题目内容

【题目】 E. T. the Etra-Terrestrial is the story of a young boy, Elliot. Elliot lives in a suburban(郊区的)community in California, the USA. A他经常很孤独, and does not get along well with his brother. One day, he finds a strange creature in the forest near his house. When he tries to come near to the creature, it runs away. Elliot drops a trail(痕迹;串)of candy from theB___________to his bedroom. The hungry creature is led to his bedroomCas it eats up the candy. Once there, it hides in Elliot's closet(壁橱).

As it turns out, the creature is an alien from a planet far away. The alien's ship has crashed on Earth, andDhe cannot get home. The alien calls himself E. T., for “extra-terrestrial”. E. T. and Elliot become good friends. However, E. T. Ewants to go home, and he also appears to be dying. Then government agents(政府特工)arrive and lock E. T. and the family up in the house. Just as all hope appears to be lost, a spaceship comes to rescue(营救)E. T. Can E. T. get away? Can Elliot get E. T. back to his spaceshipF_____________it leaves? You have to watch the film to find out.

1】将文中画线部分(A)译成英语:___________________________________________

2】在文中(B)和(F)的空白处填入适当的单词:____________________

3】写出文中画线部分(C)和(E)的同义词或近义词:____________________

4】文中画线部分(D)指代的是:__________

5】从文中找出两个描述E. T. 的形容词:____________________

【答案】

1He is often lonely

2forest before

3when would like

4the alien

5strange hungry

【解析】

本文是一篇记叙文。主要讲述了《外星人》的故事。一个内向的男孩偶然遇到了一个外星人E.T.,在交往中成为朋友,后来E.T.被特工追赶,外星人前来营救的故事。至于结果,并没有说明,因为这是一部电影,要激起读者的好奇心,去影院看个究竟。

1根据汉语意思孤独的是形容词,翻译成lonely。上下文都用的是一般现在时,所以此处要用is,经常often。故答案为He is often lonely

2①根据第一段第四句中“he finds a strange creature in the forest near his house”可知小男孩是在森林里发现了这个外星人,所以是从森林里把他引到家里;②根据第二段倒数第四句中“a spaceship comes to rescue E.T.”可知有飞船来接他,所以是能否在飞船离开之前小男孩把外星人带回到飞船。

故答案为forestbefore

3①小男孩Eliot为了抓住这个奇怪的生物把糖从森林一直撒到家里的卧室,所以此处表示当这个饥饿的外星人把糖吃光了的时候,“当……时候”用when;②want是“想要”的意思,它的同义短语为would like。故答案为whenwould like

4根据上半句“The alien's ship has crashed on Earth”可知此处he是指the alien。故答案为the alien

5根据文中“a strange creature”“The hungry creature”可知E.T.是奇怪和饥饿的。故答案为strangehungry

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There was once a poor woman with only one son. One day, she asked her son if there was anything he wanted. The boy said he wanted a drum. The mother left for the market, feeling very sad, because she did not have enough money to buy a drum.

On the way home, she found a piece of wood and gave it to her son to play with. Later that day, the boy went outside to play. Along the road, he saw an old woman crying. The old woman was trying to start a fire to cook some food, but she didn't have any wood. Hearing this, the boy gave her his piece of wood. The old woman gave him a piece of the bread she had made.

Then, further down the road, the boy met a pot maker's wife and her crying child. The boy asked her what was wrong. The woman said she had no food for her hungry child. The boy gave the woman the piece of bread, and she gave him a pot. The boy walked on.

Before long, he saw a husband and wife arguing. He asked them why they were arguing. They said, “We have broken our pot and have nothing to clean our clothes in.” The boy gave his pot to them, and they gave the boy a new coat.

Next, the boy saw a man who had no shirt. The man said he had been robbed(抢劫) on his way home. The robbers had taken this money, and his shirt. The boy gave the man his new coat. The man was so happy that he gave the boy his horse.

Finally, on his way home, the boy met a huge group of people going to a wedding. There were musicians, the bridegroom(新郎)and his family. Everyone looked sad. The bridegroom's father said, “We are waiting for a horse. If it doesn't come soon, we will be late for the wedding.” The boy gave them his new horse. The group asked the boy what they could give him, and he replied, “A drum.” So, the musicians gave him their drum. The boy ran home to tell his mother how he had at last gotten the drum he had wanted.

1The old woman was crying because___________.

A.she couldn't find her daughterB.she had no money to buy food

C.she had no wood to make a fireD.she couldn't find her way back

2Why did the pot maker's wife give her pot to the boy?

A.Because the pot was useless.B.Because the boy helped her.

C.Because the pot made her child cry.D.Because she didn't like it.

3How many times did the boy give a hand to other people?

A.Three times.B.Four times.C.Five times.D.Six times.

4We know that the boy_______ from the story.

A.got a drum for his kind heartB.helped the bridegroom get a new coat

C.got a piece of bread from his motherD.got some money from the robber

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,从每小题所给的ABC三个选项中选出最佳选项。

Once, there were two fishermen who lived in a village. They knew_________to fish very well. They went to a lake to fish. One of them preferred fishing alone to_________attention to others, while_________was an outgoing person who loved to make friends. The outgoing fisherman saw that some tourists at the lake were not catching any fish.

“I will teach you how to fish,” he said to them. “If you_________10 fish, give me one. If you don't get 10, you needn't give me anything.”Both sides hit it off and_________

After he finished teaching one group of people, he went to another group of people,and also taught them some fishing _________. He still asked that, for every 10 fish caught ,they should give him_________ back.

At the end of the day, the fisherman who kindly helped others received a(n)_________basket of fish, and also got to know a large group of new friends. At the same time, as a teacher, he was_________

On the other hand, the other fisherman didn't have much fun. When the other fisherman circled around his camp, he became even more lonely. After fishing for a whole day________________, he looked into the fish basket, and found he had far fewer fish than his friend.

1A.whatB.howC.why

2A.drawB.drawingC.paying

3A.oneB.otherC.the other

4A.catchB.takeC.bring

5A.agreedB.wantedC.expected

6A.powerB.skillsC. empty

7A.itB.someC. one

8A.fillB.fullC. happy

9A.expectedB.excitedC. respected

10A.aloneB.freelyC.happy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网