题目内容
【题目】
![]()
Nowadays, phone calls and messages help us communicate with others more often. It means that we seldom write letters now. But a TV show. Letters alive, is bringing back this old habit.
Letters Alive invites famous actors and actresses but there are no funny jokes or different competitions. Instead, only one person walks up to a microphone and reads a letter. The letters were written by people from different times in history. For example, in one episode(集), they read a letter written by the famous writer Xiao Hong to her younger brother in 1941. The letter shows that Xiao Hong missed her brother so much and had great hopes for his future.
“Every letter opens another world for us, " said Guan Zhangwen, the director of the TV show. “It seems that we can experience the real lives and feelings of the writers". Since its first episode on December 5, 2016, Letters Alive has been widely praised. Many audiences(观众)say that it has provided a breath of fresh air to today’s TV shows.
Besides Letters Alive, some other cultural TV shows have also attracted(吸引)Chinese audiences. They include the Chinese Poetry Conference, a traditional Chinese poetry competition and Readers, a program that invites people to read poems and articles they like or wrote. It suggests that cultural values and true feelings are becoming our interest.
【1】Letters Alive, a TV show, invites famous people to______.
A. read and share letters B. tell audiences jokes C. enter different competitions
【2】How many TV shows are mentioned in the passage?
A. Two B. Three C. Four
【3】Chinese audiences _____ the TV shows mentioned in the passage
A. highly praise B. don’t mind C. show no interest in
【4】This article is probably taken from the section of_____ in a newspaper
A. Sports News
B. Culture and Entertainment
C. Education and Science
【5】According to the passage, which of the following is RIGHT?
A. Letters Alive is not popular enough to attract audiences
B. Chinese Poetry Conference invites people to read poems and articles
C. We can experience the real lives and feeling of the writers by reading letters.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】文章讲述了一个电视节目——见字如面。
【1】根据Letters Alive invites famous actors and actresses but there are no funny jokes or different competitions. Instead, only one person walks up to a microphone and reads a letter.故选A
【2】根据Letters alive, Chinese Poetry Conference, Readers,可知是三个;故选B
【3】根据December 5, 2016, Letters Alive has been widely praised. Many audiences(观众)say that it has provided a breath of fresh air to today’s TV shows.可知中国观众高度赞扬了这个节目;故选A
【4】根据It suggests that cultural values and true feelings are becoming our interest.可知是报纸的文化和娱乐版块;故选B
【5】根据December 5, 2016, Letters Alive has been widely praised. Many audiences(观众)say that it has provided a breath of fresh air to today’s TV shows.可知A不对;根据They include the Chinese Poetry Conference, a traditional Chinese poetry competition可知B不对;根据“It seems that we can experience the real lives and feelings of the writers".可知C对;故选C
【题目】CBC is a well-known air company which has over twenty planes flying along 12 fixed lines all over the world. Its service is very good but some passengers are still not satisfied with it and that is why in 2007 and 2008 the company received letters of complaints from consumers or passengers. Over a dozen kinds of problems are divided in groups in the following table.
Those about passengers’ things that are carried by the plane are baggage problems. Customers service refers to service work with passengers are not satisfied with. Over sales (超额销售) of seats are about the fact that more seats are sold and as a result the plane is too crowded to be safe. Refund problems appear when passengers fail to receive the money that should be paid back to them because of what they have lost. Fares are problems about the price of tickets.
Consumer Complaints Received By the CBC
Category | 2007 | 2008 |
Flight problems | 20% | 22.1% |
Baggage | 18.3% | 21.8% |
Customer Service | 3.1% | 11.3% |
Over sales of seats | 10.5% | 11.8% |
Refund problem | 10.1% | 8.1% |
Fares | 6.4% | 6.0% |
Reservation & Ticketing | 5.8% | 5.6% |
Tours | 3.3% | 2.3% |
Smoking | 3.2% | 2.9% |
Advertising | 1.2% | 1.01% |
Credit | 1.0% | 0.8% |
Special passengers | 0.9% | 0.9% |
Others | 6.0% | 5.3% |
Total number of complaints | 3001 | 2000 |
【1】The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to _______.
A. the place B. the fixed line C. the complaint D. the service
【2】Which graph shows a white part that is about flight problems and baggage problems in 2007 together?
A.
B.
C.
D. ![]()
【3】How many complaints about credit were received by the CBC in 2008?
A. 18 B. 16 C. 30 D. 31
【4】From the passage we can know that ________.
A. Customers are quite satisfied with CBC
B. Sometimes CBC sells more tickets than its plane’s fixed seats
C. CBC has more than twenty planes which fly to all the capital cities of the world
D. Customers can only buy tickets with ready money.
【5】This passage is a/an _________.
A. advertisement B. newspaper report C. story D. science diary