题目内容
【题目】Bill was fourteen years old. He thought he was a young man but his parents thought he was still a boy. They said, “When you begin to think about helping others, you will be a young man.”
One morning, his parents gave Bill some money to buy milk. On his way to the store, he saw an old man. The old man looked very sick. “Are you all right?” Bill asked.
The old man answered, “Yes, but I need something to eat.”
“Then let’s go to the restaurant,” said Bill.
When the waiter asked what they wanted, the old man said, “Just a glass of water.”
Bill asked him, “Did you have your breakfast? ”
“No, because I don’t have any money,” answered the old man.
The boy told the waiter to bring some bread and coffee.
“I’m making too much trouble for you,” said the old man.
After eating the bread quickly, the old man said, “I’ll never forget your kindness! You are a very good young man.”
Bill was pleased because the old man thought he was a young man.
The waiter came, and to their surprise, he said that the food was free because it was the birthday of his boss, and they were the first customers of the day.
【1】The old man didn’t have breakfast because .
A. he didn’t have any money B. he was ill
C. he was not hungry D. he couldn’t find a restaurant
【2】Bill took the old man to the restaurant .
A. to drink some water
B. to drink coffee
C. to have something to eat and drink
D. to get a present from the boss
【3】Who paid for the meal that the old man ate in the restaurant?
A. Bill. B. The waiter.
C. The old man. D. None of the above.
【4】Bill was pleased because .
A. he found the old man
B. the waiter helped him
C. the old man didn’t have any bread
D. the old man thought him a young man.
【5】What does the passage tell us?
A. Parents should not give their children money.
B. We should try to help others.
C. The restaurants should offer the old people free breakfast.
D. Children should help their parents with housework.
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 D
【4】 D
【5】 B
【解析】
本文讲述了比尔的父母对他说,当开始帮助别人时,自己才能长大成一个年轻人。一天,比尔给一位老人在一家餐馆里买了早餐,这位老人认为他是一个年轻人,他感到非常高兴。
【1】A
细节理解题。根据Bill asked him, “Did you have your breakfast? ”“No, because I don’t have any money,” answered the old man.可知那位老人没有吃早饭,是因为他没有钱,故选A。
【2】C
推理判断题。根据The boy told the waiter to bring some bread and coffee.可知比尔把这位老人带到餐馆,是为了给他一些食物和饮料,故选D。
【3】D
推理判断题。根据The waiter came, and to their surprise, he said that the food was free because it was the birthday of his boss, and they were the first customers of the day.可知因为这天是餐馆老板的生日,他们是第一位顾客,因此他点的食物是免费的,所以他们都没有花钱,故选D。
【4】D
细节理解题。根据Bill was pleased because the old man thought he was a young man.可知比尔很高兴,因为这位老人认为他是一个年轻人,故选D。
【5】B
推理判断题。根据They said, “When you begin to think about helping others, you will be a young man.”可知此处表示开始想着帮助别人,这样的你才是一个年轻人,故推断我们应该帮助其他人。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据The boy told the waiter to bring some bread and coffee.可知比尔把这位老人带到餐馆,是为了给他一些食物和饮料,故选D。
【题目】书面表达
请根据以下提示,写一篇介绍电影Spider Man(《蜘蛛侠》)的英语作文
Spider Man | 美国著名的科幻大片 |
蜘蛛侠是漫威漫画公司(Marvel Comics)创造的超级英雄。 | |
电影剧情 | 中学生彼得·帕克(Peter Parker)获得了一种超能力(super ability), 从此他开始了与犯罪行为的斗争,以保护普通大众。 |
经典台词 | 能力越大,责任越大。(With great power comes great responsibility. ) |
你对该电影的评价 | ……。 |
要求:1. 可适当发挥,以使作文连贯。
2. 80词左右。
_____________________________________________________________________
【题目】Jim had a busy weekend last week.On Saturday morning,he went to visit his grandmother with his parents.His grandmother lives in a beautiful village.There Jim went to the mountains with his cousin.After dinner,they had a good time seeing some old videos.On Sunday morning,Jim wanted to go bike riding,but it was raining hard,so he had to stay at home.He wanted to watch TV but his mother asked him to help her with some housework.In the evening,he studied for the coming math test,then it was time to go to bed.
根据短文内容补全下面表格,每空不超过2个词。
Jim's busy weekend | |
On Saturday | |
He went to 56.【1】 his grandmother in a village. | |
He went to the mountains with his cousin. | |
They 57.【2】 seeing old videos after dinner. | |
On Sunday | |
He 58.【3】 stay at home because of the heavy rain. | |
He helped his mother 59.【4】 some housework. | |
He 60.【5】 for the coming math test. |