题目内容

【题目】If someone says to you: “give me five”, do not search your pocket to get five yuan! It will make others laugh! The person's not asking for your money, but your fingers.

In the US, "give me five" or "give me the high five" is a popular gesture. You can see it often in films or on TV. It means the clapping (拍) of each other's raised right hands together.

People do it when they meet for the first time or something happy happens. For example, a student has good marks in exams or wins a lottery ticket (彩票).If a football team wins a game, the players will give high fives to everyone around to celebrate.

This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor. This showed that the person raising his arm did not have a sword (刀) in his hand.

Why not try to give the high five to your friends?

【1】Give me five” is a gesture to _______.

A. make people laugh B. ask for money

C. celebrate success D. give my five yuan

【2】The gesture “give me five” is the clapping of _______.

A. toes B. hands C. arms D. fingers

【3】When you ______, you give your friends high fives.

A. lose your money B. go back home

C. win a football game D. pick up some money

【4】The gesture started in _______ according to the story.

A. Rome B. America C. China D. Britain

【答案】

【1】C

【2】B

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了美国一条重要的交际用语give me five,文中介绍了它的含义及由来。

【1】C细节理解题。根据短文第三段描述,可知这是一个庆祝胜利的手势,三月选C。

【2】B细节理解题。根据第二段It means the clapping (拍) of each other"s raised (举起的) right hands together.描述可知这意味着彼此举起右手一起鼓掌。三月选B。

【3】C细节理解题。根据第三段的描述可知当你赢了足球赛时可以给出一个高五的手势,所以该选C。

【4】A细节理解题。根据最后一段中This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor可知这个手势起源于古罗马,所以选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(A)

Yi Jianlian is a popular Chinese basketball player. He entered CBA at the age of 15. In 2005, he became the youngest MVP winner of CBA. From 2007 to 2012, he played in the NBA and spent five seasons there. Now, he will go back to the NBA. He signed a one-year deal(合约) with the Los Angles Lakers.
He did a good job and that helped him win the honor again. In the Rio Olympic Games, he averaged 20.4 points for China in five games.

You may take buses every day, but do you ever think about painting buses? In Washington, the US, there is such an activity for students. People hold it every year. Last year, it was on Aug.17. Students from 13 high schools competed to paint buses. The buses came from school, churches and some bus companies.
Last year, the final winner was Avella High School. They painted their bus black with lighter paint to make it look like space. There are many Star Wars characters on the sides of the buses.

While many Chinese students go abroad to learn Western culture, foreign students come to China. They get close to traditional Chinese culture. This summer,55 students and teachers from Germany came to China and joined a summer camp. They visited several schools in Hefei, Anhui. There they tried to make dumplings and learn calligraphy(书法). To help them know more about China, Chinese students played with them as partners. They led these foreign guests to places of interest.


(1)Yi Jianlian had played in the NBA for _________ years.
A.seven
B.six
C.five
D.four
(2)The underlined word "that" refers to "___________".
A.doing a good job
B.joining the NBA
C.signing a deal
D.being the youngest MVP player
(3)What color did the winner paint their bus?
A.White.
B.Black.
C.Blue.
D.Green.
(4)The students from Germany came to China to ________.
A.visit some places of interest
B.visit several schools in Hefei
C.learn how to make dumplings
D.know traditional Chinese culture
(5)This passage may come from ________.
A.a poster
B.a newspaper
C.a storybook
D.an ad

