题目内容
【题目】根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: The winter holiday is coming. 76. 【1】?
B: Um... I plan to visit some southern cities, such as Kunming and Chongqing.
A: Why not travel in the north?
B: 77. 【2】. I prefer warm places in winter. Besides I want to have some different food.
A: I see. 78. 【3】?
B: My elder sister Jane. She has a friend that lives in Chongqing. So we have already had a guide there.
A: Sounds great! 79. 【4】?
B: For about a week.
A: 80. 【5】!
B: Thanks. See you!
A: See you!
【答案】
【1】Where are you going to travel / What are you going to do / What do you plan to do
【2】It’s cold there
【3】Then who will go with you
【4】How long are you going to stay there/How long will you stay there
【5】Wish you a happy journey /Have a good trip/Have a good time
【解析】
本篇对话难度适中,主要讲述一个人打算去旅游。涉及打算去的地方、原因、和谁去以及待多长时间等。
【1】根据I plan to visit some southern cities, such as Kunming and Chongqing“我计划去南方的城市,例如昆明和重庆”可知,应问“你打算去哪里?”,故填Where are you going to travel / What are you going to do / What do you plan to do。
【2】根据Why not travel in the north?以及I prefer warm places in winter可知,他想去一些温暖的地方,北方太冷,故填It’s cold there。
【3】根据My elder sister Jane.可知,应问“你将和谁去?”,故填Then who will go with you。
【4】根据For about a week可知,应问“你要待多长时间”,故填How long are you going to stay there/How long will you stay there。
【5】根据Thanks可知,第一个人应说“玩的开心,祝你有一个愉快的旅行”,故填Wish you a happy journey /Have a good trip/Have a good time。
【题目】阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
A man called Ali was in need of money and he asked his boss to help him out.However, his boss didn’t give him money at once.He said, “If you spend a whole night on the top of a mountain, you will receive a great reward.But if you fail, you will have to work for me for free.”
When Ali left his boss’s office, he noticed that an icy wind was blowing.He felt afraid and decided to ask his best friend, Aydi, if he thought he was mad to accept the wager(赌注).
After considering the matter for a moment, Aydi answered, “Don’t worry, I will help you.Tomorrow night, when you are sitting on the top of the mountain, look straight ahead.I’ll be on the top of the mountain that is opposite yours.I’ll keep a fire burning all night for you there.Look at the fire and think of our friendship, and that will keep you warm.You’ll make it through the night, and then I’ll ask you for something in return.”
Ali won the wager, got the money, and went to his friend’s house.“You said you wanted some payment in return.” Aydi said.“Yes, but it isn’t money.Promise that if ever a cold wind blows through my life, you will light the fire of friendship for me.”Aydi said.
Title: The Fire of 【1】 | |
What was Ali’s problem? | Ali 【2】money and asked his boss for help. His boss refused to offer him help 【3】 he won the wager. |
【4】 did Ali’s friend help him? | Ali spent the whole cold night sitting on the top of the mountain, looking straight ahead and【5】of their friendship. Aydi kept a fire burning all night on the top of mountain 【6】Ali’s. Ali felt warm with the help of fire through the night and received the great reward. |
What did Ali pay in【7】? | What Ali should pay in return is not money, but a 【8】 . Ali should【9】the fire of friendship whenever Aydi is in trouble. Remember that a friend in need is a friend 【10】. |