题目内容

【题目】 I became a gardener when I was twelve. My early desire of gardening was not because of my love for nature. It was to make my parents rather angry.

At that time. we had a big yard in which a beautiful maple tree stood. But my mother often looked at this work of natural art _____. Those golden leaves seemed like tons of rubbish to her, "Something else to clean up!" Seeing the neighbours busy with gardening, my father even though it a waste of time.

At that age, I always did something ____ to whatever my parents did! If gardening was something they found boring, I would plant a garden!

I planted some lily seeds in the yard. But they ____ to come up. I continued to plant sunflower seeds and roses. To my joy, I found the first rose bloom. One by one, the flowers bloomed their heads off. Finally, I was touched by this land of wonder.

_____, my parents showed no interest in my garden. My father even shouted at me because he found it was troublesome to move around my garden to the driveway. To my mother's displeasure, I put in her vase my real roses which, in her eyes, were simply weeds rather than flowers.

Although they disliked the garden, I kept on planting my garden and continued to enjoy the pleasure of gardening. Plants make such good ____: they breathe, they bloom, they respond to care and love.

It has been many years since I made my garden out of my desire to challenge my parent. Today I become known as Ms. Green Thumbs, teaching gardening and hosting a gardening show, which makes my parents feel very ____. And now I could say it is my love for nature that makes me a real gardener.

1A. excitedlyB. politelyC. correctlyD. unhappily

2A. oppositeB. similarC. equalD. super

3A. beganB. failedC. rememberedD. pretended

4A. BesidesB. ThereforeC. HoweverD. Instead

5A. findsB. teachersC. soldiersD. workers

6A. disappointedB. comfortableC. strangeD. proud

【答案】

1D

2A

3B

4C

5A

6D

【解析】

文章大意:作者小时候出于反叛心理,在院子里种花,结果最终喜欢了园艺,后来作者在这方面做出了成绩,成为一名真正的园艺师,使当初持反对意见的父母为之倍感自豪。

1句意:但我母亲经常不高兴地看着这件自然艺术作品。A.激动地;B.礼貌地;C.正确地;D.不愉快地。根据句意可知,根据句首but可知,此空应填unhappily。故选D

2句意:在那个年龄,我总是做一些与我父母做的相反的事情!A.对立面的;B.相似的;C.等的;D.超级的。根据句意可知,此空是对立的意思,此空故填opposite,故选A

3句意:我在院子里种了些百合种子。但他们没能上来。A.开始;B.失败;C.记得;D.假装。根据句意可知,此空是失败的意思,此空故填failed,故选B

4句意:然而,我的父母对我的花园不感兴趣。A.除了;B.所以;C.但是;D.相反。根据句意可知,此空是表示转折,然而; 可是的意思,此空故填However,故选C

5句意:植物能做出如此好的发现:它们呼吸,开花,它们对关心和爱做出反应。A.找到;B.教师;C.士兵;D.工人。根据句意可知,此空是发现的意思,此空故填finds故选A

6句意:今天我成了格林大拇指女士,教园艺,主持一个园艺表演,这让我的父母感到非常自豪。根据句意可知,此空应填形容词作表语,此空是自豪的意思,此空故填proud,故选D

完型填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意辨析选项中的单词的意思和用法,并注意空前后的搭配;最后应再读一遍短文,检查答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It is reported that some developed countries have shipped(运往)broken parts of computers to China. Last month Hong Kong officers found 131,000 kilograms of broken computers,TVs and phones sent from Japan.

Things like these are called electronic waste,or ewaste. Dealing with them is not an easy job. Every time an old computer breaks down,it needs to be dealt with safely. What is worse,at present,broken computer parts are usually buried. It may be hundreds of years before they are really gone in the earth.

Many places in China are polluted by ewaste. Guiyu in Guangdong Province is one of them. This town is named as “the ewaste capital of the world”. It has to deal with 1.5 million kilograms of ewaste each year,from which it makes 75 million yuan. But it comes at a cost.

Many of the poisons in ewaste find their way into the environment. An environmental group has found the air,the earth and the rivers in Guiyu badly polluted.

Luckily,the Chinese government wants to change the situation. This year,China passed a new environmental protection law. Computer companies like Lenovo and Dell will be asked to take back their old computers. Hopefully,the problem with ewaste will be solved in the near future.

1The ewaste found in Hong Kong last month was from ________.

A.FranceB.Japan

C.GermanyD.Australia

2The underlined word “buried” probably means “________” in the passage.

A.焚烧B.降解

C.回收D.掩埋

3The town of Guiyu in Guangdong Province ________.

A.is the ecapital of the world

B.has serious ewaste pollution

C.deals with the ewaste safely

D.spends much money on ewaste

4This year,the Chinese government ________.

A.closed some computer companies

B.asked people to hand in old computers

C.made a new environmental protection law

D.tried to change people's life

【题目】 Have you ever heard of spirit bears? They are endangered members of the black bear family. One in ten black bears is actually born with a spirit bear.

Clover, a three-year-old spirit bear, lives at B.C. Wildlife Park near Kamloops, British Columbias, Canada. He lost his parents two years ago and was raised at a wildlife center. When he was set free into the wild, he went into human camps looking for food. Wildlife experts tried to get him used to living on his own, but he continued to look for places where there were people. Finally the experts decided that he could not live in the wild. Since then, a total of $750000 has been collected to create a habitat for Clover.

