题目内容
【题目】
![]()
There lived two twin brothers called Sam and Tom. They were twins, but they were different in some ways. Sam loved sweets and Tom loved to eat spicy food. Sam was mommy's pet and Tom was daddy's pet. While Sam was generous, Tom was greedy!
As they grew up, their father wanted to give his money to his two sons. He wanted to share his money equally. However, Tom did not agree. He wanted more money.
Their father had an idea. He decided to organize a competition between the two brothers. And he ordered the two sons to walk as long as they could. They should return home before sunset. Whoever covered the longer distance and returned home before sunset would get more money. They didn't carry watches to calculate time.
Both started to walk a long way during a sunny day. Sam walked slowly and steadily(稳定地). Tom wanted to win over Sam, so he started to run faster.
It was noon and Sam decided to return so that he could reach home on time. However, Tom wanted to earn more money. He did not turn his way back home even in the afternoon. He kept walking on. Unfortunately, he could not get home before sunset. He lost the competition.
【1】After reading the first paragraph, we can know ________.
A. both Sam and Tom liked sweets
B. Sam and Tom liked the same food
C. their parents didn't like Tom
D. Sam and Tom had different personalities
【2】The underlined word “greedy” probably means “________” in Chinese.
A. 慷慨的 B. 贪婪的
C. 无畏的 D. 听话的
【3】Who decided to organize a competition?
A. Their father. B. Their mother.
C. Their parents. D. Sam and Tom.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Their father wanted to share his money equally. However, Sam did not agree.
B. Sam carried a watch but Tom forgot to carry one, so he couldn't calculate time.
C. Whoever covered the longer distance and returned home earlier would get more money.
D. Whoever covered the longer distance and returned home before sunset would get more money.
【5】What's the best title of the passage?
A. A Funny Competition
B. Two Twin Brothers
C. A Wise Father
D. A Rich Father
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
本文介绍了兄弟俩的不同性格,在下文的比赛中更具体的说明了不同的性格特征之所在。汤姆贪婪的一面和山姆慷慨的一面。
【1】细节理解题。第一段的内容介绍了他们虽是双胞胎,但在某些方面他们是不同的。山姆喜欢甜食,汤姆喜欢吃辛辣的食物。山姆是妈妈的宠儿,汤姆是爸爸的宠儿。虽然山姆很慷慨,汤姆却贪婪!说明了他们具有不同的性格。故选D。
【2】词意猜测题。由句子While Sam was generous山姆很慷慨,可知generous是慷慨的意思,那么Tom was greedy!与上句有转折关系,因此greedy的意思应该是与generous的意思相反。因此只有选项B符合文意。
【3】细节理解题。根据句子Their father had an idea. He decided to organize a competition between the two brothers. 他们的父亲有一个主意。他决定组织两兄弟之间的比赛。可知,是他们的父亲组织的比赛。故选A。
【4】细节理解题。由句子Whoever covered the longer distance and returned home before sunset would get more money. 在日落之前能回家,谁走的距离越远,谁就能得到更多的钱。而且他们还不能用手表计算时间。结合选项可知,只有D正确。
【5】推理判断题。本文的第一段就介绍了兄弟俩的不同性格,在下文的比赛中更具体的说明了不同的性格特征。因此本文的题目是两个孪生兄弟。故选B。