题目内容

【题目】 Every summer a great many students travel to other countries looking for work and adventure. Most of the chances are in seasonal work, mainly connected with tourism and service The pay is usually poor, but most people work abroad for the_________of travel. You can pick grapes on farms in France, entertain kids on American summer camps, and, of course, there are________ jobs in hotels and restaurants.

But it is not easy now to find work. “_________you speak the language of the country well, there will be very few openings,” says Althea Ellis, an adviser on_________for students. “If you work with a family in Italy, you’ll have to speak Italian. When you wash dishes in a restaurant in Paris, the owner will expect you to speak _________. British students only have a _________advantage for jobs in the USA and Australia.”

________enjoys the experience. Sarah James was employed to help forty American children in Europe. The two teachers with the children had never been _________. One child lost his passport; another became seriously ill and was _________home; the whole group was thrown out of one hotel because of the__________they made, and what’s worse, Sarah herself was robbed on her only free evening of the entire trip. “I did visit a lot of new places,” she says, “but it wasn’t worth it. The pay was __________and it really was a 24-hour-a-day job. The kids never slept!”

“The trouble is, students expect to have a(n)__________time of it.” Althea Ellis points out. “After all, they see it as a __________. In practice, however, you have to work hard. At the same time, all vacation work is casual work. You’ll have a job when the hotel, the restaurant, or the campsite is busy. In other words, you’ll work if it’s convenient for the company that employs you. But you have __________employment rights. As soon as the holiday season __________, they’ll get rid of you.”

1A.painsB.comfortC.difficultyD.excitement

2A.alwaysB.hardlyC.neverD.seldom

3A.IfB.UnlessC.BecauseD.Although

4A.health careB.vacation workC.language studiesD.tourist safety

5A.ItalianB.EnglishC.FrenchD.Spanish

6A.countryB.languageC.readingD.culture

7A.No oneB.NoneC.Not everyoneD.Everybody

8A.abroadB.employedC.sadD.respected

9A.drivenB.riddenC.leftD.flown

10A.friendsB.decisionsC.noiseD.destruction

11A.niceB.highC.fairD.poor

12A.hardB.easyC.difficultD.terrible

13A.holidayB.jobC.festivalD.study

14A.fewB.littleC.allD.much

15A.startsB.lastsC.approachesD.finishes

【答案】

1D

2A

3B

4B

5C

6B

7C

8A

9D

10C

11D

12B

13A

14A

15D

【解析】

每年夏天,许多学生去其他国家寻找工作和旅行。大多数机会是季节性工作,主要与旅游和服务有关。

1句意:工资报酬通常低,但人们还是在国外工作,这是因为旅行的乐趣。

pains疼痛;comfort舒服;difficulty困难;excitement兴奋。根据句意可知,这里说的意思是人们愿意去国外工作的原因是为了旅行的乐趣(excitement)。故选D

2句意:当然,酒店和餐馆总是有工作的。

always总是;hardly几乎不;never从不;seldom很少。上文提到季节性工作与tourism有关,最后一段也提到旅馆,可推测这里应该用肯定副词。故选A

3句意:除非你能说好这个国家的语言,否则很少有机会。

If如果;Unless除非;Because因为;Although虽然。根据语境可知,这里说的是:除非(unless)你能说好这个国家的语言,否则很少有机会。故选B

4句意:Althea Ellis——学生假期工作顾问。

health care保健,健康护理;vacation work假期工作;language studies语言研究;tourist safety旅游安全。因为Althea Ellis在讨论学生假期到国外找工作的问题,因此她是一个adviser on vacation work“假期工作顾问”。故选B

5句意:店主希望你说法语。

Italian意大利语;English英语;French法语;Spanish西班牙语。Paris属于法国,根据语境可知,这里说的是:店主希望你说法语(French)。故选C

6句意:英国学生在美国和澳大利亚的工作中只有语言优势。

country国家;language语言;reading阅读;culture文化。英国学生在讲英语的美国、澳大利亚找工作肯定有语言(language)优势。故选B

7句意:并不是每个人都喜欢这种经历。

No one没人;None没有人;Not everyone并不是每个人;Everybody每个人。上文说学生去寻找这种工作,而下文Sarah的经历又是另一番滋味,因此“并非人人(not everyone)都喜欢这种工作”。故选C

8句意:带着孩子的两位老师从未出过国。

abroad去国外;employed被雇佣的;sad悲伤的;respected受尊敬的。既然是美国孩子去欧洲,当然与其海外经历有关,故选A

9句意:另一个得了重病,被飞机运回家。

driven驱赶;ridden骑;left离开;flown飞行。在异国他乡患重病,人命关天,当然越快越好。fly用作及物动词表示(坐飞机)飞,此处用被动语态。故选D

