题目内容

【题目】阅读下面短文,按要求完成后面各题。

There were three big fish in the lake. One of them, Demo, was wise; another one, Jimmy, was half-wise; Martin, the third one, was stupid.

Some fishermen came to the bank of the lake with their nets(渔网). The three fish saw them.

Demo decided at once to leave, to make the long and difficult trip to the ocean. He thought, “I won’t discuss with these two about this. [4]They love this place so much that they call it home and will stay on. How silly they are! Their ignorance(愚昧) will cost them their lives.”

Seeing the wise fish had left, Jimmy thought, “My guide has gone and now I’ve lost my chance to escape(逃离).” He felt sorry for it and then thought, “What can I do to save myself from these men and their nets? Perhaps I should pretend(假装) to be already dead.” So he did that. He went up and down with the water, helpless.

“Look at this! [5]最好的也是最大的鱼是死的。” One of the men lifted him by the tail, and threw him up on the ground. He rolled(滚动) over and over and moved secretly toward the water, and then, back in.

Now can you guess what the end of the third stupid fish is?

根据短文内容, 用简要答语回答第71-73小题。

1Who is the wise fish according to the passage?

_________________________________________________________________

2How did Jimmy feel after he knew Demo had escaped from the lake?

__________________________________________________________________

3According to the passage, was Jimmy dead in the end, wasn’t it?

________________________________________________________________

将短文中两个划线的句子进行中英互译。

4________________________________________________________________

5________________________________________________________________

【答案】

1Demo.

2He felt sorry for it.

3No, it wasn’t.

4他们非常喜欢这个地方,以至于称之为家,并且会留在这里。

5The best and biggest fish is dead.

【解析】

文章大意:这是一则寓言故事,通过进述湖里的三只鱼在渔民来捕鱼时的不同反应,告诉人们对待不同的情况要能够随机应变。

1细节理解题。根据第1段中“One of them, Demo, was wise”可知Demo是聪明的鱼。故答案为:Demo.

2细节理解题。根据第4段中“Seeing the wise fish had left, … He felt sorry for it”可知JimmyDemo的逃离感到遗憾。故答案为:He felt sorry for it.

3细节理解题。根据倒数第2段中“He rolled over and over and moved secretly toward the water, and then, back in.”可知Jimmy最后并没有死,而是重回湖里了;反意疑问句要根据实际情况进行回答。故答案为:No, it wasn’t.

4英译汉。“They love this place”译为“他们喜欢这个地方”;“much”译为“非常”;“so that”译为“如此……以至于”;“they call it home”译为“他们称之为家”;“will stay on”译为“会留在这里”。最后要根据汉语习惯翻译句子。故答案为:他们非常喜欢这个地方,以至于称之为家,并且会留在这里。

5汉译英。“最好的也是最大的鱼”译为“the best and biggest fish”;这里说的鱼是Jimmy,“是”译为“is”;“死的”译为“dead”。故答案为:The best and biggest fish is dead.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Kindness goes a long way

When I was in college, a white cat liked to show up on our campus now and then. It was clear that he was a stray (流浪的) cat because he looked thin . Students would play with him after class and feed him all kinds of food. The school didn’t say anything about the cat for a long time.

But one day, we were told that one of our fellow students had an infectious (传染性的) disease and that the cat was possibly the source(来源). After that, we were not allowed to touch any stray animals on campus. The school started to make efforts to keep animals off campus as well.

Since we were not allowed to feed the white cat, it was hard for him to find food on the street. He became all skin and bones. Though the rest of us couldn’t take care of the cat, a security guard at our school decided to take on the responsibility of caring for him. He took the cat to a vet for a health check. He also ________ and ________, as well as a small bed for him to sleep in. He made sure the cat was healthy and comfortable.

It might seem like a small effort to some people. But this man risked his job – his only source of income just to feed a tiny cat who no one else cared for. It was a very heartwarming thing to see.

1Did the white stray cat like to show up on the writer’s campus?

______________________________________________________.

2Why were the students not allowed to touch any stray animals?

______________________________________________________.

3How did the white cat look since it was hard for him to find food?

______________________________________________________.

4Who decided to take care of the stray cat later?

______________________________________________________.

5What does the writer think of the security guard?

______________________________________________________.

6Fill in the two blanks with no more than 6 words for each. (完成文中两个空格,每空格最多不超过6个词)

______________________________________________________.

【题目】 When Jason’s parents saw him for the first time, they were very _______. This lovely little baby with shining blue eyes and curly hair was born _______. Jason’s arms are just half without hands and his legs aren’t fully grown either. But soon the young couple accepted this fact. They even forgot to think of him as disabled.

