题目内容

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。C
Johnson is a 10-year-old girl from New York City. She likes staying up late to watch movies on her iPad. Sometimes because she does not have enough sleep, she feels tired at school next morning.
Just like Johnson, many students feel tired at school in the morning. The kids aged between 6 and 13 need nine to eleven hours of sleep each night, but most of them get less than that.
What takes the kids' sleep time away? Smart phones and tables (智能手机和平板电脑)! A scientist said, "The kids who have these things in their bedroom often get about half an hour less sleep than those who don't."
Scientists think a good night's rest is important to students. "The students who sleep enough can learn much better at school than those who don't," another scientist said.
Johnson's mother said her family decided to make some new rules for her daughter. "we are going to limit(限制) Johnson' screen time and ask her to go to bed earlier than before. We hope these rules can help Johnson to sleep well for school," she said.
(1)Why does Johnson sometimes feel tired at school in the morning?
A.Because he does not like studying.
B.Because he has some health problems.
C.Because he often stays up late.
D.Because he gets up too early in the morning.
(2)How long should an 11-year-old student sleep each night?
A.For 6 to 13 hours.
B.For 9 to 11 hours.
C.For 6 to 9 hours.
D.For 11 to 13 hours.
(3)The underlined word "rest" in paragraph 4 means "________".
A.休息
B.活动
C.饮食
D.娱乐
(4)If a student sleeps enough at night, he ___________.
A.will go to school late next morning
B.can get a prize from his parents
C.must have no homework to do
D.can learn well at school

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
【解析】短文讲了约翰逊经常熬夜,所以她觉得在学校很累.详细的介绍了睡眠的重要性.
(1)细节理解题.根据第一段句子she likes staying up late to watch movies on her iPad.Sometimes because she does not have enough sleep,她喜欢在她的iPad上熬夜看电影.有时因为她没有足够的睡眠.可知因为他经常熬夜.故选C.
(2)细节理解题.根据第二段句子The kids aged between 6and 13 need nine to eleven hours of sleep each night.年龄在6岁到13岁之间的孩子每晚需要9到11个小时的睡眠.可知是9到11个小时,故选B.
(3)细节理解题.根据上下文句子Scientists think a good night's rest is important to students."The students who sleep enough can learn much better at school than those who don't.科学家认为对学生来说,好好…是很重要的,"睡眠充足的学生在学校学习比不睡觉的学生学得好得多."可知说的是学生的休息,结合选项,应说可知科学家认为对学生来说,好好休息是很重要的,"所以rest意为休息.故选A.
(4)细节理解题.根据第四段句子Scientists think a good night's rest is important to students."The students who sleep enough can learn much better at school than those who don't.科学家认为对学生来说,好好休息是很重要的"睡眠充足的学生在学校学习比不睡觉的学生学得好得多."可知他在学校可以很好的学习.故选D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中,选出一个最佳选项。D
What do you know about penguins(企鹅)? They live in a very cold place. They have a white-and-black body. They are good at swimming but they can't fly.
That is what most people know about penguins. But do you know that there is a special kind of penguin in the world? These penguins don't live in a cold place. Their bodies are not white-and-black, either.
This kind of penguin is called blue penguins. They live in Australia and New Zealand. The two countries are in the south of the earth(地球), and they are warm all year around. As you can see from the name, blue penguins have a blue-and-white body. Their heads are blue, too.
Blue penguins are the smallest kind of penguin in the world. They are just about 43cm tall and weigh(重) about 1kg. They live near the sea and catch(抓住) small fish in the sea for food.
Blue penguins are very cute. More than 500 thousand visitors go to Australia to see these lovely blue penguins every year.
(1)Blue penguins have ________.
A.black head
B.A blue-and-white body
C.A white head
D.A black-and-white body
(2)Any other kind of penguin is _________ than blue penguins.
A.cuter
B.smarter
C.bigger
D.smaller
(3)Where do blue penguins live?
A.In lakes.
B.In mountains.
C.Near lakes.
D.Near mountains.
(4)Which of the following is TRUE?
A.Blue penguins find something to eat in sand.
B.Blue penguins can fly sometimes.
C.All penguins live in cold places.
D.People can see blue penguins in Australia.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网