10句意:由于他们制造的噪音,整个团队被赶出了一家旅馆。

friends朋友;decisions决定;noise噪音;destruction破坏,毁灭。从本段的最后一句The kids never slept ! 可知,他们睡不着,闹哄哄的。从搭配上make a noise表示“吵闹”。故选C

11句意:工资很低,实际上是一天24小时的工作。

nice愉快的;high高的;fair公平的;poor差的,穷的。根据文中多次提到The pay was/is poor。可推测这里应该填poor。故选D

12句意:问题是,学生们希望过得轻松。

hard坚硬的;easy容易的;difficult困难的;terrible可怕的。根据下文After all, they see it as a holiday。可知,这些学生想过得愉快些。故选B

13句意:毕竟他们把它看做是一个假期。

holiday假期;job工作;festival节日;study研究。after all毕竟,指他们毕竟只是把这当做一个假期。故选A

14句意:但是你几乎没有就业权。

few很少,几乎没有,修饰可数名词;little很少,修饰不可数名词;all所有的;much很多,修饰不可数名词。从上下文可知,公司需要时用你,不需要时赶你走,没有就业权。故选A

15句意:假期一结束,他们将会赶你走。

starts开始;lasts持续;approaches接近;finishes完成,结束。根据文中的all vacation work is casual work。可推知,假期一结束,他们将会赶你走。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Researchers in the 1960s found bilingual (双语的) people scored higher on intelligence (智力) tests than monolinguals—people who speak only one language. The latest studies show that being bilingual does not necessarily make people cleverer, but it probably does make you better at certain skills.

Imagine driving down the highway. There’re many things that could attract your attention and you really need to be able to watch all of them. Why would bilingualism make you any better at that?

The answer is that bilingual people are often better at controlling their attention—a function (功能)called the executive control system. It’s quite possibly the most important system we have because it’s where all of your decisions about what to attend to, what to ignore (忽略), what process are made.

The best method to measure (测量) the executive control system is called the Stroop Test. Suppose you would have the word “blue” written in red, but you have to say the color red. But “blue” is so eye-catching, and you really want to say “blue”. You need to ignore it so that you can say the color red. That’s the Stroop Test.

Bilingual people continually practice this function. They have to, because both languages are active in their brain at the same time. They need to ignore one to be able to speak in the other. This exercise might help in other ways, too. Researchers say bilingual children are more likely to have friends from different cultures. Bilingual adults are often four to five years later than others in developing Alzheimer’s disease.

1完成句子

Bilingual people are often better at controlling ________.

2用英语表达文中画线单词it所指代的内容

________

3简略回答问题

What is the Stroop Test?

___________

4找出并写下全文的主题句;

___________

5将文中画线句子译成汉语。

___________

【题目】 The end of the year had finally arrived. The first year of my teaching would be over in a matter of days, but I_______Prizes Day. _______I had a class of excellent students, I worried about Brent. He just didn't do so well as some of his classmates. Though Brent's_______may have been considered normal, he was far from it. He didn't give up_______.

If he failed a spelling test in the mid-week, by Friday, he would_________. If his math grade fell down a bit, he’d work to get it higher. Unlike the other students who would often tried to be "_________"than others, Brent's only competitor was_________, and his goal for the whole year was the AB Honor List.

With each report card, his face had fallen when he'd missed that good grades, and although he'd never made the honor list, he’d never stopped trying to reach that_______. Now, he had one last try. I entered his final grades into the computer and checked again. It was a B.

His grades had gone up and down. When he_________on one subject, another fell down a bit. On the whole, he had a B. Now, I couldn't wait for Prizes Day!

That morning as I called out the highest grades in each subject, the students were excited, but there were really no surprises. They knew who would receive each prize. Then came the AB Honor List. I called Brent's name. His eyes lit up, and he jumped up and shouted____________.

Little Brent had taught me a valuable lesson—while the individual thing we do may not be excellent, together they just might add up to something amazing.

1A.expectedB.celebratedC.fearedD.remembered

2A.UnlessB.AlthoughC.IfD.As

3A.heightB.weightC.strengthsD.grades

4A.difficultlyB.easilyC.carefullyD.finally

5A.takeB.standC.passD.give

6A.higherB.strongerC.wiserD.better

7A.meB.himselfC.himD.her

8A.decisionB.goalC.agreementD.place

9A.dependedB.agreedC.decidedD.focused

10A.rudelyB.excitedlyC.doubtfullyD.impatiently

【题目】 Dolphins are not fish. They are mammals (哺乳动物). They live in groups and speak to each other in their own language. But they are quite different from almost all land animals. Their brain is as big as men’s and they live a long life--20 or 30 years.

