题目内容
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
D
Some people think that they have an answer to the problems of automobile crowding and pollution in large cities. Their answer is the bicycle, or bike.
In a great many cities, hundreds of people ride bicycles to work every day. In New York City, some bike riders have even formed a group called “Bike for a Better City”. They claim that if more people rode bicycles to work there would be fewer automobiles in the downtown section of the city and therefore less dirty air from car engines.
For several years this group has been trying to get city government to help bicycle riders. For example, they want the city to paint special lanes—for bicycles only—on some of the main streets, because when bicycle riders must use the same lanes as cars, there may be accidents. “Bike for a Better City” feels that if there were special lanes, more people would use bikes.
But no bicycle lanes have been painted yet. Not everyone thinks it is a good idea. Taxi drivers don't like the idea—they say it will slow traffic. Some store owners on the main streets don't like the idea—they say that if there is less traffic, they will have less business. And most people live too far from downtown to travel by bike.
The city government has not yet decided what to do. It wants to keep everyone happy. On weekends, Central Park—the largest open place in New York—is closed to cars, and the roads may be used by bicycles only. But “Bike for a Better City” says that this is not enough and keeps fighting to get bicycle lanes downtown. Until that happens, the safest place to bicycle may be in the park.
(1)The underlined word “automobiles” in the second paragraph means ______.
A.cars
B.trains
C.planes
D.ships
(2)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Special lanes are needed on every street.
B.“Bike for a Better City” members ride bicycles to work.
C.The Central Park is closed to cars on weekdays.
D.Accidents won't happen if cars and bikes are on different lanes.
(3)No bicycle lanes have been painted yet because ______.
A.the city government can't help to paint the lanes
B.the main streets are not wide enough
C.the idea isn't accepted by all
D.there's no need for most people to travel by bike
(4)This passage is mainly about ______.
A.city problems and “Bike for a Better City”
B.“Bike for a Better City” and the city government
C.the government's idea on traffic and city pollution
D.a suggestion on the city problems of traffic and pollution
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)D
【解析】短文大意:该文主要是关于城市交通和环境污染问题的一个建议。一些人认为骑自行车。上班将会有更少的汽车在市中心地区,因此来自汽车引擎的污浊空气将会更少。
(1)A 词义猜测题。根据therefore less dirty air from car engines.(因此来自汽车引擎的污浊空气将更少)可推知automobiles指的是cars,所以选A。
(2)B 细节理解题。根据第二段中In a great many cities, hundreds of people ride bicycles to work every day. In New York City, some bike riders have even formed a group called “Bike for a Better City”.可知“Bike for a Better City”的成员是骑自行车上班的,所以选B。
(3)C 细节理解题。根据第四段中But no bicycle lanes have been painted yet. Not everyone thinks it is a good idea.可知还没有画出自行车道。这是因为不是每个人都认为这是个好主意。所以选C。
(4)D 主旨大意题。根据第一段的描述可知该文主要是关于城市交通和环境污染问题的一个建议,所以选D。
【题目】
DATE OF ACCIDENT December 14, 2014 | REPORTER Officer Knerr | ACCIDENT NUMMBER 2014-10504 | |
NATURE(性质) OF ACCIDENT CAR ACCIDENT [ √ ] NATURAL DISASTER [ ] CRIME [ ] OTHER [ ] | |||
Details Of Accident On December 14, 2014, the West Goshen Township Police Department received a report of a car accident near Street 322. When the police arrived at the scene(现场), they saw a car off the road and in the woods. And it was on fire. The driver and the passengers in the car all died. The driver was identified(鉴别) as Ryan Dunn. The information of passengers is not clear yet. Mr. Dunn was driving a 2010 Porsche 911 GT3. The investigation(调查) said that speed(超速行驶) might be the main cause of the accident. | |||
【1】Who gave the report?
A.A police officer.B.A student.C.A news reporter.D.A driver.
【2】When did the event happen?
A.On February 24th, 2014.B.On May 4th, 2014.
C.On October 5th, 2014.D.On December 14th, 2014.
【3】Where did the police find the car?
A.In Street 322.B.In the sea.C.In the river.D.In the woods.
