题目内容
【题目】树立自我保护意识,健康快乐地成长是每个青少年的必修课。下面是某地关心下一代工作委员会为青少年编写的《青少年自我保护健康成长所手册》的部分内容。作为一名中学生,写一篇文章,内容包括:①陈树你是怎样践行手册中提及的三条事项的;②补充至少一条你认为重要的其他事项。
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
要求:1.语言通顺,要点齐全,意思连贯,条理清楚,书写规范;
2.文中不得出现真实的姓名和学校名称;
3.80~100词,文章开头和结尾已给出,不计入总词数。
Self-protection is one of the most important skills for teenagers. But how do I protect myself and grow up healthily? Now let me share my experiences and ideas with you.
First, I always obey the traffic rules
In short, if we obey the rules and take care of ourselves, we will grow up safely and healthily.
【答案】Self-protection is one of the most important skills for teenagers. But how do I protect myself and grow up healthily? Now let me share my experiences and ideas with you.
First, I always obey the traffic rules and I never run the red light. When the traffic light is red, I won’t go until it turns green. I always cross the zebra walk because it’s safe. Second, I often eat healthily and safely. It’s important to eat more fruit and vegetables. Eating too much fast food will do harm to my body. Third, I never meet strangers alone, especially friends who I make on the Internet. At the same time if we are true friends, we should help each other.
What’s more, I’d like to give you some advice. Now summer is coming, it’s dangerous for us to swim alone, especially in deep lakes or river. So don’t do that.
In short, if we obey the rules and take care of ourselves, we will grow up safely and healthily.
【解析】1. 认真读表格,弄明白表格的内容。交通规则:禁止闯红灯、要走斑马线。关于食物:多吃蔬菜和水果、禁止吃垃圾食品。关于交朋友:禁止单独见陌生人、互相帮助。
2. 用简单明了的英语把这些提示内容写完整。
3. 要补充你认为重要的其他一项。
4. 人称用第一人来写。时态用一般现在时。
亮点说明:
1. 本文书写的内容完整、条理清楚。
2. 在文中使用了First,Second,Third等词汇,使文章层次分明。易于理解。
3. 作者所加的一条很好,防溺水,是当今安全隐患最大的。同时还运用了句型It’s dangerous for us to do sth. 使文章增色不少。因此本文为上等之作。