题目内容
【题目】I am off on a trip on my own. Yes! Alone! I can't wait going to Europe to see some cities I really want to visit. It is great because I can choose what I want to do in each city. I am going to travel by train on the Euro rail.
The train trip was fast and the views of the countryside were amazing. Now I am in Salzburg, Austria. The quiet hills of Austria are a great place to relax. The movie The Sound of Music was filmed around this area. Mozart, the famous musician, was from here. I listened to some of his classical music.
The train ride to Amsterdam was a long one. It gave me time to write some postcards to send back home. Amsterdam is a fun city, full of friendly locals and many tourists. I spent the whole day visiting the art museums here. The museum about the famous Dutch artist Van Gogh is filled with history and beautiful art. I took a boat ride and saw local people in traditional dress. I even got to taste some delicious Dutch cheese.
Copenhagen, Denmark, is one of the safest places in the world. I spent a busy and nice day at the Tivoli Amusement Park. It is a huge park which even has concerts and dance shows. Hans Christian Anderson, a famous writer of children's books, was born in this city. I found a lovely bookshop and bought two of his fairy tale books, The Little Mermaid and The Ugly Duckling.
My travels alone are done! What an adventure this trip has been! I love it.
【1】The passage is probably taken from the _____ part of a magazine.
A. Food B. Travel C. Society D. Business
【2】The underlined word “It” in the third paragraph refers to(指代)___________.
A. the trip to Europe
B. the train ride to Amsterdam
C. the visit to the art museum
D. the view of the countryside
【3】According to the passage, which of the following is true?
A. Salzburg is famous for Anderson, the great writer.
B. The movie The Sound of Music was filmed in Austria.
C. Local people in Copenhagen like wearing traditional dress.
D. Amsterdam has a park which has concerts and dance shows.
【4】Which of the following words best describes the writer's feeling about the travel?
A. Bored. B. Brave.
C. Lonely. D. Excited.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】B
【4】D
【解析】
试题分析:本文是一篇游记。作者第一句话就交代了,他开始了一次一个人的旅行。他去了欧洲的一些他特别想去参观的城市。在文中讲述了作者此行的见闻。首先作者去的城市是奥地利的萨尔斯堡,这里的安静的小山是放松的好地方,电影《音乐之声》就在此地拍摄,音乐家莫扎特也来自这里。接着,作者到了阿姆斯特丹,这是一个拥挤的城市,当地人很友好,作者用了一整天参观这里的艺术博物馆。丹麦的哥本哈根是世界上最安全的城市之一,作者在那里的公园度过了繁忙美好的一天。
【1】B大意理解题。由文章大意,或者由文章第一句话“我独自出发开始了一段旅行。“都可以得知,本文是一篇游记,作者一个人开始了一次旅行,本文主要介绍了他去的城市和他在路上的见闻,所以可能会在旅游杂志上看到这篇文章,故选B。
【2】B词义猜测题。根据文中原句The train ride to Amsterdam was a long one. It gave me time to write some postcards to send back home. 可知此句中it指代上文的The train ride to Amsterdam,故选B。
【3】B细节理解题。由文章第二段中句子The quiet hills of Austria are a great place to relax. The movie The Sound of Music was filmed around this area.可以得知奥地利的安静的小山是一个让人放松的好地方,电影《音乐之声》就是在这片区域拍摄的。所以B正确。
【4】D大意理解题。文章最后一段对全文进行了一下总结。My travels alone are done! What an adventure this trip has been! I love it.我的旅行结束了!这次旅行时多么具有冒险精神的一次旅行啊!我喜爱它。所以作者对这次旅行的感受是兴奋的,激动的。故选D。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词限用一次。
polite warm leaf translate hero |
【1】The in the bedroom soon put him off to sleep.
【2】The boys were considered as _______after saving the 2-year-old baby.
【3】The ground is covered with fallen in autumn.
【4】Old people should be spoken to __________.
【5】The teacher told us to try to avoid _______everything into our own language, when using English.