题目内容
【题目】Some of the greatest problems we face today are the destruction (破坏) of our environment. Brown clouds, polluted water, endangered wild animals.., these problems seem so huge.
So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. We walk where we don't have to drive...
But does it do any good? When I am the only one in line at the market with cloth bags, am I doing any good? Does my walking to stores make any real difference to the world?
I recently learned something about flamingos (火烈鸟) which like to get together in groups of a thousand or more. Every year, when the time comes for migration (迁徙), a few of them first take off from the lake. But none of the others seem to notice, so the small group returns. However, the next day they try again. This time few more fly along with them, but most of them still pay no attention, so they return again. They try for several times. Every time a few more birds join in but, since the thousands of others still take no notice, the great migration plan is once more stopped.
Then one day something changes. The same small group of birds once again starts flying and a small number more join in just as before, then more. Finally, they all take flight and the migration really begins. What a spectacular sight it must be—thousands of flamingos taking off into the sky at once!
A few can make a difference. Even if you're the one to take the first step, and continue trying, others will someday take notice and together we will solve even our greatest problems.
【1】Where would you most probably read this passage?
A. A guidebook.
B. A movie poster.
C. A personal blog(博客).
D. A geology(地质) magazine.
【2】What does the underlined word "spectacular" in Paragraph 5 probably mean?
A. Frustrating. B. Surprising.
C. Terrible. D. Fantastic.
【3】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Even if we can walk there, we still drive over.
B. Flamingos like to get together in groups of a thousand or more.
C. Brown clouds and polluted water are the only problems we face today.
D. When a few of the flamingos first take off from the lake, all the others follow at once.
【4】What's the writer's purpose of writing this article?
A. To show that the writer loves to see the migration of flamingos.
B. To tell readers to continue trying and it can make a difference.
C. To introduce a special kind of flamingo to readers.
D. To show that there're many problems in the world.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
试题分析:试题分析:文章主要由我们生活的环境日渐糟糕引出话题,作者以火烈鸟为例,鼓励大家不断地尝试、努力就会有所收获,成就事情。
【1】C推理判断题。文章主要讲述我们生活的环境日渐糟糕,作者以火烈鸟为例,鼓励大家不断地尝试、努力就会有所收获,成就事情。文章主要以作者自身的口吻进行叙述的,因此最可能出现在博客上。故选C。
【2】D词义猜测题。根据后文thousands of flamingos taking off into the sky at once !“成千上万只火烈鸟立刻飞上天空!”可知What a spectacular sight it must be译为“那一定是非常壮观的景象。”A. frustrating“令人沮丧的”;B. surprised“感到惊讶的”;C. terrible“糟糕的”;D. fantastic“不可思议的,极好的”。因此可知spectacular的意思是D。
【3】B细节理解题。根据文章第二段最后一行We walk where we don"t have to drive…可知A错误;根据第四段第一行I recently learned something about flamingos(火烈鸟) which like to get together in groups of a thousand or more.可知正确;根据文章第一段Some of the greatest problems we face today are the destruction (破坏) of our environment. Brown clouds, polluted water,endangered wild animals these problems seem so huge.可知C错误;根据第四段第二行Every year, when the time comes for migration(迁徙),a few of them first take off from the lake. But none of the others seem to notice.可知D错误。故选B。
【4】B主旨大意题。文章主要由我们生活的环境日渐糟糕引出话题,作者以火烈鸟为例,鼓励大家不断地尝试、努力就会有所收获,成就事情。故选B。
【题目】听短文,完成下面的表格。
Giving gifts in different countries | |
In America | gifts won't do. |
In Japan | People spend time choosing gifts. |
In Greece | ★ You avoid (避免) ties and shirts. |
In Germany | ★ Gifts reflecting (反映) one's hometown are always . |
【题目】A)选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。
sick, sweet, all over, even, raise, at the same time |
(1)I love cola. It tastes .
(2)I'm going to be a doctor when I grow up. I want to help people.
(3)Some people in poor areas are not able to pay for pens and notebooks.
(4)Some families cows, and others grow wheat.
(5)Can you write with one hand and draw with the other ?
【题目】用方框内所给单词的适当形式填空,每词限用一次(每空一词)。
swim friend speak tooth exercise |
(1)Don't forget to brush your in the morning.
(2)Mr Li is a teacher. We like to make friends with him.
(3)What about joining the club? You know I like Sun Yang very much.
(4)It takes me thirty minutes to practice English every day.
(5)-- What are you doing ? -- I am .