The habitat covers about three acres(英亩) of land and includes natural forest, two ponds connected by a small river and something else. It will add a platform(站台) and a walkway later this year so that people can see Clover and his habitat more closely. There will also be a center where people can learn more about spirit bears. Besides, a black bear will be moved into the habitat so Clover will not feel lonely.

Spirit bears are also called Kermode bears after Francis Kermode, who first studied them. Kermode discovered that a small number of black bears carry a gene for the white fur. If a baby bear receive one of these genes from each parent, its fur will be a creamy white color.

There are about 1200 bears who carry the gene for white fur, but only about 200 white spirit bears in the world. Kermode bears are found only in British Columbia. They live in the Great Bear Rainforest, an area that covers the mainland and island along the coast of B.C. between Vancouver and Alaska.

1According to the second paragraph, Clover ________

A.lost his parents when he was twoB.could not find any food

C.was not afraid of humans ‘D.grew up in the wild

2What does the underlined word “habitat” mean?

A.习惯B.栖息地C.爱好D.农场

3Which of the following is “TRUE” about Kermode bears?

A.They are smaller than black bear.B.They are mainly found in Britain.

C.They are very unusual.D.There are 1000 white Kermode bears in the world.

4What is the structure of the passage?

A.//②③④//B.①②//③④//C.①②////④⑤D.//②③//④⑤

【题目】 Recently, a biology teacher in Kansas --- a state in the American Midwest --- made national and even international news. After Christine Pelton discovered that 28 of her 118 students had plagiarized (剽窃,抄袭) parts of a major project, she gave them failing grades. Although this was the school policy, the students’ parents complained. The school board directed Ms. Pelton to change the punishment: 1 Ms. Pelton resigned in protest.

Why did this become such a significant story? 2 Although the incident may soon be forgotten, it raised some important questions: What is plagiarism? How serious is it? The simplest form of plagiarism occurs when someone copies material without giving credit to the source. 3

Some people claim that copying is necessary to do well in school. They have realized that their own words are not as good as someone else’s. 4 In fact, it has been learnt that even some highly respected figures, including Martin Luther King, Jr., have plagiarized.

Although some people find reasons to justify (证明…是正当的) plagiarism, others feel the issue is clear-cut: 5These people believe that students who plagiarize benefit unfairly. They receive a better grade than they deserve.

A. Another common argument is that everyone does it, so it’s not a big deal.

B. Perhaps it is because so many people feel strongly about what is right and wrong.

C. They feel it is morally (道德上) wrong, and consider it stealing--- a theft of ideas rather than money.

D. However, there are also more serious forms, such as when a student pays someone else to write an essay.

E. They told her that 600 points should be taken from the offenders, rather than the entire 1,800 points.

【题目】 A child's world is the world of playing. They love being outside in the open air, running after each other, and swinging on playground equipment.

But children at St. James Children's School also add to that fun by watching worms and picking up trash(垃圾) in the schoolyard. Inside, they learn to save water and electricity. They also recycle and reuse useful things. And every spring they get the soil ready to plant flowers and vegetables in the school’s garden.

Rebecca Boker teaches the children the importance of taking care of the Earth. "If children learn it early on, it will become part of their daily lives. It should be something that everyone does." said Boker “Every day at St. James is Earth Day. Most books in the classrooms and the library contain materials that encourage children to do something to protect the environment and the Earth.”

"This is their home. You are visitors in their home. So it is your job to respect their home just like you want others to respect your home and treat your home nicely."

At St. James, children observe(观察) the growth of plants from seeds to flowers in cups kept in the classroom. Then they watch the plants grow after placing them in the garden. The students also observe the life of butterflies and other insects and learn about rain and sea life.

St. James also has a special rain garden when many recycled materials are used. For example, there are rugs(小地毯) made of recycled tires in all the classrooms.

But do these very young children really get the message that their teachers try to express? Ms. Boker says yes.

"Oh they do. They totally understand."

1What’s special about St James Children’s School?

A.Children have most of their classes in the open air.

B.Its classrooms are all built with recycled materials.

C.It requires children to show respect for visitors.

D.It teachers children to protect the Earth in their daily lives.

2According to Mr Boker, _______.

A.it’s the duty of children to keep school clean

B.it takes time for children to get their teachers’ message

C.it’s easier for kids to form good habits at a young age

D.it’s the job of parents to teach kids how to recycle

3What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?

A.The knowledge about flowers.

B.The knowledge about vegetables.

C.The importance of protecting the Earth.

D.The importance of taking care of themselves.

4According to the passage, which of the following is NOT TRUE?

A.By watching worms and picking up trash in the schoolyard, children at St James Children’s School do have a lot of fun.

B.At St James, children observe the growth of plants and the life of butterflies and other insects.

C.Those rugs in all the classrooms are made of recycled tires.

D.Ms Boker says those children are too young to understand the message that their teachers try to express.

5This article is most probably written on ____________.

A.Teachers’ DayB.Earth DayC.Children’s DayD.New Year’s Day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网