题目内容

【题目】 Recently, a biology teacher in Kansas --- a state in the American Midwest --- made national and even international news. After Christine Pelton discovered that 28 of her 118 students had plagiarized (剽窃,抄袭) parts of a major project, she gave them failing grades. Although this was the school policy, the students’ parents complained. The school board directed Ms. Pelton to change the punishment: 1 Ms. Pelton resigned in protest.

Why did this become such a significant story? 2 Although the incident may soon be forgotten, it raised some important questions: What is plagiarism? How serious is it? The simplest form of plagiarism occurs when someone copies material without giving credit to the source. 3

Some people claim that copying is necessary to do well in school. They have realized that their own words are not as good as someone else’s. 4 In fact, it has been learnt that even some highly respected figures, including Martin Luther King, Jr., have plagiarized.

Although some people find reasons to justify (证明…是正当的) plagiarism, others feel the issue is clear-cut: 5These people believe that students who plagiarize benefit unfairly. They receive a better grade than they deserve.

A. Another common argument is that everyone does it, so it’s not a big deal.

B. Perhaps it is because so many people feel strongly about what is right and wrong.

C. They feel it is morally (道德上) wrong, and consider it stealing--- a theft of ideas rather than money.

D. However, there are also more serious forms, such as when a student pays someone else to write an essay.

E. They told her that 600 points should be taken from the offenders, rather than the entire 1,800 points.

【答案】

1E

2B

3D

4A

5C

【解析】

文章大意:美国中西部堪萨斯州的一位生物教师在全国甚至国际上都登上了新闻,疑问她给作弊的学生不及格的成绩,文章讲述了她这么做的原因以及后续的发展。

1根据上句The school board directed Ms. Pelton to change the punishment: 学校董事会指示佩尔顿女士改变处罚:和下句Ms. Pelton resigned in protest. 佩尔顿女士辞职以示抗议。可知,此空是他们告诉她,应该从违规者身上扣600分,而不是全部1800分。换句话说让这些作弊的孩子及格。应填They told her that 600 points should be taken from the offenders, rather than the entire 1,800 points.故选E

2根据上句Why did this become such a significant story? 为什么这成为一个如此重要的故事?和下句Although the incident may soon be forgotten, it raised some important questions: 尽管这件事很快就会被遗忘,但它提出了一些重要的问题:可知,此空是也许是因为很多人对什么是对什么是错有强烈的感觉,Perhaps it is because so many people feel strongly about what is right and wrong.

3根据上句The simplest form of plagiarism occurs when someone copies material without giving credit to the source. 最简单的剽窃形式发生在有人复制材料时,没有给出来源。可知下面要填更严重的情况:不过,也有更严重的形式,比如学生花钱请别人写论文。此空应填However, there are also more serious forms, such as when a student pays someone else to write an essay.故选D

4根据上句They have realized that their own words are not as good as someone else's. 他们已经意识到,他们自己的话不如别人的好。和下句In fact, it has been learnt that even some highly respected figures, including Martin Luther King, Jr., have plagiarized. 事实上,据了解,甚至包括马丁·路德·金在内的一些备受尊敬的人物也抄袭了。可知,另一个常见的观点是,每个人都这么做,所以没什么大不了的。Another common argument is that everyone does it, so it's not a big deal. 故选A

5根据上句Although some people find reasons to justify (证明…是正当的) plagiarism, others feel the issue is clear-cut: 尽管有些人有理由为剽窃行为辩解,但也有人觉得问题很明显:和下句These people believe that students who plagiarize benefit unfairly. 这些人认为剽窃的学生受益不公平。可知,他们认为剽窃是道德上的错误,认为剽窃是对思想的剽窃,而不是对金钱的剽窃They feel it is morally (道德上) wrong, and consider it stealing-- a theft of ideas rather than money.故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I became a gardener when I was twelve. My early desire of gardening was not because of my love for nature. It was to make my parents rather angry.

At that time. we had a big yard in which a beautiful maple tree stood. But my mother often looked at this work of natural art _____. Those golden leaves seemed like tons of rubbish to her, "Something else to clean up!" Seeing the neighbours busy with gardening, my father even though it a waste of time.

At that age, I always did something ____ to whatever my parents did! If gardening was something they found boring, I would plant a garden!

