题目内容
【题目】任务型阅读
A popular saying in the UK is “Manners make the man.” In Britain, even today, people are judged by their table manners, especially when eating out. Here're some things to remember.
Things you should do:
If you are at a dinner party, wait until your host starting eating.
Chew and swallow(咽)all the food in your mouth before taking more or taking a drink.
Break bread and rolls with your fingers not with your knife.
Break a small piece of bread (or a roll) and butter it.
Do not butter the whole slice or half a roll at a time.
You may eat chicken and pizza with your fingers if you are a barbecue or a very informal situation. or always use a knife and fork.
Things you should not do:
Never chew with your mouth open.
Never talk with food in your mouth.
Do not blow on hot food or drinks.
Never use your fingers to push food onto your spoon or fork.
If you spill(洒出) anything on someone else, do not try to clean up the thing. Offer him/her a napkin and let him/ her do it.
If you burp, cover your mouth with your napkin. After it happens, say a quiet “pardon me”.
If you get some food stuck between your teeth, do not use toothpicks or napkins to deal with the food at the table. __________ go to the bathroom and take it out.
(1)How many tips about table manners are mentioned in the passage?
.
(2)What is the meaning of the saying “Manners make the man”?
It means (no more than 8 words)
(3)Translate the underlined sentence into Chinese.
.
(4)Fill in the blank with proper words. (No more than five words).
.
(5)What might be the best title for this passage?
.
【答案】
(1)12./Twelve
(2)Manners are important for a man.
(3)在英国,即使是在今天,也是通过餐桌礼仪去评价一个人,尤其是外出吃饭时。
(4)If necessary
(5)["Advice on the table manners\Suggestions on the table manners"]
【解析】本文叙述了礼貌是很重要的,尤其在外出吃饭的时候,要注意餐桌礼仪,短文给出了应该注意的十二条
(1)细节理解题。根据短文中的五星的个数可知,短文给出了12条建议。所以答案是:12./Twelve。
(2)判断推理题。它的意思是:礼貌对于人来说是很重要的。所以答案是:Manners are important for a man.
(3)细节理解题。In Britain在英国;people are judged人们被评价;eating out外出吃饭。所以答案是:在英国,即使是在今天,也是通过餐桌礼仪去评价一个人,尤其是外出吃饭时。
(4)推理判断题。根据go to the bathroom and take it out.可知,如果需要的话可以去浴室把它弄出来。所以答案是:If necessary.
(5)总结归纳题。短文提出了关于餐桌礼仪的12条建议。所以答案是:Advice on the table manners\Suggestions on the table manners.
【题目】从方框中选择正确的句子补全对话。其中有一项是多余的。
Alfred:Hi, Marcus. There ‘s a new movie downtown.
Marcus: Oh, I'd love to, but I can't.
Alfred:That's too bad. Then what are you busy with tonight?
Marcus: Nothing much. I have to stay at home.
Alfred:Why? What happened?
Marcus: Well, you remember that my parents said But last night I did not get home until after half past ten.
Alfred:Your parents must have been very angry!
Marcus: Yes, that's why I'm not allowed to go out for the next four weeks. This morning , I missed my bus and was late for class.
Alfred:Oh, no.
Marcus: Yes, I did. I explained that I missed the bus, but the teacher said it wasn't a good reason to miss a test, and she wouldn't allow me to do it later.
Alfred: You did have a bad morning.
A. There's something worse. |
【题目】补全对话
A:Excuse me.
B:Yes, I'm a student there. I'm going to school now. You can follow me.
A:Thank you. I'm new in No. 11 Middle School. My name is Tom, from America. May I have your name?
B:Wang Wei.
A:Well, I like doing things by myself. However I am lucky today. You are so helpful. Thank you!
B:We are classmates now. Could you please help me with my English ?
A:Certainly ! I'm weak in Chinese. Can you teach me Chinese ?
B:Sure! Let's help each other.
A:
B:By the way, how do you like Chinese traditional music ?
A:Very much ! Erhu, dizi and pipa sound really wonderful.
B:There is going to be a Chinese traditional music concert at the Capital Stadium. I've got two tickets.
A:I'd love to. Thanks so much!
B:You are welcome.
A. Could you tell me the way to No. 11 Middle School? |