题目内容

【题目】Helen's Cooking Diary

Tuesday, January 30. 2018

This month. we had to choose a club. I waited until the last minute.Many of the activities were already full, and I decided to join the Cooking Club because at least I would get something to eat.

Tuesday,February 6, 2018

It was the first time to be here. Most people are in the club for more than a year, so they already know what they’re doing. And since they all know each other, they weren't exactly interested in a new-comer.

Tuesday February 13, 2018

What a terrible day! I knocked a bottle of orange juice off the table!Maybe all the other kids would never stop laughing. And it was not easy to get juice off your clothes.

Tuesday, February 20, 2018

One of my bright ideas worked out for a change! Everyone laughed when I handed out the chocolate"panda" cookie I made yesterday, but this time I was laughing, too. It was a great success.We're even planning to make more cookies for the school food festival next week.

1Why did Helen choose the Cooking Club?

A. She liked making different kinds of food.

B. The Cooking Club was her favorite activity.

C. She could get some food in the Cooking Club.

D. The Cooking Club was not open to the students until the last minute.

2How often did Helen attend the Cooking Club?

A. Twice a week

B. Once a week

C. Twice a month

D. Once a month

3How did Helen feel when she joined the club for the first time?

A. Excited B. Angry. C. Happy D. Lonely.

4Who does the underlined word"new-comer"refer to?

A. Helen B. Helen's friend C. Helen's teacher D. Helen's brother

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

这篇短文是Helen的几篇日记,日记中记录的是Helen参加了烹饪俱乐部,她在那里认识了很多人,也学得非常开心。

1细节理解题。根据第一篇日记中I decided to join the Cooking Club because at least I would get something to eat.可知,Helen选择了烹饪俱乐部因为在那里她可以吃东西。由此可知应选C

2推理判断题。根据Helen几篇日记的日期可知,她在130日决定参加烹饪俱乐部,第二篇是26日,她去了俱乐部;第三篇是213日;第四篇是220日。由此我们可以看出,她一星期去一次俱乐部,故应选B

3推理判断题。第二篇日记记录的是Helen第一次去俱乐部,根据It was the first time to be here. Most people are in the club for more than a year, so they already know what they’re doing. And since they all know each other, they weren't exactly interested in a new-comer可知,大多数的人都在俱乐部待了一年多了,他们彼此都很熟悉,对于新来的人他们并不感兴趣。由此可推测Helen作为一个新人感到很孤独。故应选D

4细节理解题。根据第二篇日记中It was the first time to be here. Most people are in the club for more than a year, so they already know what they’re doing. And since they all know each other, they weren't exactly interested in a new-comer可知,Helen是第一次去俱乐部,因此这里的“新来的”指的就是她自己。故应选A

这篇短文是Helen的四篇日记,记录了她参加烹饪俱乐部的事情。短文结构清晰,内容是关于日常生活的,比较容易理解。后面的题目设置有细节理解题和推理判断题。细节题考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以在原文直接找到。做题时应根据题目所问或依据关键词,锁定相关段落或语句作答。例如第1小题,题目问的是Helen选择烹饪俱乐部的原因,这一点是在第一篇日记中提到的,根据I decided to join the Cooking Club because at least I would get something to eat.可知,Helen选择了烹饪俱乐部因为在那里她可以吃东西。由此可知应选C。推理题需要我们根据文章中的信息进行合理的推测或判断,例如第3小题,题目问的是Helen第一次去俱乐部的感受,这是在第二篇日记中提到的,根据It was the first time to be here. Most people are in the club for more than a year, so they already know what they’re doing. And since they all know each other, they weren't exactly interested in a new-comer可知,大多数的人都在俱乐部待了一年多了,他们彼此都很熟悉,对于新来的人他们并不感兴趣。由此可推测Helen作为一个新人感到很孤独。故应选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Lao She Teahouse

It is named after the famous Chinese writer, Lao She who wrote one of his best-known plays, Teahouse. The teahouse has three floors. Customers here can enjoy many kinds of traditional Chinese art performances, and taste Beijing-style snacks.

Location: Qianmen Xidajie, Xicheng District Tel: 010-63036830

Wanghaixuan Teahouse

This teahouse is a good place to drink tea. It’s a bit small, but the hall is big enough. And you can enjoy the performance of the waiters. Drink a cup of hot tea and have some fresh desserts.

Location: Deshengmen Dajie, Xicheng District Tel: 010-64010791

Yuansu Teahouse

It is a quiet place. There are many kinds of popular tea leaves for you to choose. And you can not only drink tea but also enjoy music by Chinese traditional intruments. You can have a good time here.

Location: Xinyuanxili Dongjie, Chaoyang District Tel: 010-6467 3079

Bichun Teahouse

It’s different from other teahouses. It’s an old teahouse. It witnesses the change of Wangfujing Dajie. It can hold twenty customers at the same time. And the seats here are very special.

Location: Wangfujing Dajie, Dongcheng District Tel: 010-6525 6141

根据材料内容,选择最佳答案。

1Of the four teahouses, ________ is/are at Chaoyang District .

A. one B. two C. three D. four

2If I want to get some Information about Bichun Teahouse, I should call ________.

A. 010-6303 6830 B. 010-6525 6141 C. 010-6401 0791 D. 010-6467 3079

3At Wanghaixuan Teahouse you can enjoy ________.

A. traditional Beijing-style snacks B. Special seats

C. some fresh desserts D. music by Chinese traditional instruments

4________ has three floors.

A. Bichun Teahouse B. Wanghaixuan Teahouse

C. Lao She Teahouse D. Yuansu Teahouse

5These four teahouses are in__________.

A. Shanghai B. Tianjin C. Chongqing D. Beijing

【题目】Bill was fourteen years old. He thought he was a young man but his parents thought he was still a boy. They said, “When you begin to think about helping others, you will be a young man.”

One morning, his parents gave Bill some money to buy milk. On his way to the store, he saw an old man. The old man looked very sick. “Are you all right?” Bill asked.

The old man answered, “Yes, but I need something to eat.”

“Then let’s go to the restaurant,” said Bill.

When the waiter asked what they wanted, the old man said, “Just a glass of water.”

Bill asked him, “Did you have your breakfast? ”

“No, because I don’t have any money,” answered the old man.

The boy told the waiter to bring some bread and coffee.

“I’m making too much trouble for you,” said the old man.

After eating the bread quickly, the old man said, “I’ll never forget your kindness! You are a very good young man.”

Bill was pleased because the old man thought he was a young man.

The waiter came, and to their surprise, he said that the food was free because it was the birthday of his boss, and they were the first customers of the day.

1The old man didn’t have breakfast because .

A. he didn’t have any money B. he was ill

C. he was not hungry D. he couldn’t find a restaurant

2Bill took the old man to the restaurant .

A. to drink some water

B. to drink coffee

C. to have something to eat and drink

D. to get a present from the boss

3Who paid for the meal that the old man ate in the restaurant?

A. Bill. B. The waiter.

C. The old man. D. None of the above.

4Bill was pleased because .

A. he found the old man

B. the waiter helped him

C. the old man didn’t have any bread

D. the old man thought him a young man.

5What does the passage tell us?

A. Parents should not give their children money.

B. We should try to help others.

C. The restaurants should offer the old people free breakfast.

D. Children should help their parents with housework.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网