得到的浆果最多。故选A

4细节理解题。根据“Now I’m running a big company.”现在我在经营一家大公司。可知,Harry是一家大公司的负责人。故选B

5主旨大意题。根据“I always stick to my bush. When I had a good place and was getting on well, I wouldn’t leave it and spend days or weeks trying to find a better place.”我总是坚持不懈。当我拥有一个好地方并过得很好时,我不会离开它而花几天或几周的时间来寻找一个更好的地方。可知,作者主要告诉我们要坚持做一件事。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Knowing that I failed in entering into the national IT competition I’d applied for(申请), I just sat in the car, lost in thought, and looking outside.

I went home alone and went upstairs, feeling so _____________________. Grandpa’s door was open for me as usual. There, my grandpa was waiting for my arrival with great excitement. I stood silently, forcing a _____________________to cover my sadness. He seemed to _____________________me immediately, giving me a long hug. I was surprised that such a thin body was full of so much energy. Suddenly, I cried. I told him that all my efforts were for _____________________, and that I was feeling so discouraged (气馁的). Grandpa smiled at me___________________and said, “Don’t worry. You’re much stronger than you think.” Then he added, “_______________the way to success can be full of setbacks(挫折) sometimes, life can be full of success. So what we need do is to still have our__________________, forgetting the difficulty that makes us easy to give up. We would succeed some day.” The next day, I ___________________all my problems and worked out a plan. Now, I believe that _________________a positive (积极的) attitude towards failure, I’ll finally reach my goals.

Looking back, I realize that we should share our setbacks and progress in life with our loved ones. As my grandpa showed, the ______________of our family members will benefit (使受益) us forever.

1A.excitedB.happyC.sadD.angry

2A.smileB.tearC.shoutD.pride

3A.understandB.helpC.acceptD.beat

4A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

5A.tightlyB.gentlyC.properlyD.exactly

6A.IfB.UntilC.AlthoughD.Whatever

7A.secretsB.habitsC.hopesD.inventions

8A.turned onB.thought aboutC.turned intoD.cared for

9A.onB.inC.forD.with

10A.supportB.interestC.hateD.happiness

【题目】 I would like to be an actress. I know it sounds strange for somebody, but that's _______ I really want to be. I used to be outgoing with my family, but I was very shy in front of the other people. Drama (戏剧) classes helped me _______ this problem.

I started practising dramas three years ago, because I thought it was _______ great way to improve my acting skills, and help me become confident (有信心的). Confidence would help me achieve my dreams. I was _______ at how fast this went. I became more and more confident, and I could see real results. I was very anxious before I went on stage for my first performance, but I was so proud of myself when the play _______. And I could feel how great my improvement had been.

During the second performance, I was confident and I enjoyed _______ very much, embodying (体现) a character, being my parents' pride and receiving their praise. I've just started high school. Now I'm able to express _______ in front of people, feeling comfortable.

I've just acted in some short movies and one video, _______ I hope that I will have a wonderful job! It's _______ to know what your skills and abilities are so that you can do many things and make your dreams come true.

As Mohamed Ali said, "If your ________ don't scare you, they aren't big enough." I'm scared, but I won't give up.

1A.whenB.whatC.whoseD.why

2A.dealing withB.working onC.work onD.deal with

3A.aB.anC.theD./

4A.surprisingB.to surprisedC.surprisedD.surprises

5A.endedB.would endC.will endD.has ended

6A.to actingB.to actC.actingD.act

7A.meB.IC.mineD.myself

8A.orB.andC.ifD.until

9A.importantlyB.difficultC.importantD.difficultly

10A.dreamB.lessonsC.lessonD.dreams

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网