题目内容

5.Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon?Many people feel this way after lunch.I have a habit of taking a nap (小睡) after lunch.Without a nap at noon,I will feel uncomfortable the whole afternoon.A nap after lunch can make me feel fresh and comfortable.Then I can work better in the afternoon.
At noon-about six to eight hours after you wake up-your body temperature goes down.This is what makes you slow down and feel sleepy.So it is best for you to take a nap after lunch for about an hour.
In many parts of the world,people take naps in the middle of the day,especially in hot weather,where the heat makes work difficult in the early afternoon.In fact,naps are good for everyone in any weather.A daily nap gives one a more relaxing body and mind in the early afternoon,and is good for health.In many countries where naps are traditional,people are seldom ill such as heart diseases.
Many working people have no time to take naps though doctors may advise taking naps in the early afternoon.Here are a fewtips about your nap:
Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up.A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy later.This can also happen if you sleep for too long.If you don't have enough time,try a short nap after lunch-half an hour of nap can also be helpful.
84.How long is the best time for a nap after lunch?C
A.Ten minutes.
B.Half an hour.
C.An hour.
D.Two hours.
85.Naps at noon can make people suffer less fromA.
A.heart disease     
B.stomachache     
C.lung cancer      
D.headache
86.What does the underlined word"tips"in the passage mean?D
A.规则           
B.小费           
C.禁忌           
D.小贴士
87.The best title of the passage is"B".
A.How to Work Better                 
B.Taking Naps In the Early Afternoon
C.How to Relax Body and Mind         
D.Tips to avoid Body Problems.

分析 这篇短文主要讲述了人们累了或者是在夏天的午后都会休息或睡觉,午睡对于人们的身体是有好处的.