【4】What did the police see when they arrived at the scene?
A.Some passengers were alive.B.The car was on fire.
C.The driver was running away.D.People were saving the passengers.
【5】We can't know ________ from the report.
A.the name of the driverB.the type(类型) of the car
C.the number of the passengersD.the nature of the accident
【题目】A. Choose the best answer (根据以下内容,选择最恰当的答案)
Welcome to the SPORTS FANS 〇Are you looking for up-to—date scores? 〇 Do you want more information about your favorite players? 〇 Would you like to connect with keen fans just like you? You’ve come to the right place! The SPORT FANS is the only sports website you’ll ever need. | |
The SPORTS FANS has more features than any other website, including; | You are just ONE CLICK away! Best of all, you can use the SPORTS FANS FREE! No, thanks, not right now. Yes, join right now! 〇New members get free use for the first 90 days. |
live scores from baseball, football, basketball, soccer, hockey, tennis, cricket, bowling, volleyball, table tennis, and other sports around the world. | |
pre-game predictions and post-game analysis(分析) by experts that can help you improve your game. | |
message boards where you can exchange information with players and other fans. personal home pages(主页) that allow you to find out your favorite teams and players. | |
【1】We can find this material from ________.
A.a websiteB.a newspaperC.a magazineD.an advertisement board
【2】The person who wants to _________ may NOT need the “SPORTS FANS”.
A.connect with fans of famous football players.
B.know more information about his favourite tennis players
C.look for the latest scores of sports
D.buy his friend a basketball
【3】You can find out your favorite teams and players through_________.
A.message boardsB.personal home pages
C.pre-game predictionsD.post-game analysis
【4】The information after the asterisk(星号)at the bottom right comer explains________.
A.that the service is free only for 90 daysB.how to pay for the service
C.that new members have to pay at the very beginningD.how to get a free one-year membership
【5】The main purpose of the reading material above is ________
A.to introduce great players and teamsB.to encourage users to write about sports
C.to teach users how to be better playersD.to invite people to join the SPORTS FANS
【题目】A)阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。
Nowadays, many people in China and Japan are racing against time. They put a lot of value in “being on time”. However, in some countries of the world, people have different opinions on “being on time”.
Germany
Thanks to its industrial past, in Germany you are expected to arrive at least ten minutes earlier for any planned meeting. In Germany, being on time is risky enough because your hosts will probably already be there waiting, wondering how on earth you could be so stupid. What will you do if anything unexpected happens, like heavy traffic or a sudden rain? So remember to arrive early in Germany.
Saudi Arabia
Some countries care little about time and Saudi Arabia is one of them. It’s because of their long history of desert living where time is not the first thing to think about. It could be that it’s too hot to do anything on time. So don’t expect them to be on time. Moreover, looking at your watch during an event is even considered as bad manners. So don’t get angry with them, either.
Ghana
Most meeting times can be changed, even if an exact time is given. Ghanaians are very easygoing. They think that if everyone is late, then no one is late. After all, what can’t be done today can get done tomorrow. If you find it difficult to deal with, prepare to be unhappy.
Russia
Patience is considered a very important quality in Russian culture but being on time is not. When doing business in Russia, do be on time. Otherwise, it will be considered disrespectful. But Russians won’t hold themselves to the same standard. So, again, patience can be key.
How differently people 【1】 “being on time” in different countries | |
【2】 | Different opinions on “being on time” |
China and Japan | ● Both Chinese and Japanese think it valuable to be on time. |
Germany | ● 【3】expect you to arrive early for any planned meeting because of the influence of their industrial past. ● You are thought to be【4】unless you arrive at least ten minutes earlier. |
Saudi Arabia | ● Time is not the【5】thing for people living in the desert to consider. ● Looking at your watch during an event is considered to be 【6】. |
Ghana | ● Ghanaians think that if everyone is late, then 【7】is late. ● Most meeting times can be changed. You might be unhappy if you can’t【8】it. |
Russia | ●Be patient in Russia because it’s a very important quality in its 【9】. ●While doing business in Russia, you should be on time, though Russians are not strict with【10】in it. |