题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

Tom was sitting by a window in his house one day in the middle of winter when he h 1 women outside crying. He put his head o 2 of the window, and saw a lot of people coming towards h 3 house. They were carrying a dead man, and the women were c 4. “Oh, why are you leaving us to go to a place without light and without fire and w5 food? It will be dark t6 and you will be cold and hungry. Nobody will look a 7 you. Nobody will be k 8 to you, and nobody will love you there.” “My God!” said Tom to his wife. “They are talking about our h 9. They are bringing the dead man here! Quick, lock the door! Don’t let him i10!”

【答案】

1heard

2out

3his

4crying

5without

6there

7after

8kind

9house

10in

【解析】

文章大意:隆冬的一天,汤姆正坐在他家的窗户边,听到外面有女人在哭。他把头伸出窗外,看到很多人朝他家走来。他们抬着一个死人,妇女们正在哭泣。边哭边说:“你为什么离开我们去一个没有光、没有火、没有食物的地方呢?那里会很黑,你会又冷又饿。那里没有人会照顾你,没有人会对你友好,也没有人会爱你。”汤姆听到这些,对他的妻子说:“天哪!他们正在谈论我们家,他们把死人带来了。快点,锁上门!别让他们进来!”

1句意:隆冬的一天,汤姆正坐在他家的窗户边,听到外面有女人在哭。根据后面的crying,结合首字母提示,可知此处表达的应是“听到”hear,这里是在叙述过去的一件事情,所以时态用一般过去时,故此处应用hear的过去式heard,故答案填heard

2句意:他把头伸出窗外。根据下文saw a lot of people“看到了许多人”,再结合He put his head o_2_ of the window,可知句意为“他把头伸出窗外。”put…out of…“放之外”,故答案填out。

3句意:看到很多人朝他家走来。根据下文Tom对他夫人所说的话They are talking about our h__9__. They are bringing the dead man here!可以推测,送葬队伍正朝Tom他家这个方向走来。结合首字母提示可知,此处表达的是“他的”,故答案填his。

4句意:他们抬着一个死人,妇女们正在哭泣。根据上文提到Tom坐在他家的窗户边,听到外面有女人在哭,再结合They were carrying a dead man, and the women were c__4__.可知句意为“他们抬着一个死人,妇女们正在哭泣。”“哭泣”cry,这里用的是过去进行时态,所以用其现在分词形式crying,故答案填crying

5句意:你为什么离开我们去一个没有光、没有火、没有食物的地方呢?and连接两个并列成分,由前面的without light and without fire,结合首字母提示,可知此处指的是“没有食物”,“无、没有”without,故答案填without

6句意:那里会很黑,你会又冷又饿。根据上文why are you leaving us to go to a place without light and without fire and w__5__ food?再结合It will be dark t__6__ and you will be cold and hungry.可知句意为“那里会很黑,你会又冷又饿。”“那里”there,故答案填there

7句意:没有人会照顾你。根据前面的关键词look,结合首字母提示,可知此处表达的是“照顾、照看”,英文表达是look after,前面有助动词will,后接动词原形,故答案填after

8句意:没有人会对你好。根据下文and nobody will love you there.“那里没有人会爱你。”结合首字母提示,可知此处句意为“没有人会对你好。”kind to“对友好”,故答案填kind。

9句意:他们正在谈论我们的房子。根据下文They are bringing the dead man here! Quick, lock the door!他们要把死人带到这儿来,快点,锁上门。再结合They are talking about our h__9__.可知句意为“他们正在谈论我们的房子。”“房子”house,故答案填house

10句意:别让他们进来!根据上文Quick, lock the door! 快点,锁上门!再结合Don’t let him i__10__!可知句意为“别让他们进来!”in“进入”,故答案填in。

本题为短文填空,首先要快速浏览全文,理解短文的大致意思,再精读短文注意所填的词在句中的词性、时态等等。然后根据句意、上下文联系、语境及所给出的首字母提示填写合适的词语。如,第7小题,根据前面的关键词look,结合首字母提示,可知此处表达的是“照顾、照看”,英文表达是look after,前面有助动词will,后接动词原形,故答案填look after。第10小题,根据上文Quick, lock the door! 快点,锁上门!再结合Don’t let him i__10__!可知句意为“别让他们进来!”in“进入”,故答案填in。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Although it was autumn, the snow was already beginning to fall in Tibet. Our legs were so heavy and cold that ___ felt like big pieces of ice. Have you seen snowmen ride bicycles? That’s what we looked like! In the late ___ we found it was so cold that our water bottles froze. However, the lakes ___ like glass in the setting of the sun and looked wonderful.

