题目内容
【题目】 People in the United States honor their parents with two special days: Mother's Day, on the second Sunday in May, and Father's Day, on the third Sunday in June. These days are set to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible people. They also give love and care. These two days make us think about the changing roles of mothers and fathers. More mothers now work outside the home. More fathers must help with child care.
These two special days are celebrated in many different ways. On Mother's Day, people wear carnations (康乃馨). A red one symbolizes a living mother. A white one shows that the mother is dead. On these days, families get together at home, as well as in restaurants. They often have outdoor barbecues for Father's Day. These are days of fun and good feelings and memories.
Another tradition is to give cards and gifts. Children make them in school. Many people make their own presents. These are valued more than the ones bought in stores. It is not the value of the gift that is important, but it is "the thought that counts". Greeting card stores, flower shops, candy makers, bakeries, telephone companies, and other stores do a lot of business during these holidays.
【1】What days do people in the USA honor their parents with?
______________
【2】When is Mother's Day?
______________
【3】What does a white carnation show?
______________
【4】People don't have outdoor barbecues for Father's Day, do they?
______________
【5】Mother's Day is coming. What will you do for your mother?
______________
【答案】
【1】People in the United States honor their parents with Mother’s Day and Father’s Day.
【2】On the second Sunday in May.
【3】White carnations show that the mother is dead.
【4】Yes, they do.
【5】I will make a card for my mother .
【解析】
本文讲述了在美国,人们用两个特殊的日子来纪念他们的父母:五月的第二个星期日是母亲节,六月的第三个星期日是父亲节。这些日子是为了表达对父母的爱和尊重。这两个特殊的日子有许多不同的庆祝方式。另一个传统是送卡片和礼物。
【1】句意:在美国人们用什么日子来纪念他们的父母?
根据“People in the United States honor their parents with two special days: Mother's Day, on the second Sunday in May, and Father's Day, on the third Sunday in June.”可知在美国,人们用两个特殊的日子来纪念他们的父母:五月的第二个星期日是母亲节,六月的第三个星期日是父亲节,故答案为People in the United States honor their parents with Mother’s Day and Father’s Day.
【2】句意:母亲节是什么时候?
根据“Mother's Day, on the second Sunday in May”可知五月的第二个星期日是母亲节,故答案为On the second Sunday in May.
【3】句意:白色康乃馨代表什么?
根据“A white one shows that the mother is dead.”可知,故答案为White carnations show that the mother is dead.
【4】句意:人们不会在父亲节那天举行露天烧烤,是吗?
根据“They often have outdoor barbecues for Father's Day.”可知他们经常在父亲节那天举行户外烧烤,故答案为Yes, they do.
【5】句意:母亲节就要到了。你要为你妈妈做什么?
开放性试题,言之有理即可。根据“Another tradition is to give cards and gifts.”可知另一个传统是送卡片和礼物,故答案为I will make a card for my mother .