题目内容

【题目】 What makes you happy in life? Perhaps it is the love of your family or the friendship of your c1. We all want people to like us, so it is natural for us to do what we can to please others. However, we also know that this is not always possible. Life does not always run smoothly for us and mistakes o2happen.

What happens when you make a mistake? Do you try to h3the fact, or deny(否认) any responsibility? We all know that this usually makes the situation much worse. When you have made a mistake, say you are s4. It helps people to believe you again, and it helps to repair any damage that was caused by the mistake.

Another very important r5of saying you are sorry is that it helps you to gain respect for yourself again. It allows you to put a mistake behind you, and to move on with your life. Accepting responsibility also helps us to learn from our mistakes, and encourages us n6to repeat them in the future. Perhaps it also helps us to learn to forgive (原谅) others. Learning to say sorry is a sure w7to learn how to respect yourself and others.

【答案】

1classmates

2often

3hide

4sorry

5reason

6not

7way

【解析】

文章讲述的是生活对我们来说并不总是一帆风顺的,错误经常发生。当我们犯错误时,一定要勇于面对、承认错误。文章还详细论述了要承认错误的原因。

1句意:生活中什么让你快乐?也许是你家人的爱,也许是你同学的友谊。

classmate可数名词,同学。根据关键词friendship(友谊)可知,是同学之间的友谊,根据首字母提示,用单词classmate。结合句意,不只一个同学,故用classmate的复数形式,故填classmates

2句意:生活对我们来说并不总是一帆风顺的,错误经常发生。

often频率副词,经常。根据关键词and前后连接的是并列关系,对照句子结构发现,空格处对应的是前半句的not always,结合首字母提示,故填often

3句意:当你犯错时会发生什么?你试图掩盖这样一个事实,或否认任何责任吗?

hide动词,意为隐藏,try to后面接动词原形,意为试图做某事。根据后半句否认任何责任,可推知前半句试图掩盖事实。故填hide

4句意:当你犯了错误,说对不起。

sorry对不起,抱歉。根据最后一段的第一句话Another very important r____5____of saying you are sorry is that it helps you to gain respect for yourself again.和首字母提示可知,此空填sorry

5句意:道歉的另一个重要原因是它能帮助你重新获得对自己的尊重。

reason可数名词,原因。上文最后一部分说当你犯了错误,说对不起。它能帮助人们再次相信你,它还能帮助修复由错误造成的任何损害。这是道歉的一个原因,这里介绍的是为什么要道歉的另一个原因,another后加可数名词的单数,故填reason

6句意:承担责任也能帮助我们从错误中吸取教训,并鼓励我们以后不再重蹈覆辙。

根据句意,让错误不要再重复,encourage sb. not to do sth. 意为鼓励某人不要做某事。故填not

7句意:学会道歉是学会尊重自己和他人的一种方法。

a way to do sth.做某事的方式、方法。文章介绍了道歉是学会尊重自己和他人的一种方法,结合首字母提示,故填way

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, I picked up my daughter Eloise from school and went to the supermarket for a few things. I was hoping to be in and out quickly.

I found a short line with just one person in front of me. It was an elderly woman, and she was paying for her things with only change. After a long day at work, I was not happy with this woman.

But then I watched the young clerk. He helped her count her change, even so gently taking it from her shaking hands. I listened to him repeatedly say to her: “Yes, ma’am.” When she asked if she had enough to buy a bag, he told her she did. Then he went two lines over to get one for her. Never once did this clerk get angry or roll his eyes. He was patient and kind.

As I was watching him, I saw Eloise was too. I realized my daughter was learning an important lesson from a complete stranger.

When the woman was finished, the clerk began ringing up my things and thanked me for my patience. I paid 33 dollars and thanked him too. I found the manager and told him about the clerk’s kindness and patience.

Then we left the supermarket with a full cart, but also with a heart full of thankfulness for such an important lesson.

1What did the writer hope to do after a long day at work?

A.pick up his daughterB.go to the supermarket

C.get back home quicklyD.meet his friends

2Which describes the writer’s attitude towards the elderly woman at first?

A.kind-heartedB.frightenedC.interestedD.angry

3From Paragraph 3, we learn that the elderly woman______________.

A.lived a comfortable lifeB.might not have much money

C.was a friend of the clerk’sD.didn’t want to pay for her things

4How did the young clerk treat the elderly woman?

A.He counted her change impatiently

B.He interrupted her many times when she asked

C.He got annoyed all the time and rolled his eyes

D.He went two lines over to get a bag for her.

5What does the underlined phrase “ringing up” in the story mean?

A.putting awayB.making a call

C.making an order of goodsD.recording how much is spent

6What was the most important lesson the writer referred to?

A.Be kind and patient to othersB.It’s hard to be a good clerk

C.We can learn from strangersD.Don’t look down upon anyone.

【题目】Is food part of the holidays?

Liao:

I think there is a really close connection between festivals and food. My dad is a businessman. He travels on business a lot. He even has to travel during holidays, like Mid-Autumn Festival. But he once told me that as long as he can eat my mom's homemade mooncakes, He can feel like he is_______with us.

Zhang:

Eating mooncakes during the Mid-Autumn Festival drives me_______! I really don't like the taste of moon cakes, but mom forces(强迫) me to eat them every year. But as I eat more mooncakes, I start to_______ the holiday! This holiday should be held to celebrate some special person or event not a food. I don't want this tasteless food to damage my holiday anymore.

Chen:

In my opinion, eating traditional food during holidays is part of our _______. I remember one time during_______ , my parents were too busy to bring home any sweet dumplings, although I still lit up our rabbit later that night. I still feel like we didn't completely celebrate the festival since we didn't have any dumplings.

Yuan:

In the past, people would usually save_______food for special days. But now we can eat it whenever we want. I don't think it is important to eat traditional food during holidays anymore. We can still do some other things to celebrate, such as watching the moon during the mid autumn festival, remembering Qu Yuan during the Dragon Boat Festival.

1A.in the hospitalB.in the supermarketC.at homeD.at school

2A.happyB.crazyC.interestedD.excited

3A.hateB.loveC.destroyD.believe

4A.friendshipB.dutyC.cultureD.difficulty

5A.the Dragon Boat FestivalB.the Mid-Autumn FestivalC.National DayD.the Lantern Festival

6A.preciousB.spicyC.nastyD.salty

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网