题目内容
【题目】Do you like drinking coffee? Nowadays, coffee is one of the most popular drinks in the world. Do you know how coffee is enjoyed around the world? Here is some information about it.
America:
Americans like drinking coffee. In America, millions of cups of coffee are drunk every year. They usually have coffee in the morning and after dinner in the evening.
Japan:
Convenience is the most important in the fast-paced culture of Japan. For most Japanese people, the easiest way to enjoy a cup of coffee there is from a vending machine, which can sell things by putting coins in it. When people buy coffee, they put the coins in the vending machine and choose to add milk or sugar.
Brazil:
Brazil produces almost 40 percent of the world’s coffee, so it’s no surprise that Brazilians love drinking coffee. In fact, coffee drinking is so popular there that it’s even served to school kids aged five and above.
Italy:
In Italy, people like to make a cup of cappuccino in the morning or a cup of espresso in the afternoon. Italy is the birthplace of espresso. A shot of espresso is one of the most popular drinks there. So when you visit Italy, don’t forget to try some.
阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“A”表示,不符合的用“B”表示。
【1】Americans usually drink coffee three times a day.
【2】We may find a lot of vending machines in Japan.
【3】Brazilians like drinking coffee, though they don’t grow coffee at all.
【4】Coffee is served to school kids in Japan and Brazil.
【5】Espresso is first-produced in Italy and is very popular there.
【答案】
【1】 B
【2】 A
【3】 B
【4】 B
【5】 A
【解析】
文章大意:短文讲了咖啡是世界上最受欢迎的饮料之一,并详细介绍了咖啡在世界各地是如何被享用的。
【1】理解判断题。根据文中的句子Americans like drinking coffee. …They usually have coffee in the morning and after dinner in the evening.可知,,美国人通常在早上和晚饭后喝咖啡;所以本句Americans usually drink coffee three times a day.“美国人通常一天喝三次咖啡”叙述是错误的,故答案为B。
【2】理解判断题。根据文中的句子Convenience is the most important in the fast-paced culture of Japan. For most Japanese people, the easiest way to enjoy a cup of coffee there is from a vending machine, which can sell things by putting coins in it.可知,对于快节奏的日本人来说,方便是最重要的,而从自动售货机中享受咖啡是最容易的;因此在日本能看见很多的自动售货机;所以本句We may find a lot of vending machines in Japan.“我们可以在日本找到很多自动售货机”叙述是正确的,故答案为A。
【3】理解判断题。根据文中的句子Brazil produces almost 40 percent of the world’s coffee, so it’s no surprise that Brazilians love drinking coffee.可知,全世界几乎40%的咖啡都产自巴西;所以本句Brazilians like drinking coffee, though they don’t grow coffee at all.“巴西人喜欢喝咖啡,尽管他们不种咖啡”叙述是错误的,故答案为B。
【4】理解判断题。根据文中的句子Convenience is the most important in the fast-paced culture of Japan. For most Japanese people, the easiest way to enjoy a cup of coffee there is from a vending machine, which can sell things by putting coins in it. When people buy coffee, they put the coins in the vending machine and choose to add milk or sugar.以及Brazil produces almost 40 percent of the world’s coffee, so it’s no surprise that Brazilians love drinking coffee. In fact, coffee drinking is so popular there that it’s even served to school kids aged five and above.可知,在日本没有提到为学校的孩子们提供咖啡,只有巴西提到了;所以本句Coffee is served to school kids in Japan and Brazil.“在日本和巴西,咖啡被提供给学生”叙述是错误的,故答案为B。
【5】理解判断题。根据文中的句子Italy is the birthplace of espresso. A shot of espresso is one of the most popular drinks there.意大利是浓缩咖啡的发源地,一杯意式浓缩咖啡是那里最受欢迎的饮料之一;所以本句Espresso is first-produced in Italy and is very popular there.“意式浓缩咖啡最先在意大利生产,在那里很受欢迎”叙述是正确的,故答案为A。