Like some animals, dolphins use sounds to help them find their way around. They also use the sound to talk to each other and to help them to find food. They do not use their ears to receive sounds, but use the jaw - the lower part of the mouth.

It's strange that dolphins are friendly to men, and for thousands of years, there are many stories about dolphins and men. In the 19th century, in a dangerous part of the sea near New Zealand, there was a dolphin. The seamen liked him very much and gave him a very good name, Jack. From 1871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way. In 1903 a passenger on a boat shot (拍照) a long time in the area. Jack guided the boat and helped it out.

Today many people still kill dolphins, but many countries in the world now protect them. In these places, people are not allowed to kill them.

1It's true that dolphins use ________.

A.noses to smell the wayB.ears to hear the sounds

C.eyes to see the wayD.sounds to find the way

2Jack was ________.

A.the writerB.a dolphinC.a seamanD.the passenger

3The dolphin guided the ships for about ________.

A.32 yearsB.9 yearsC.41 yearsD.23 years

4According to the passage, ________ is NOT true.

A.dolphins are not fishB.dolphins don't live in groups

C.dolphins are friendly to peopleD.dolphins can live a long life

5From the passage we can learn dolphins are ________.

A.uglyB.lazyC.cleverD.silly

【题目】 A report from the United NationsUNsays the world needs another 69 million teachers by the year 2030.The UN agency LJNESCO made a promise in 2015 that every child in the world is to receive primary and secondary education within the next 14 years.Now there are 263 million who do not go to school.Around 25 million of these might never get an education.The agency says a lot of work needs to be done to find enough teachers for schools.The most teachers are needed in sub.-Saharan(撒哈拉沙漠以南的)Africa and Southern Asia.

The UN report warns that there are not enough teachers in countries with rising populations.This makes it harder to find enough teachers.It says, “Without quick and continuing action, the situation will become worse in the face of rising need for education.” UNESCO is also worried about the quality(质量)of teachers in some countries.In countries like Ghana, Liberia and Sierra Leone, fewer than 60 percent of teachers in primary schools have been trained.There are also worries about class sizes.The LIN says, “In countries like Malawi, it is common to find over 100 children in one class.This has been a problem for many years.”

1How many children around the world might never get an education?

A.About 25 million.B.More than 69 million.

C.About 263 million.D.Less than 14 million.

2It's difficult to find enough teachers in some countries because__________

A.people don't like to be teachersB.there are more and more children being born.

C.they are too poor to call in teachersD.the governments pay no attention to education

3What can we infer from the passage?

A.300 million children do not go to school at present.

B.It's not very difficult to find enough teachers for schools.

C.In Liberia, more than 60% of teachers have been trained.

D.There are too many students in a classroom in Malawi.

4The writer 's purpose for this passage is to__________

A.let people know the educational situationB.advise people to become teachers

C.encourage people to help poor childrenD.tell people the importance of education

【题目】根据短文内容按要求完成任务。

Firusa Khafizova is a pop star in the Democratic Republic of Tajikistan. Recently she got fined 5,000 somoni ($530) for celebrating her birthday (A) in the company of friends outside her home. She broke one of Tajikistan’s most special laws— “Regulation of Traditions and Customs in the Republic of Tajikistan”. According to the law, people mustn’t celebrate their birthdays in public places. They can only celebrate them at home. (B) It was reported that 648 people were fined for breaking this unusual law in 2018 alone and in total 3 million somoni ($325,000) was fined in these cases.

The law was introduced in 2007. It sets strict limits on the number of guests and dishes allowed at weddings, funerals (葬礼) and birthdays. Tajikistan is probably the only country in the world where celebrating a birthday outside the family home isn’t allowed.

It seems the special ban (禁令) is not welcome among the people who like to have a birthday party outside their homes. Many of them have used social media to express their displeasure with the ban, thinking it interferes (干涉) in their private lives. However, the government doesn’t think so. In (C) its eyes, banning public celebrations encourages people to spend their money on the needs of their families rather than on unnecessarily expensive birthday parties. Also (D) it’s a useful way to stop families from going into debt (债务) to host huge events.

1(B)处划线句子翻译成汉语:_________

2(D)处划线句子翻译成汉语:__________________

3请写出文中(C)处划线部分指代的内容:__________

4请根据上下文意思,写出(A)处词组的汉语意思:_________

5请写出文章的主旨句:__________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网