题目内容
【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。C
Johnson is a 10-year-old girl from New York City. She likes staying up late to watch movies on her iPad. Sometimes because she does not have enough sleep, she feels tired at school next morning.
Just like Johnson, many students feel tired at school in the morning. The kids aged between 6 and 13 need nine to eleven hours of sleep each night, but most of them get less than that.
What takes the kids' sleep time away? Smart phones and tables (智能手机和平板电脑)! A scientist said, "The kids who have these things in their bedroom often get about half an hour less sleep than those who don't."
Scientists think a good night's rest is important to students. "The students who sleep enough can learn much better at school than those who don't," another scientist said.
Johnson's mother said her family decided to make some new rules for her daughter. "we are going to limit(限制) Johnson' screen time and ask her to go to bed earlier than before. We hope these rules can help Johnson to sleep well for school," she said.
(1)Why does Johnson sometimes feel tired at school in the morning?
A.Because he does not like studying.
B.Because he has some health problems.
C.Because he often stays up late.
D.Because he gets up too early in the morning.
(2)How long should an 11-year-old student sleep each night?
A.For 6 to 13 hours.
B.For 9 to 11 hours.
C.For 6 to 9 hours.
D.For 11 to 13 hours.
(3)The underlined word "rest" in paragraph 4 means "________".
A.休息
B.活动
C.饮食
D.娱乐
(4)If a student sleeps enough at night, he ___________.
A.will go to school late next morning
B.can get a prize from his parents
C.must have no homework to do
D.can learn well at school
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
【解析】短文讲了约翰逊经常熬夜,所以她觉得在学校很累.详细的介绍了睡眠的重要性.
(1)细节理解题.根据第一段句子she likes staying up late to watch movies on her iPad.Sometimes because she does not have enough sleep,她喜欢在她的iPad上熬夜看电影.有时因为她没有足够的睡眠.可知因为他经常熬夜.故选C.
(2)细节理解题.根据第二段句子The kids aged between 6and 13 need nine to eleven hours of sleep each night.年龄在6岁到13岁之间的孩子每晚需要9到11个小时的睡眠.可知是9到11个小时,故选B.
(3)细节理解题.根据上下文句子Scientists think a good night's rest is important to students."The students who sleep enough can learn much better at school than those who don't.科学家认为对学生来说,好好…是很重要的,"睡眠充足的学生在学校学习比不睡觉的学生学得好得多."可知说的是学生的休息,结合选项,应说可知科学家认为对学生来说,好好休息是很重要的,"所以rest意为休息.故选A.
(4)细节理解题.根据第四段句子Scientists think a good night's rest is important to students."The students who sleep enough can learn much better at school than those who don't.科学家认为对学生来说,好好休息是很重要的"睡眠充足的学生在学校学习比不睡觉的学生学得好得多."可知他在学校可以很好的学习.故选D.
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,每词仅用一次。
mean fresh win information comfortable |
(1)People in big cities live than those in poor villages.
(2)You can get more on the Internet.
(3)I don't like soap operas because I think they are .
(4)We Chinese hope the Nobel Prize again.
(5)The food in this restaurant is of the three
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每空一词,每词限用一次。
two bad you talent comfortable |
(1)Let me get you a mirror so that you can take a look at .
(2)I'm sitting on the sofa and watching TV.
(3)The restaurant is the in town. No one would like to eat there.
(4)—How often do you go to the movies?— a month.
(5)My sister is in art. She wants to be an artist.