题目内容
【题目】CBC is a well-known air company which has over twenty planes flying along 12 fixed lines all over the world. Its service is very good but some passengers are still not satisfied with it and that is why in 2007 and 2008 the company received letters of complaints from consumers or passengers. Over a dozen kinds of problems are divided in groups in the following table.
Those about passengers’ things that are carried by the plane are baggage problems. Customers service refers to service work with passengers are not satisfied with. Over sales (超额销售) of seats are about the fact that more seats are sold and as a result the plane is too crowded to be safe. Refund problems appear when passengers fail to receive the money that should be paid back to them because of what they have lost. Fares are problems about the price of tickets.
Consumer Complaints Received By the CBC
Category | 2007 | 2008 |
Flight problems | 20% | 22.1% |
Baggage | 18.3% | 21.8% |
Customer Service | 3.1% | 11.3% |
Over sales of seats | 10.5% | 11.8% |
Refund problem | 10.1% | 8.1% |
Fares | 6.4% | 6.0% |
Reservation & Ticketing | 5.8% | 5.6% |
Tours | 3.3% | 2.3% |
Smoking | 3.2% | 2.9% |
Advertising | 1.2% | 1.01% |
Credit | 1.0% | 0.8% |
Special passengers | 0.9% | 0.9% |
Others | 6.0% | 5.3% |
Total number of complaints | 3001 | 2000 |
【1】The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to _______.
A. the place B. the fixed line C. the complaint D. the service
【2】Which graph shows a white part that is about flight problems and baggage problems in 2007 together?
A.
B.
C.
D. ![]()
【3】How many complaints about credit were received by the CBC in 2008?
A. 18 B. 16 C. 30 D. 31
【4】From the passage we can know that ________.
A. Customers are quite satisfied with CBC
B. Sometimes CBC sells more tickets than its plane’s fixed seats
C. CBC has more than twenty planes which fly to all the capital cities of the world
D. Customers can only buy tickets with ready money.
【5】This passage is a/an _________.
A. advertisement B. newspaper report C. story D. science diary
【答案】
【1】 D
【2】 C
【3】 B
【4】 B
【5】 B
【解析】
这是一篇新闻报道,报道了CBC的服务被投诉,并列出来2007年和2008年多种投诉类型所在比例。
【1】细节理解题,原文中“Its service is very good but some passengers are still not satisfied with it a”它的服务非常好,但是一些顾客仍然对它的服务不满意。这里的it指代的是前句的“Its service”。故选D.
【2】细节理解题,根据表格中信息“Flight problems----20%,Baggage----18.3%”,故选C。
【3】细节理解题,本题问的是2008年关于信用问题的投诉有多少?即用credit在2008投诉中所占比例乘以投诉总数,即可得出答案。0.8%乘以2000=16,故选B.
【4】细节理解题,根据“Over sales (超额销售) of seats are about the fact that more seats are sold and as a result the plane is too crowded to be safe.”可知CBC卖过多的票,故选B.
【5】结合本文的主要内容,阐述CBC的旅客投诉事件,并进行归纳划分。我们就可知道这是一篇报道。A. advertisement广告; B. newspaper report新闻报道;C. story故事;D. science diary科学日记,故选B。