I planted some lily seeds in the yard. But they ____ to come up. I continued to plant sunflower seeds and roses. To my joy, I found the first rose bloom. One by one, the flowers bloomed their heads off. Finally, I was touched by this land of wonder.

_____, my parents showed no interest in my garden. My father even shouted at me because he found it was troublesome to move around my garden to the driveway. To my mother's displeasure, I put in her vase my real roses which, in her eyes, were simply weeds rather than flowers.

Although they disliked the garden, I kept on planting my garden and continued to enjoy the pleasure of gardening. Plants make such good ____: they breathe, they bloom, they respond to care and love.

It has been many years since I made my garden out of my desire to challenge my parent. Today I become known as Ms. Green Thumbs, teaching gardening and hosting a gardening show, which makes my parents feel very ____. And now I could say it is my love for nature that makes me a real gardener.

1A. excitedlyB. politelyC. correctlyD. unhappily

2A. oppositeB. similarC. equalD. super

3A. beganB. failedC. rememberedD. pretended

4A. BesidesB. ThereforeC. HoweverD. Instead

5A. findsB. teachersC. soldiersD. workers

6A. disappointedB. comfortableC. strangeD. proud

【题目】 B

Chinese A-level has overtaken German for the first time, as it becomes the UK’s third most popular language.

This year 3,334 students took Chinese A-level, compared to 3,058 taking German. While entries(参加者) for Chinese have increased by 8.6 percent since last year, while German entries have declined by 16.5 percent.

Derek Richardson, the senior responsible officer at Pearson, said Chinese has changed the situation of the drop in popularity of modern languages.

“In languages we are seeing a drop in entries for the main modern languages; French, German and Spanish, he said. “But what we are also seeing is an increase in entries across some of the other languages that people study. What this means is that Chinese is now more popular than German. So maybe young people are beginning to think about what languages will be useful to them in the future.”

In the 1960s, 70s and even the 80s, Germany was the economic(经济的) powerhouse of Europe. Pupils were strongly encouraged to study German because of the importance of the German economy. Now China has become well known in the last 25 years at the fastest growing economy in the world.

French remains the most popular modern language A-level followed by Spanish, but both have seen a drop in entries compared to last year by right and four percent Russian has also increased in popularity since last year by 3.4 percent, from 1,122 to 1,160.

1How many students might have taken Chinese A-level last year?

A.1,122.B.3,070C.3,334

2What does the underlined word “declined” mean in Chinese?

A.增加B.改变C.下降

3Which of the following is the right order of students’ choosing languages A-level?

A.French Spanish Chinese German Russian

B.Chinese French Spanish German Russian

C.Chinese German French Russian Spanish

4What’s the main idea of the passage?

A.Modern languages have lost popularity with young people.

B.The UK has offered more subjects to foreign students.

C.Chinese has become more and more popular in the UK.

5In which part of the newspaper can we find this passage?

A.EducationB.CultureC.Science

【题目】阅读下面短文,按要求完成后面各题。

There were three big fish in the lake. One of them, Demo, was wise; another one, Jimmy, was half-wise; Martin, the third one, was stupid.

Some fishermen came to the bank of the lake with their nets(渔网). The three fish saw them.

Demo decided at once to leave, to make the long and difficult trip to the ocean. He thought, “I won’t discuss with these two about this. [4]They love this place so much that they call it home and will stay on. How silly they are! Their ignorance(愚昧) will cost them their lives.”

Seeing the wise fish had left, Jimmy thought, “My guide has gone and now I’ve lost my chance to escape(逃离).” He felt sorry for it and then thought, “What can I do to save myself from these men and their nets? Perhaps I should pretend(假装) to be already dead.” So he did that. He went up and down with the water, helpless.

“Look at this! [5]最好的也是最大的鱼是死的。” One of the men lifted him by the tail, and threw him up on the ground. He rolled(滚动) over and over and moved secretly toward the water, and then, back in.

Now can you guess what the end of the third stupid fish is?

根据短文内容, 用简要答语回答第71-73小题。

1Who is the wise fish according to the passage?

_________________________________________________________________

2How did Jimmy feel after he knew Demo had escaped from the lake?

__________________________________________________________________

3According to the passage, was Jimmy dead in the end, wasn’t it?

________________________________________________________________

将短文中两个划线的句子进行中英互译。

4________________________________________________________________

5________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网