题目内容

【题目】Is it possible for a shy person to change? The answer yes, but it takes time. Take Susan for example. She used to be very shy in the primary school. When she talked to teachers and strangers, she would feel afraid. In fact, she was so afraid that she would not look people in the eye. And once she even cried when she was asked a question in class.

Things began to change when Susan decided to solve this problem. She knew she had to do several things. First, she needed to tell herself that she was a wonderful girl. Second, she had to smile more often. When she was invited to a party, for example, she would simply smile if she didn’t know how to talk to other people. She tried really hard for a long time. In the end, her smiling made her very popular, and she felt much better about herself.

So it is possible for shy people to become not so shy if they really try very hard.

Judge the following sentences true(T) or false(F) according to the passage

1It is not possible for shy people to change.

2Once Susan even cried when she talked to a stranger.

3Susan’s smile make her very popular.

4If you don’t want to become so shy, you have to try hard.

5The writer gave three pieces of advice for a shy person to change.

【答案】

1F

2F

3T

4T

5F

【解析】

短文大意:害羞的人也可以改变自己。苏珊曾经是一个害羞的女孩,经过自己的努力,设法使自己改变,首先,她需要告诉自己她是一个很棒的女孩。其次,她经常微笑。她的微笑使她很受欢迎,她对自己感觉好多了,也不再害羞了。

1句意:害羞的人是不可能改变的。根据短文开头的句子“Is it possible for a shy person to change? The answer yes, but it takes time.”可知,害羞的人是有可能改变的,与原文不符,答案为F。

2句意:有一次,当苏珊和陌生人说话时,她甚至哭了。根据第一段中的句子“And once she even cried when she was asked a question in class.有一次,当她在课堂上被问到问题时,她甚至哭了起来。,与原文不符,答案为F。

3句意:苏珊的微笑使她很受欢迎。根据第二段最后的句子“In the end, her smiling made her very popular, and she felt much better about herself.”可知,苏珊的微笑使她很受欢迎。与原文相符,答案为T。

4句意:如果你不想变得如此害羞,你就必须努力。根据短文最后的句子“So it is possible for shy people to become not so shy if they really try very hard.所以害羞的人,如果他们真的很努力,就不会害羞。与原文相符,答案为T。

5句意:作者对害羞的人提出了三条建议。根据第二段中的句子“First, she needed to tell herself that she was a wonderful girl. Second, she had to smile more often.”可知,作者对害羞的人提出了两条建议。与原文不符,答案为F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】匹配阅读

66. Double Ninth Day is two days away. Peter is thinking about buying his grandmother a gift. But he only has $50. His grandma’s eyesight is so poor that she sometimes can’t see the clock clearly.

67. Father’s Day is several days away. Ann is thinking about a gift for her father. Her father is a sports lover. He enjoys riding bikes to the countryside on weekends. He’d like to have a better bike.

68. Frank’s grandparents live in an area which is very cold in winter, but they have no heating system in the room. Frank wants to send them a gift that can meet their need. Price isn’ta problem.

69.Tony’s aunt is a writer. She is a supporter of environmental protection. He decides to get her a present when he visits her on the coming weekend. But he can only afford things that cost less than $50.

70. Tom’s mother hurt her foot while playing badminton 2 days ago. Now it still hurts from time to time. He is looking for something for her sports pain.

A. Price:$20.88

Sometimes we get hurt while playing sports, like having a broken knee, a bad neck or a sore arm. No matter where the ache or pain is, put our spray(喷雾) on the hurting place, you’ll get better at once.

B. Price:$280

This 7-speed bike is designed to provide comfort for the riders. It’s light and easy to operate. It’s especially a good choice for a long distance ride.

C. Price:$45.95

The handsome talking watch has a clear voice that tells you the time when you push a button. The next time you forget your glasses, your watch will still be able to tell you what time it is.

D. Price:$49.95

Perhaps one of the worst things on a wet day is the fact that you might fall. Now you can walk easily and naturally with our shoes. Our shoes give you confidence when you walk.

E. Price:$25.95

This desk lamp saves electricity. It provides lighting that’s perfect for many indoor activities, such as writing, reading, studying, and much more.

F. Price:$65.98

If you like to be warm in your bed, here’s an electric blanket for you. It keeps you warm, holding a proper temperature all night long. It is easy to operate and wash!

G. Price: $15

Do you want to look cool and different? Come and have a look at our T-shirts. We have many different colors with very lovely pictures printed on the front. You will surely stand out when you put on one.

1__________

2__________

3__________

4__________

5__________

【题目】When you were young, who rode you around on the back of his bike? Who played football and flew kites with you in the park? Who helped you __ your first difficult math problem? Who taught you the difference between ____? Your dad. Now it is your turn to do something for him. This Sunday, June18, is ____Day. So why not do something ____to thank your dad?

The idea of Father’s Day came from a(n)____lady called Sonora Smart Dodd in 1909. She wanted a special day to honor(纪念)her father. He raised(抚养)six children by himself____his wife died during the birth of their____child. Dodd thought there needed to be a day to honor great and loving dads. Her father was born____so she chose to hold the first Father’s Day celebration on his birthday in 1910. In 1924, US president Calvin Coolidge____the idea of a national Father’s Day Finally, in 1966, the third Sunday in June was made Father’s Day

There are many ways to____your love and thanks. Send____a greeting card. Usually fathers prefer card that are not too emotional(感性的). So perhaps choose one that will make him____. A small present, such as a photo of your family, ____ make him feel like a king. Send him____: the red rose is the official Father’s Day flower. If he has a____ ,cover his desktop with words like “I love you, Dad.”

1A. with B. to C. for

2A. old and young B. big and small C. right and wrong

3A. Mother’s B. Father’s C. Children’s

4A. easy B. special C. strange

5A. British B. Japanese C. American

6A. when B. until C. after

7A. third B. fourth C. sixth

8A. in May B. on May19 C. on June19

9A. liked B. disliked C. needed

10A. take B. bring C. show

11A. her B. you C. him

12A. cry B. jump C. laugh

13A. should B. can C. must

14A. flowers B. books C. clothes

15A. watch B. computer C. car

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网