题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
For years I wanted a garden. I'd spend hours thinking of diferent things I could plant that would look nice together.
But then we had Mathew, and Marvin, and the twins -- Alisa and Alan, and then Helen. I was too busy raising them to grow a garden.
Money was not enough. Neither was time. Often when my children were little, one of them would want something that cost too much, I'd have to say,"Do you see a money tree outside? Money doesn't grow on trees, you know."
Finally, all the children got through high school and college and were off on their own. I started thinking again about a garden.
Then, one spring morning, on Mother's Day, I was working in my kitchen. Suddenly, I looked out of the window and there was a new tree, planted right in my yard. There were things blowing around on it. Then I put my glasses on and I couldn't believe what I saw. There was a money tree in my yard!
I went out to look. It was true! There were dollar bills, one hundred of them, hanging all over that tree. There was also a note among them, "Thank you for your time, Mom. We love you!"
Later, my children bought me tools, ornaments(装饰品), a sunflower stepping stone and gardening books. A new page started in my life.
That was three years ago. My garden is now very pretty, just like I wanted. When I go out and take care of my flowers, I don't seem to miss my children as much as I once did. It feels like they're right there with me. Now every year when winter comes, I look out of my window and think of the flowers I'll see next spring in my little garden. I think about what my children did for me, and I get tears in my eyes -- every time.
I'm still not sure that money grows on trees. But I know love does!
(1)How many children did the writer have?
A.Three.
B.Five.
C.Four.
D.Six.
(2)What did the mother mean when she said “Money doesn't grow on trees”?
A.She was too busy to plant a money tree at that time.
B.It wasn't easy for her to make money to raise all the children.
C.She had to save money so that she could have a garden.
D.They didn't have much money because the mother lost her job.
(3)From Paragraph 5, we know that “A money tree” appeared in the writer's yard ______.
A.one spring morning on a Mother's Day after the children left her
B.before her children were born
C.when the children were little
D.after the children went to school
(4)The children planted a money tree in their mother's yard because ______.
A.their mother needed money badly
B.they wanted to live together with their mother forever.
C.it was time for them to give the money back to their mother
D.they wanted to show their love to their mother
(5)According to the passage, we can know Mother's Day is in ______.
A.January
B.August
C.May
D.October

【答案】
(1)B
(2)B
(3)A
(4)D
(5)C
【解析】本文讲述的是“摇钱树”的故事。作者一直想要一个花园,但是为了抚养孩子,没有钱,也没有时间。孩子们小的时候,她经常说“钱不是树上长的”来拒绝孩子们的一些要求。孩子们长大了,在一个母亲节的早晨,给她送来了一个大的惊喜:园子里长出了一棵摇钱树。母亲的辛苦终于得到了爱的回报。钱不是树上长的,但是爱是!
(1)推理判断题。题意:作者有多少个孩子?A. Three三个;B. Five五个;C. Four.四个;D. Six.六个。由第二段第一个句子:But then we had Mathew, and Marvin, and the twins -- Alisa and Alan, and then Helen.可知作者有五个孩子。故选B。
(2)推理判断题。题意:当妈妈说“钱不是树上长的”时的意思是什么?A. She was too busy to plant a money tree at that time.那时,她太忙了,不能种一棵摇钱树;B. It wasn't easy for her to make money to raise all the children.对她来说,筹钱养活所有的孩子不容易;C. She had to save money so that she could have a garden.她必须省钱,以便有一个花园;D. They didn't have much money because the mother lost her job.因为妈妈失业了,所以他们没有钱。根据第三段,这句话是孩子们要买贵东西时,作者所说的话。因此她的意思是:钱来自不易。故选B。
(3)细节理解题。题意:从第五段,我们知道什么时候作者的庭院里出现了一棵“摇钱树”?A. one spring morning on a Mother's Day after the children left her孩子离开她后一个春天的母亲节的早晨;B. before her children were born孩子们出生之前;C. when the children were little当孩子们小的时候;D. after the children went to school在孩子们上学之后。由本段第一句可在,是母亲节的早晨,孩子们送来的。故选A。
(4)推理判断题。题意:为什么孩子们要在妈妈的园子里种一棵摇钱树?A. their mother needed money badly他们妈妈急需钱;B. they wanted to live together with their mother forever.他们想要和妈妈一起生活;C. it was time for them to give the money back to their mother是他们给妈妈钱的时候了;D. they wanted to show their love to their mother他们想要给妈妈表达爱。由第六段最后一句,可知孩子们是想要用这棵树表达对妈妈的爱。故选D。
(5)推理判断题。题意:根据短文内容,我们可以知道母亲节在哪一个月?A. January一月;B. August八月;C. May五月;D. October十月。根据短文内容,母亲节在春天,春天通常是三至五月。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day, Mr. Smith took a plastic(塑料的)apple to class. He stood in front of the classroom and said, "Please smell the smell(闻气味)in the air!