【题目】阅读理解

Inside Out is a 2015 American 3D movie produced by Pixar and released by Walt Disney Pictures. It tells us an interesting story of emotions and is quite popular with both children and adults today. Here is some information for you.
Director: Pete Docter
Language: English
Released on: June 19, 2015
Main characters: a girl called Riley, five personified emotions—Joy, Sadness, Fear, Anger, and Disgust.
Story: The girl called Riley was born in Minnesota and is a sunny and outgoing girl. In her mind, there live five personified emotions: Joy, Sadness, Fear, Disgust and Anger. Each has different work to do: Joy makes sure that the girl is happy, Fear keeps her safe, Anger keeps her life fair and Disgust stops her from being poisoned*. They usually work together to help Riley enjoy the beautiful life. But Sadness is not sure about her work. She could do nothing but make Riley cry.
When Riley turns eleven, her family moves to San Francisco because her father gets a new job there. The little girl has to live in a new place and get on with new classmates. Then something bad happens. Because of the working problem of the five emotions, Riley becomes difficult and often gets angry easily. Everyone is worried about that…
How could they solve the problem? Go to the cinema and find the answer by yourself!
(1)Who directed the movie Inside Out?
A.Riley
B.Pixar
C.Walt Disney
D.Pete Docter
(2)According to the passage, we know that this movie is released in .
A.spring
B.summer
C.autumn
D.winter
(3)What happens to Riley when she moves to San Francisco?
A.She is very sunny and outgoing.
B.She gets a new job in the city.
C.She is difficult and easy to be angry.
D.She feels very happy with new friends.
(4)Which of the following is TRUE about the movie?
A.It is an American 2D movie.
B.It is popular with people of all ages.
C.Joy makes sure that Riley is safe.
D.Disgust is not sure about her work.
(5)We may read this passage in .
A.a magazine
B.a science book
C.a travel book
D.a novel

【题目】维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,找出需要补充的维生素的每个人,其中有一项是多余的。

Vitamin A
What can high-vitamin A foods do for you?
be great for night vision
help you see in color
help your grow properly and aids in healthy skin
﹡ Vitamin A in carrots helps you see at night

The B vitamins
What can the B vitamin do for you?
help make energy and set it free
help make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body
﹡ The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy.

Vitamin C
What can vitamin C do for you?
keep body tissues(组织) in good shape
help you heal when you get hurt
help your body resist infection
﹡ Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut

Vitamin D
What can vitamin D do for you?
help keep your bones strong and healthy
help keep your teeth strong and healthy
help your body absorb the amount of calcium(钙)
﹡ Vitamin D in milk helps your bones and teeth.

Vitamin E
What can vitamin E do for you?
protect your skin from ultraviolet(紫外线) light
protect your lungs from becoming damaged by polluted air
help make red blood cells
﹡ Sunflowers seeds are the richest in Vitamin E

A. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.
B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sun-burnt.
C. Linda feel nervous before the new people.
D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.
E. Kate has poor eyesight and she can't see clearly at night.
F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound(伤口) to heal.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Dear Liz,
My stay in Thailand has certainly been the experience of my life.
Life is busy and exciting.Bangkok is just like any other big city with a population of 10 million and heavy traffic.I'm very lucky because my host family is in a nice quiet area outside the city.There are Mr. and Mrs. Phairat, their son Sanan, who is 18, the daughter Chinda, who is 16, and Grandpa and Grandma.
I go to an international school with Sanan and Chinda.The school teaches about 70 percent in English,and 30 percent in Thai. I've learned some spoken language,but Thai writing is very difficult.The cooking lesson is my favourite.I'm learning all about Thai food and culture People don't use chopsticks here,but spoons and forks.When I come back,I'm going to cook you a real Thai meal.
Last weekend we visited some temples.We also drove to Pattaya beach near Bangkok.I thought it was great,but Sanan and Chinda say that next month they're taking me to Phuket Island,where the beaches are even more beautiful.The month after next,we're going to travel to Mr.Phairat's hometown in the north of Thailand.The Phairats own land there,and they have two elephants.I'm going to ride those elephants — and even wash them.Sanan and Chinda say it's really fun.I'm amazed by everything in this country,especially by the elephants.Elephants are an important pan of Thai culture and way of life.They have been a traditional symbol(象征)of Thailand for many years in times of war and peace.In the seventh century,a Thai king trained 20,000 elephants for battle.
I'll tell you all about my Thai boxing(拳击)lessons next time I write.
Love,
Mandy
(1)How many family members are there in Mandy's host family?
A.4.
B.5.
C.6.
D.7.
(2)Mandy writes in her e-mail that the__________ lesson is her favourite.
A.Thai speaking
B.boxing
C.Thai writing
D.cooking
(3)Next month,Mandy is going to visit__________.
A.Pattaya beach
B.Phuket Island
C.Phairat's hometown
D.Bangkok
(4)According to the e-mail,__________has been a symbol of Thailand for many years.
A.
B.
C.
D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网