题目内容

【题目】 Xie Renci is a law student who is studying in a university in Southwest China's Chongqing.1recenther story has encouraged millions of people with her positive(积极的)attitude.

The 20-year-old girl grew2in a poor family in Guizhou Province. At the age of four, a3/'trfk/accident turned Xie's world upside down and took away her right leg and her mother's left leg.4they narrowly escaped death, endless challenges were waiting for them.

At one time, the mother almost gave up. But Xie begged, "I'll study really hard and go to Harvard, so let me5/kn'tnju:/at school," she said. She believed she could change her destiny(命运). Ever though Xie didn't go to Harvard, she was6acceptby one of the top law schools in China.

"I'm not trying to present7as a role model. All I'm doing is telling the disabled that you can decide the way you live," says Xie. Xie often8shareher story and many of her photos on the social network She wants to draw people's9/'tenn/to disabled community. She also wants to make a documentary of herself to tell10childthat there is no difference between disabled people and others.

【答案】

1Recently

2up

3traffic

4Though/Although

5continue

6accepted

7myself

8shares

9attention

10children

【解析】

本文是一篇记叙文。讲述了一名女孩从小遭遇车祸失去右腿,但她积极乐观,充满正能量,还号召人们多关注残疾人士。文章教育我们即便身处逆境也要拥抱生命中的阳光。

1句意: 最近她的故事因其积极的态度鼓舞了上百万的人。分析句子成分可知此处用副词,且句首单词首字母大写。故填:Recently

2句意:这个20岁的女孩在贵州省的一个贫困家庭长大。固定用法,grow up成长,长大。故填:up

3句意: 四岁的时候,一场 _______ 事故让谢仁慈的世界颠倒了,夺走了她的右腿和她母亲的左腿。根据句意和音标可知,此处表示交通事故。故填:traffic

4句意:_______ 她们勉强逃脱了死亡,无尽的挑战正在等待着她们。根据句意可知,此处为让步关系,表示尽管,虽然。注意句首单词首字母应大写。故填:Though/Although

5句意:我将会很努力地学习,然后去哈佛,所以让我 _______ 上学吧。根据句意和音标可知,此处表示继续。故填:continue

6句意:尽管谢仁慈没有上哈佛,但她还是被中国顶尖法学院之一的学校_______。分析句子结构可知,此处主谓之间构成逻辑上的动宾关系,应用动词过去分词,与was构成被动语态。故填:accepted

7句意:我并不想把 _______ 当成榜样。根据句意可知,此处表示自己,主语是I,应用反身代词myself。故填:myself

8句意:谢仁慈经常在社交网络上分享她的故事和许多照片。根据语境可知此处时态应用一般现在时,主语为Xie,此处应用三单形式。故填:shares

9句意:她想引起人们对残疾人团体的 _______。固定用法,draw attention to引起注意。故填:attention

10句意: 她还想拍一部关于自己的纪录片,告诉 _______,残疾人和其他人没有区别。根据句意可知,此处不止一个孩子,应用复数形式。故填:children

练习册系列答案
相关题目

【题目】 E. T. the Etra-Terrestrial is the story of a young boy, Elliot. Elliot lives in a suburban(郊区的)community in California, the USA. A他经常很孤独, and does not get along well with his brother. One day, he finds a strange creature in the forest near his house. When he tries to come near to the creature, it runs away. Elliot drops a trail(痕迹;串)of candy from theB___________to his bedroom. The hungry creature is led to his bedroomCas it eats up the candy. Once there, it hides in Elliot's closet(壁橱).

As it turns out, the creature is an alien from a planet far away. The alien's ship has crashed on Earth, andDhe cannot get home. The alien calls himself E. T., for “extra-terrestrial”. E. T. and Elliot become good friends. However, E. T. Ewants to go home, and he also appears to be dying. Then government agents(政府特工)arrive and lock E. T. and the family up in the house. Just as all hope appears to be lost, a spaceship comes to rescue(营救)E. T. Can E. T. get away? Can Elliot get E. T. back to his spaceshipF_____________it leaves? You have to watch the film to find out.

1】将文中画线部分(A)译成英语:___________________________________________

2】在文中(B)和(F)的空白处填入适当的单词:____________________

3】写出文中画线部分(C)和(E)的同义词或近义词:____________________

4】文中画线部分(D)指代的是:__________

5】从文中找出两个描述E. T. 的形容词:____________________

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

I have a good friend named Michelle. She is a young girl who works for the police_________a handwriting expert(专家). She has helped catch many criminals(罪犯) by using her special_________

When she was fourteen, Michelle was_________so interested in the differences in her friends' handwriting_________she would spend hours studying them. After finishing college she went to France for a special two-year class in handwriting in the School of Police Science. Michelle says that it is_________for people to hide their handwriting. She can discover most of what she needs to know simply by looking at the writing with her own eyes._________she needs machines that help her make out different kinds of paper and ink. This knowledge is often of great_________ to the police. Michelle believes that handwriting is a good sign of what kind of person the writer is. “I won't go out with a man _________ I don’t like his handwriting.” she says. But she_________ in love with her future husband, a young policeman,____________she studied his handwriting. It is later proved to be right, however.

1A.forB.withC.asD.about

2A.addressB.lookC.experienceD.talents

3A.neverB.everC.nearlyD.already

4A.whichB.thatC.sinceD.once

5A.impossibleB.easyC.possibleD.interesting

6A.SoB.ThoughC.ButD.And

7A.troubleB.helpC.stepD.advice

8A.whenB.ifC.unlessD.until

9A.tookB.gotC.fellD.won

10A.afterB.beforeC.whenD.while

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网