One student put up his hand and answered, "I have smelled it. It is the smell of an apple."

Mr. Smith walked to the students, passed by each of them and said, "Please smell again to see if the smell of the apple is still in the air."

Half of the students put up their hands to show that they could smell it. Mr. Smith returned to the front of the classroom and asked again if the students could smell the apple. Everyone said yes but one student, Henry. Mr. Smith went to him and asked," You really can't smell the apple?"

Henry answered,No, I can't smell it. I don't think it's a real(真的)apple."

Mr. Smith smiled and said to the class, "He is right! This is not a real apple. It doesn't have any smell."

All of the other students were surprised. Some of them might have thought that the apple was not real, but they didn't have the confidence(自信)to speak up. They just "followed the leader" and went along with the first student.

1How many students said they smelled the apple when Mr. Smith asked for the second time?

A.None.B.One.C.Half of them.D.Most of them.

2What can we know about Henry?

A.He didn't speak his mind.B.He didn't smell the apple.

C.He was the best student in Mr. Smith's class.D.He wanted to be different from other students.

3Mr. Smith used the apple to ______ .

A.celebrate with his studentsB.teach his students a lesson

C.give a lesson about smellsD.play a game with his students

4What does the passage mainly tell us?

A.Believe in yourself.B.What you see is what you get.

C.Two heads are better than one.D.Saying and doing are two things.

【题目】阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。
I love animals. However, there is one animal that I love more than any other—my 1 , Zoe. My family got Zoe when she was only eight weeks old. I loved her the first time I saw her, 2 a few days later we found that something was wrong. Zoe was really 3 , so we had to take her to the animal hospital quickly.
Zoe got a serious illness, and I was scared that she wouldn't 4 the pain. After a long time, Zoe came home from the hospital, but the illness damaged her 5. Zoe was deaf.
I 6 that I wouldn't let that change her life, so I began 7 her sign languages so that she could learn orders. I helped 8 to learn to sit, come, and do all the other things that dogs do.
Today, Zoe is a happy four-year-old dog. We spend lots of time 9 , for example, when I'm playing the piano, Zoe jumps up to try to play, too! I guess that part of loving a dog is 10 it. Play with it often, and find a way to train it. In return, your dog will give you so much love.
(1)A.cat B.dog C.rabbit D.bird
(2)A.so B.because C.but D.unless
(3)A.sick B.active C.shy D.lazy
(4)A.keep B.stand C.improve D.catch
(5)A.ears B.nose C.eyes D.teeth
(6)A.imagined B.expected C.agreed D.decided
(7)A.lending B.offering C.teaching D.sending
(8)A.her B.hers C.him D.his
(9)A.carefully B.together C.quietly D.abroad
(10)A.checking out B.listening to C.trying out D.looking after

【题目】 Sam was a fifteen-year-old boy living with his little sister, Julie. Their parents had passed away long ago. Sam had taken care of Julie by himself.

One day, Sam woke up at three in the morning as usual. When Julie was sleeping alone, Sam left their little house to send newspapers. When he found an old man sitting in front of their house, Sam was so surprised that he stopped to look at him closely. It was an icy morning and he looked very cold.

The poor old man didn't have anything to cover himself with. Sam went into his house to get the old man a blanket. However, there were no extra blanket. So Sam thought hard and took his father's coat. It was the only thing of his father's that he had left. Sam wrote a short note: “Sir, I found you sleeping in front of my house. This is my father's coat. I hope it fits you well.” He put the note in a pocket of the coat, and covered the old man with the coat. Then he went to work. When he came back three hours later, both the man and the coat were gone. Sam thought that it was the best thing he could have done with his father's coat.

That afternoon, Sam hurried home after school because Julie was at home alone. However, Julie and the old man were standing in front of the house, and Julie shouted to Sam, “Brother! He's our grandfather!”

The grandfather smiled and said, “Sam, thank you for giving me the coat and letting me know how good my grandson is. This coat was the one that I gave my son a long time ago!”

1How was the weather when Sam saw an old man in front of his house?

A.Hot and sunnyB.RainyC.Icy and coldD.Windy

2Sam's morning job was to ___________.

A.take care of his sisterB.go to schoolC.send newspapersD.look for his grandfather

3The underlined words“passed away”mean“___________”.

A.diedB.went onC.left homeD.passed by

4Sam covered the old man with his father's coat because ___________.

A.his father's coat fitted the old man wellB.he had no extra blankets

C.the coat is very warmD.the coat was the only thing that his father had left

5Who was the old man? ______________________.

A.He was Sam's brotherB.He was Sam's teacher

C.He was Sam's fatherD.He was Sam's grandfather

6What is the story mainly about?

A.Father's coat was missing.B.Sam found his grandfather through an act of kindness.

C.An old man was too cold to live on.D.Sam took care of his sister by himself.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网