Wang Wei rode in front of me as usual. She was in high spirits(兴致高) so I knew I didn’t need to ___ her. Climbing the mountains was hard work but when we looked around us, we were surprised by the view. We seemed to be cycling through clouds. After a while, we began going ___ the mountains. It was greatly fun as it slowly became much ___. At the foot of the mountains, colourful butterflies flew around us and we saw many sheep eating green grass. Then we had to ___ our caps, gloves and trousers for T-shirts and shorts. In the early evening we stopped to make camp and then we ate. After supper, Wang Wei went to sleep but I stayed awake. At midnight the sky became clearer and the stars grew brighter. It was so ___. There was ___ no wind or sound, only the flames of our fire. ____ I lay below the stars, I thought about how far we had already travelled. We will reach Dali in Yunnan soon!

1A. weB. youC. theyD. it

2A. morningB. afternoonC. eveningD. night

3A. shineB. shiningC. shinesD. shone

4A. followB. encourageC. praiseD. leave

5A. upB. downC. aroundD. into

6A. colderB. drierC. warmerD. wetter

7A. chargeB. checkC. chaseD. change

8A. cloudyB. foggyC. noisyD. quiet

9A. quiteB. almostC. mostlyD. probably

10A. WhenB. SoC. IfD. Until

【题目】阅读短文,根据要求回答问题。

Do you wonder why your classmates always get higher marks than you? If you think it is because they are cleverer than you, you are really wrong, according to American authors Wood Smethurst and william Luckie. In their book, Study Power, they say that successful students are not cleverer than others and that they just know the best ways to study for exams.

“The best way to study is to study actively, say the authors. You must ask yourself questions as you work. Asking yourself questions will help you remember information better and faster. To study better you also need to make the best use of your time: When you study, the authors say, only go on for 20 minutes at a time. If you study for longer you will start thinking about other things and not learn anything. The authors also tell students to listen to everything their teachers say in class and write it down.

The authors say that everyone can get high marks if they learn actively and follow their tips.

请务必将67—71小题的答案写在答题卡的相应位置!

1According to the passage, why are some students successful?

___________________________________________________________________________

2How can you remember information better and faster?

___________________________________________________________________________

3How long does a student study best at a time?

___________________________________________________________________________

4Why can’t students study for long at a time?

___________________________________________________________________________

5What should you do if you want to to do better in exams?

___________________________________________________________________________

【题目】Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country. It is a very serious problem. So she starts a health program to deal with it .The health program is to reduce(减少) the number of fat students today and in the future.

The program will get families, schools, newspapers, magazines and TVs to join together and deal with the students’ obesity so that students will be at a healthier weight. The program includes: Food stores should sell healthier foods; schools should serve healthier meals with less fat and should also offer gym classes.

The Lady is trying to fight the students’ obesity all over the country because it can cause illnesses and higher health cost. She wants the students to eat right, exercise more and control their weight. She also wants the students to understand it is important to have less sweet food, and drink water, milk and fresh juice, but not to choose cokes. At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too.

The health program is really helpful to the students today and in the future. As she says, we cannot always build the future for our youth, but we can build our youth for the future.

1In Michelle’s country over____________ of the students are too fat.

A. 75%B. a quarterC. a halfD. 15%

2The word "obesity " in the second paragraph means"___________ in Chinese.

A. 厌食症B. 抑郁定C. 肥胖D. 强迫症

3What does the lady want the shops to do?

A. To offer gym classes.B. To plant a vegetable garden.

C. To serve meals with less fat.D. To sell healthier foods.

4What's the main idea of the passage?

A. The lady introduces healthy drinks.B. The lady cares about food cost.

C. The lady fights obesity in students.D. The lady feels worried about the height

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网