题目内容

【题目】

John and James were best friends. They fought for many reasons, but never gave up their friendship. They visited many places in their travels. They passed through various villages, towns, and forests. They supported each other throughout the journey.

One day, they reached a desert. They had very little food and water. John said that they should save the food and water for later use. However, James disagreed. He wanted to drink water, as he was very thirsty. They had an argument with each other for the water. John slapped (掌掴) James, and they walked in silence. James felt hurt and wrote on the sand, "My best friend slapped me!"

Finally, they saw an oasis (绿洲). They were very happy, and had a lot of fun in the water. While they were both taking baths, James was a little careless and nearly drowned himself. John rushed to him and saved him. James hugged his friend and thanked him. They had a rest and decided to leave the place. When they were about to leave, James carved () something on a rock. It was "My best friend saved my life!"

He said to John, "When you slapped me, I recorded it on the sand. The wind would have blown it away by now. However, when you saved my life, I recorded it on the rock. It will remain there forever." We have to forget the bad things and cherish the good things that are done to us.

1John and James were best friends and never fought for any reason.

2When they got to the desert, John wanted to drink water as he was very thirsty.

3John and James had an argument with each other for the water.

4James wrote on the sand, "My best friend saved my life!"

5James tried to forget the bad things and cherish the good things that were done to him.

【答案】

1F

2F

3T

4F

5T

【解析】

本文是一篇记叙文。主要介绍了约翰和詹姆斯是好朋友,他们一起去沙漠旅行,约翰打了詹姆斯一巴掌,詹姆斯在沙子上写“我最好的朋友打了我”,约翰救了詹姆斯一命,他在石头上写“我最好的朋友救了我的命”。告诉我们:我们要努力忘记对自己不好的事情,而珍惜对自己好的事情。

1句意:约翰和詹姆斯是最好的朋友,他们从来不为任何原因吵架。

细节理解题。根据第一段“John and James …up their friendship”可知,他们是好朋友,也一直在为很多原因吵架。故答案为F

2句意:当他们去沙漠时,约翰想要喝水,因为他特别渴。

细节理解题。根据“James disagreed…very thirsty.”可知,是詹姆斯想要喝水,不是约翰。故答案为F

3句意:约翰和詹姆斯在水的问题上发生争吵。

细节理解题。根据“They had an argument with each other for the water”可知,他们在水的问题上吵架了。故答案为T

4句意:詹姆斯在沙子上写“我最好的朋友救了我一命。”

细节理解题。根据“James felt hurt and wrote on the sand, "My best friend slapped me!"”可知,詹姆斯在沙子上写的是“我最好的朋友打了我”,不是救命。故答案为F

5句意:詹姆斯努力忘记对他不好的事情,而珍惜对他好的事情。

细节理解题。根据“We have to forget… are done to us”可知,我们要努力忘记对自己不好的事情,而珍惜对自己好的事情。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网