解答 84.C细节理解题.根据So it is best for you to take a nap after lunch for about an hour.
可知午饭后小睡一个小时左右是最好的,故答案为:C.
85.A细节理解题.根据In many countries where naps are traditional,people are seldom ill such as heart diseases.可知在许多午睡传统的国家,人们很少生病,比如心脏病,故答案为:A.
86.D单词理解题.根据下面内容Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up.A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy later.This can also happen if you sleep for too long.If you don't have enough time,try a short nap after lunch-half an hour of nap can also be helpful可知这是关于午睡的小建议,所以此处应该是:小贴士,即小建议,故答案为:D.
87.B标题归纳题.根据文章内容可知本文主要讲述的是午睡对人们的身体有好处,故答案为:B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关题目
16.What do you see when you look at abstract(抽象) art?Does it make sense to you?Does it look like anything?Is it supposed to?
Abstract art became popular in the early 20th century.Artists did not want to paint,draw,or sculpt things exactly(确切地) like they looked.They didn't want their art to be realistic.They were more interested in basic shapes and colours.
Picasso is probably the most famous of these artists.He painted and drew in many,many styles.Sometimes he used a lot of blue colours(his"blue period").Later,he used more red and pink colours (his"rose period").Many of his other paintings are called"cubist(立体画派)"because they are made of painted squares.
After a long time,Picasso's paintings became more and more abstract.He painted people and things using strange shapes.His work was so original; many of his fellow artists didn't understand it.
Kandinsky,another famous artist,used lines,shapes,and patterns to paint his subjects.His paintings also used strong colours to express feelings.
Other artists like the surrealists(超现实主义者),were interested in subconscious(潜意识).Painters like Breton and Magritte used many symbol in their work.The meaning or subject of their work wasn't always clear.Dali,another surrealist artist,painted pictures that look like dreams.
There are still many abstract artists around the world.That's the way many artists prefer.They want each person to look at art and find their own meaning in it.
根据短文内容,选择最佳答语,并在答题卡上按要求作答.
61.Which would be most like abstract art?D
A.A painting of a house.
B.A sculpture of a car.
C.A drawing of two people in a coffee house.
D.A red and blue painting,with no clear subject.
62.What happened to Picasso's work after a long time?A
A.It became more abstract.
B.It became less original.
C.He went from using red colours to using blue colours.
D.He only painted with coloured squares.
63.How did Kandinsky express feelings?A
A.By using colours and shapes.
B.By painting realistic people.
C.By painting with a lot of symbols.
D.By painting in red and pink colours.
64.Who is probably the most famous abstract artist?C
A.Breton.
B.Dali.
C.Picasso.
D.Magritte.
65.Which of the following is NOT true?C
A.Picasso painted in many different styles.
B.Dali's pictures look like dreams.
C.Abstract artists feel each work of art only has one meaning.
D.Magritte's art was full of symbols.
10.What's the best way to overlook a beautiful city?If you find climbing a mountain tiring,there is another way that is more relaxing:take a Ferris wheel (摩天轮)!
Big O,Japan  The Big O stands in Tokyo.At 60meters tall it is quite small.And it takes people only 15minutes to complete a ride.But the amazing part to it is that Tokyo's largest roller coaster(过山车),Thunder Dolphin,passes through the center of the Ferris wheel and can reach speeds of around 130kilometers per hour.It'll be funny to take a look at passengers'faces while enjoying your relaxing Ferris wheel time!
London Eye,England  With a height of 443feet(about 135m),the London Eye is the tallest Ferris wheel in Europe.It has enough space for 800people on one turn and each car carries a maximum of 25people.By taking it,visitors can get a 360-degree view of London Tower,Buckingham Palace and Big Ben.One complete turn takes 30minutes.The London Eye is at the center of the New Year's celebrations,as bright,sparkling fireworks rain down from the wheel.
Tianjin Eye,China  Tianjin Eye is a 120-meter-tall Ferris wheel built on a bridge that crosses the Haihe River in Tianjin,China.Built in 2007,the Tianjing Eye is known for its upside down Y-shape structure(结构) supporting it on both sides.It is the only Ferris wheel in the world to stand on a bridge.The wheel has 48cars.Each holds eight passengers.Riders can get amazing views of the city and the cars on the highway below them during the 30-minute rotation(旋转).At night,it lights up in different colors.
High Roller,USA lot goes through your mind when you're 168meters up in the air.It must make it very exciting if the city down below is Las Vegas,which has great night views.Welcome to the world's tallest Ferris wheel,the High Roller.It first opened on March 31,2014.A ride lasts for 30minutes.You can also enjoy videos and music during the ride.
80.B is the tallest of the four Ferris wheels.
A.Tianjing Eye   
B.High Roller   
C.London Eye   
D Big O.
81.How many cars does London Eye have?D
A.eight hundred  
B.thirty        
C.twenty-five    
D.thirty-two
82.Which of the pictures is Tianjing Eye?C

83.If you take the Big O,it takes you aboutA to complete a ride.
A.a quarter     
B.twenty-five minutes  
C.half an hour   
D.ten minutes.
17.When we asked about brothers and sisters,more than 2,000children wrote to tell us about their brothers or sisters.Many children told us that fights often(46)B.According to the survey,more than half of the children(47)Ctheir brothers or sisters at least once a day.
Most children said they shouted at their sisters or brothers when they fought.Almost half said they(48)A each other.But some of the children-about 20%-said they asked their mom or dad to help them(49)Dthe problem.And even more children-almost 40%-said that after a(n)(50)B,they said sorry to their brothers or sisters.
For now,you're still a child.You may be unhappy(51)Cbecause of the fights with your brothers or sisters,but you will think they are(52)Aexperiences when you grow up.You'll be the(53)B who will have to stop the fights!So (54)Cwhen you get angry with your brothers or sisters.It is not always easy,but maybe you can start with just making one day"No Fight Day".Then your mom and dad will be very(55)C.Remember that it is never OK to shout at your brothers or sisters and hurt them.
46.A.cameB.happenedC.disappearedD.bought
47.A.put offB.ran outC.fought withD.gave up
48.A.hitB.playedC.lookedD.laughed
49.A.beginB.makeC.findD.solve
50.A.eventB.fightC.situationD.result
51.A.alwaysB.neverC.sometimesD.hardly
52.A.funnyB.boringC.surprisingD.common
53.A.fartherB.parentC.sisterD.brother
54.A.walkingB.runningC.sleepingD.shouting
55.A.angryB.afraidC.happyD.hopeless

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网