题目内容

【题目】We are already familiar with computers. They work for us at homes, in offices and in factories. We benefit(受益) a lot from the computers ,but at the same time, with the development of this high technology, it also caused a lot of trouble. One of them is the jobs’ problem.

Many people want to work, but it has become more difficult for people to find work in today’s work. Ma Yun’s unmanned supermarket appeared in 2017. It shows that more and more people will lose jobs even the simple job as a shop worker . The economy (经济) of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for people. Often this is not possible, and so more people are out of work. Some people have no jobs now because new machines can do the work instead of many people in short time. Also, machines do not ask for more money and longer holiday. In all of the countries of the world, machines are taking work from people, not only in factories but also on the farms. One machine can often do the work as much as forty people. About 75,000 people are moving to the cities a day to look for jobs, but only 70% of them can find jobs.

1It was _______ for people to find jobs today than before.

A. more difficult B. not possible C. easier

2If the economy of the world grows by 4% each year, _______.

A. people will have no jobs B. people can still have jobs as before

C. only 4% of the people will have jobs

3One machine can do as much work as _______.

A. 75,000 people B. 14 people in the world C. 40 people

4If 75,000 people move to the cities a day to look for jobs, how many of them can find jobs?

A. 52,500 people. B. 3,500 people. C. About 75,000 people.

5Where may this article come from?

A. A story book. B. A newspaper C. A novel.

【答案】

1A

2B

3C

4A

5B

【解析】

电脑的出现为我们的生活带来了很大的好处,我们获益很多,但同时它也导致了一个问题,那就是由于电脑和机器可以代替人做很多的工作,所以很多人都失业了。

1细节理解题。根据短文第二段中Many people want to work, but it has become more difficult for people to find work in today’s work.可知,现在对于人们来说找到工作变得越来越难。由此可知应选A。

2细节理解题。根据短文第二段中The economy (经济) of the world needs to grow by 4% each year just to keep the old number of jobs for people.可知,世界经济需要每年增长4%,这样才能保持旧的就业人数。由此可知应选B。

3细节理解题。根据短文第二段中One machine can often do the work as much as forty people.可知,一台机器可以做相当于40个人的工作。由此可知应选C。

4细节理解题。根据短文最后一句话About 75,000 people are moving to the cities a day to look for jobs, but only 70% of them can find jobs.可知,大约有75,000人来到城市找工作,但只有70%的人能找到,75,000*70%结果是52,500,故应选A。

5推理判断题。这篇短文给我们介绍了电脑的出现给我们带来的一个问题,那就是由于电脑和机器可以代替人做很多工作,这就导致了很多人会失业,对于现在的人来说,找工作就会变得更加困难。题目问的是文章的出处,A是故事书;B是报纸;C是小说。这篇文章比较客观的给我们分析了这一现象和原因,它应该是报纸上的文章,故应选B。

这篇短文给我们介绍了电脑的出现给我们带来的一个问题,那就是由于电脑和机器可以代替人做很多工作,这就导致了很多人会失业,对于现在的人来说,找工作就会变得更加困难。短文明确点明了问题,并细致的分析了原因,用数字更加直观、形象,也让我们比较容易理解文意。后面的题目设置有细节理解题和推理判断题。细节题考查我们对文章某处事实信息的理解,答案常可以在原文直接找到。例如第4小题,这个题目属于细节题中的计算题,根据全文的最后一句话About 75,000 people are moving to the cities a day to look for jobs, but only 70% of them can find jobs.,大约有75,000人来到城市找工作,但只有70%的人能找到,由此可知,75,000*70%结果是52,500,故应选A。推理判断题则考查我们基于文章的事实进行合理的猜测或判断正误,如第5小题,这个题目问的是文章的出处,这需要我们从文章的中心大意出发,进行猜测。这篇短文比较客观的呈现了这一现象,并分析了原因,还用了很多的数字进行说明、解释,因此它应来源于报纸,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Earthquakes often happen and you may hear about the earthquake in Songyuan of Jilin Province these days. So we must know some advice about protecting ourselves。

56.You should do earthquake practice and teach your children about earthquake safety. Everyone in the family should do some earthquake practice often. It's very important.

57.It's necessary to prepare yourself and your family. All family members should know how to turn off gas, water and electricity and know useful telephone numbers(120, 110, 119, etc)

58. If you are indoors, quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. The purpose is to protect yourself from falling objects. Stay away from windows, large mirrors and so on. If you are cooking, turn off the gas.

59.If you are outdoors, move to an open area like a playground. Move away from buildings, bridges and trees. If you are driving, stop the car as soon as possible, stay away from bridges and tall buildings. Stay in your car.

60. Once the shaking has stopped, DO NOT run out of the buildings at once. It's better to wait and leave when it is safe. If your building is badly broken, you should leave it.

Choose the best topic from a to F according to the meaning of the passage.

A. The advice about when you are indoors during an earthquake

B. You shouldn't leave at once until it is safe after an earthquake

C. Know useful telephone numbers

D. Practice for an earthquake

E. The advice about when you are outdoors during an earthquake

F. Be always ready before an earthquake

1___________

2___________

3___________

4___________

5___________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网