题目内容

【题目】 Dinner customs are different around the world. If you are a guest in Ghana, this information will help you a lot.

In Ghana,dinner is usually from four in the afternoon to six in the evening. But there are no strict rules about time. Whenever a guest arrives,a family offers food. When you go to a home, the person who receives guests takes you to the living room first. At this time everyone welcomes you. Then you go to the dinning room. There you wash your hands in a bowl of water. All the food is on the table.

In Ghana you usually eat with your fingers. You eat from the same dish as everyone else .But you eat from one side of the dish only. It is not polite to get food from the other side of the dish. After dinner, you wash your hands again in a bowl of water.

Most meals in Ghana have a dish called fufu. People in Ghana make fufu from the powder of some plants. Sometimes they cut the fufu with a saw because it is very hard. You must chew fufu well,or you may get sick. You eat fufu with the fingers of your right hand only.

1From the passage we know that in Ghana ________.

A.people usually invite their guests to dinner late in the eveningB.the rules for dinner time aren’t strict

C.dinner is always at six in the eveningD.a family offers food only at four in the afternoon

2If you are a dinner guest in Ghana,the host always takes you to ________.

A.the dining room firstB.the living room firstC.the kitchen firstD.the garden first

3People in Ghana usually eat________.

A.with their spoonsB.with their fingers

C.from the other side of the dishD.from one side of a dish to the other

4In fact,most dishes in Ghana ________.

A.have fufu in themB.are too hard to eat

C.are not very hardD.are cooked with the powder of some plants

5When you eat fufu,you'd better ________.

A.cut it with a sawB.use your right hand onlyC.chew it wellD.all of the above

【答案】

1B

2B

3B

4C

5C

【解析】

世界各地的晚餐习俗不同。如果你是加纳的客人,这些信息会对你有很大帮助。

1细节理解题。根据第二段中的句子“But there are no strict rules about time.”可知对于时间是没有严格的规则。故选B

2细节理解题。根据第二段中的句子“When you go to a home, the person who receives guests takes you to the living room first.”,可知当去一家做客时,主人会首先把客人带到起居室。故选B

3细节理解题。根据第三段第一句“In Ghana you usually eat with your fingers.”可知,在加纳人们用手指吃饭。故选B

4推理判断题。根据最后一段可知,在加纳大部分饭菜里都会有fufu这个菜,这个菜比较硬,吃的时候要咀嚼好,不然可能会生病。可推测大部分菜还是不硬的。故选C

5细节理解题。根据最后一段“Sometimes they cut the fufu with a saw because it is very hard. You must chew fufu well,or you may get sick.”可知,fufu很硬,吃的时候,一定要咀嚼好,不然可能会生病。文章建议我们吃的时候要咀嚼好。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you think doing housework is a hard task for you? Have you ever thought of inventing something to make it __? A boy named Sam Houghton did and he __ a two-head broom (扫帚).

Sam was just three years old when he came up with his __. He saw his father sweep up (打扫) garden leaves and __ brooms while trying to gather large leaves and litter.

Now he is the poster boy for a new show at the British Library in London called “Inventing the 21st Century.” To celebrate __ and encourage new inventors, the famous __ is telling the story of the most special inventions coming out of Britain in the past 10 years. Sam’s broom is produced by big companies, and the brooms are very__ in England.

Young Sam Houghton is now eight years old and has another invention. He has made a balloon popping machine (气球爆破装置) for play centers. He said, “We don’t want children to cry because of __ bangs (爆炸声) of balloons. I used a box to __ the bangs so that they can’t scare (惊吓) the children.”

Have you ever wanted to be a great inventor? Watch __, think it over and work hard. Maybe you will be an inventor. Do you think so?

1A.easierB.harderC.funnier

2A.boughtB.inventedC.saw

3A.ideaB.wayC.information

4A.pickB.changeC.control

5A.inventionsB.birthdaysC.festivals

6A.schoolB.hotelC.library

7A.popularB.interestingC.necessary

8A.quietB.loudC.harmful

9A.turn onB.turn offC.take away

10A.quicklyB.successfullyC.carefully

【题目】 On the Labor Day, I went back to my hometown in Hunan Province with my parents. We visited our relatives, enjoyed natural view and tasted many kinds of delicious food that can only be found in the countryside. However, the most exciting thing was catching fish.

That was a wonderful afternoon. The weather was pleasant and the wind was soft.

After having a big meal, my uncle and my two cousins decided to catch some fish for lunch the next day. They invited me to join them and see how they catch fish to earn money. They put on special coats and boots, and then headed to the pond. The bottom of the pond was filled with thick mud, so I thought it was difficult to catch fish there.

My uncle and my cousins jumped into the pond. The pond had a special drainage(排水) system so they could lead some water into another place, which made it easier to catch fish. After a while, the water level dropped and big fishes appeared. I was so amazed to see that the fishes here were two times bigger than regular ones. Out of breath, the fishes couldn't do anything but kept jumping. A great amount of mud splashed out(溅出) from the pond onto our clothes. My uncle and my cousins caught some fish skillfully. The basket was full of fishes two hours later, and they were then sent to the market.

I will never forget this interesting and pleasant afternoon.

1According to the writer, what was the most exciting thing during the Labor Day?

A.Catching fish.B.Visiting relatives.

C.Enjoying natural view.D.Tasting delicious food.

2When did the writer go catching fish with his/her uncle and cousin?

A.In the morningB.In the evening.C.In the afternoon.D.The next day.

3What does the underlined word "ones" in the third paragraph refer to?

A.pondsB.fishesC.mealsD.baskets

4What did the writer think of this experience?

A.BoringB.TiringC.UncomfortableD.Unforgettable

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网