At the age of six, Jason told his mother he wanted to get down from the prosthetics (假肢) and play with other kids. This was the _______ time Jason had worn them. He now has an electric wheelchair(轮椅), but he _______ uses it at home or when it is easy for him to move using only his body.

Jason learned handwriting and coloring at school, holding the pen between the ends of his arms. He also learned to eat with forks at home. When he was ten, he fell in love with football. He never had a pair of shoes in his life _______ the shape of his feet. He only wore socks on the football _______ He never won a match, but he _______ to give up. His strong arms and body, as well as some fantastic ways made him a _______ player on the school team. He went to a famous university after high school.

Now Jason still faces many _______ in life, but he will make you believe that you can do what he has done.

“Never ________ difficulties”. Jason often encourages others in his speeches.

1A.excitedB.shockedC.interested

2A.disabledB.healthyC.cute

3A.firstB.secondC.last

4A.alwaysB.usuallyC.never

5A.because ofB.thanks toC.used to

6A.fieldB.playgroundC.gym

7A.affordedB.refusedC.continued

8A.embarrassedB.disappointedC.respected

9A.happinessB.difficultiesC.lessons

10A.be surprised atB.be excited aboutC.be afraid of

【题目】 Recently, a biology teacher in Kansas --- a state in the American Midwest --- made national and even international news. After Christine Pelton discovered that 28 of her 118 students had plagiarized (剽窃,抄袭) parts of a major project, she gave them failing grades. Although this was the school policy, the students’ parents complained. The school board directed Ms. Pelton to change the punishment: 1 Ms. Pelton resigned in protest.

Why did this become such a significant story? 2 Although the incident may soon be forgotten, it raised some important questions: What is plagiarism? How serious is it? The simplest form of plagiarism occurs when someone copies material without giving credit to the source. 3

Some people claim that copying is necessary to do well in school. They have realized that their own words are not as good as someone else’s. 4 In fact, it has been learnt that even some highly respected figures, including Martin Luther King, Jr., have plagiarized.

Although some people find reasons to justify (证明…是正当的) plagiarism, others feel the issue is clear-cut: 5These people believe that students who plagiarize benefit unfairly. They receive a better grade than they deserve.

A. Another common argument is that everyone does it, so it’s not a big deal.

B. Perhaps it is because so many people feel strongly about what is right and wrong.

C. They feel it is morally (道德上) wrong, and consider it stealing--- a theft of ideas rather than money.

D. However, there are also more serious forms, such as when a student pays someone else to write an essay.

E. They told her that 600 points should be taken from the offenders, rather than the entire 1,800 points.

【题目】 The network technology in your mobile phone is the result of years of development in wireless communications. It is called 2G, 3G, 4G and now 5G. 5G networks have been treated as the next big thing for wireless users. They allow people to get __, with videos that will start to play immediately and information downloads that will take only seconds, instead of minutes.

But no true 5G phones are able to be used now. Motorola has produced publicly the first 5G smartphone, the Moto Z3. But the problem is that it won't work with 5G until such services are built. Users will need an adapter to bring in 5G signals. There's completely no need for users to worry about the safety of 5G signals. But when to use 5G directly is the point.

Where will we probably see 5G first? The answer is in our living rooms. The speeds, about 20 times faster than the standard home Internet connection, are very likely to do wonders in our living rooms. Cord-cutting has become popular and common. Many users are tired of spending $100 or more monthly in booking cable (有线的)TV. They don't choose cable TV any more and begin to use streaming (在线播放) services connected to their broadband (宽带)service instead. The U.S. communications company Verizon has developed home broadband for its 5G tests and has decided to work together with Apple TV. Another U.S. top communications company, AT&T, now is the No. 1 broadband provider in the United States, tested 5G in nine markets in late 2018.

Besides faster access, connectivity might get a little cheaper in the future for users as long as a complete 5G network is set up. However, the cost of programs and apps will go up. Meanwhile, users are in great need of ordering more monthly services. Comparatively speaking, users are likely to pay more for 5G services.

So for now, it's all about the home. How will 5G develop next? What will 5G bring to us? Let's wait and see.

1Which of the following is the best to fill in the blank in Paragraph 1?

A.cheaper pricesB.more informationC.smaller shapesD.faster services

2The reason why 5G phones are NOT able to be used now is that _____.

A.teach companies are not able to set 5G phones

B.5G networks haven't been built to offer services

C.the speed of 5G networks is too fast for the regular phone

D.the signals used by 5G phones are not safe enough to bring

3According to the passage, which of the following is TRUE?

A.Booking cable TV is still popular among users.

B.5G is possible to be used to office working first.

C.5G will help us save money because of its cheaper costs.

D.Some communications companies are working on 5G tests.

4What is this passage mainly about?

A.The influence of 5G.B.The smartphones armed with 5G.

C.The development of 5G.D.The differences between 4G and 5G.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网